Guna Rak Pinggan RM 5 Buat Station Mengecas, Praktikal Dan Kemas. kabel tv, kabel wifi, kabel telefon dan macam-macam lagi lah kabel. Memang berselirat kalau di letak selonggok satu tempat. Kalau dah berselirat, bukan sahaja semak mata melihat. Ia juga boleh menjadi punca aliran elektrik yang di hantar terbatas atau tersekat disebabkan ada bahagian yang terpital dan terlipat.

Cuba ikut cara Doktor Urus Rumah Hani Mynis ni sediakan satu ruang charging station. Tak guna barang-barang mahal pun. Tapi hasilnya super kemas. Nak ambil pun mudah je.

Haritu hani ada kongsi kan cara hani uruskan kabel kabel di rumah hani kan? Hani simpan dalam laci di kabinet tv ruang tamu.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10159023950249094&id=670459093

Alang-alang tu hani kongsi pula charging station station kat rumah hani. Juga di ruang tamu letaknya. Hani gunakan troli ala Raskog Ikea tu je (beli di Shopee). Charging station ni salah satu stesen terpenting di rumah hani. Kat stesen ni semua aktiviti mengecas dibuat, bukan setakat cas hp dan ipad je. Juga cas berus gigi elektrik, cas mini food processors, cas wireless earphone , powerbank haha eh semua lah cas- cas buat kat sini.

IKLAN

Baca juga: Pastikan Plug Point Dalam Setiap Ruang Dengan Betul Dan Kegunaannya

Bila ada stesen khas macam ni senang nak kawal penggunaan hp juga. Contoh macam stesen ni ada curfew hours. Pukul berapa hp kena check in. Haha especially hp Aqil lah. So sebelum tidur semua hp dan tablet kena duduk dalam station ni. So tak ada lah lagi kes bangun bangun pagi bateri tinggal 10% sebab lupa nak cas malam tadi. Untuk yang tengah berusaha untuk tak main hp sebelum tidur pun sesuai juga

IKLAN

Boleh tengok setiap gambar ya cara hani organise charging station di rumah hani. Buat masa ni tak adalah perfect sangat sebab nampak juga wayar wayar kabel tu. Tapi sebab nak limitkan visual clutter hani pilih semua wayar warna putih. For now ini cara paling praktikal untuk hani uruskan cas hp dan tablet di rumah. Semoga mendapat inspirasi untuk cara uruskan hp2 kat rumah masing-masing ya.

Hani simpan Bluetooth earphone and power bank kat sini. Senang nak cas bila perlu.

IKLAN

Hani guna dish rack ni je. Beli kat daiso. Paling praktikal buat masa skrg.hehe

Soket LDNIO ni memang ramai yang beli. Praktikal sangat dan banyak ruang boleh mengecas. Terjual lebih 40K unit dekat shopee. Boleh je klik link ni kalau nak beli https://invol.co/cl9t238

Untuk bekas nak sorok soket tu, beli yang macam dekat link ni https://invol.co/cl9t24y