RUANG TAMU

Dewi Remaja 2022

Sofa X dan Crown Livin, Dalam Menrealisasikan Kehendak Semua Pemilik Rumah

Memiliki rumah dan menciptanya dengan tepat seperti yang anda inginkan adalah ideal untuk ramai orang, tetapi untuk ke sana mungkin menjadi mimpi ngeri. Pembangun SofaX mempunyai pengetahuan langsung tentang kesulitan ini, manakala profesional Crown Livin telah cuba untuk mengendalikan kehendak pelanggan, jangkaan dan realiti prosedur yang memakan masa ini selama beberapa dekad.

“Makeover” Pagar Guna Shera Plank, Modal Tak Sampai RM 300 Pun

Tak perlu temoah atau tukar pagar baru kalau nak nampak cantik. Makeover pagar sedia ada dengan kos rendah dan mudah je

Hanya Bermodalkan RM500 Untuk Ubah Suai Ruang Tangga

Jadi kalau anda rasa bosan dengan anak tangga anda yang dah lama tu boleh la cuba cara ini. Terbaik bukan, modal pun tak la besar sangat.

TRENDING RUANG TAMU

Awas! Inilah Sebab-Sebab Jangan Guna Penghawa Dingin

Penghawa dingin ke kipas? Bagus ke penghawa dingin ni? Ya, memang kebanyakkan orang sekarang, suka dengan penghawa dingin sebab ia sejuk seperti ais batu. Penghawa dingin dapat menghilangkan haba dengan lebih cepat tetapi ia nya juga ada kelemahan dari segi lain terhadap penghawa dingin ini, yang kita tidak tahu.

Sofa X dan Crown Livin, Dalam Menrealisasikan Kehendak Semua Pemilik Rumah

Memiliki rumah dan menciptanya dengan tepat seperti yang anda inginkan adalah ideal untuk ramai orang, tetapi untuk ke sana mungkin menjadi mimpi ngeri. Pembangun SofaX mempunyai pengetahuan langsung tentang kesulitan ini, manakala profesional Crown Livin telah cuba untuk mengendalikan kehendak pelanggan, jangkaan dan realiti prosedur yang memakan masa ini selama beberapa dekad.

Jenis Rail Langsir Yang Dapat Memantapkan Mata Tetamu Anda

Langsir. Siapa je yang tak pasang langsir di rumah kan. Langsir ini mampu berfungsi pelbagai perkara dalam rumah seperti halang cahaya matahari yang berlebihan masuk, habuk debu, melindungi privasi dan banyak lagi.

Kenali Jubin-Jubin Yang Mampu Menerangi Rumah Anda! Serius Level Kayangan

Siapa sahaja tidak kenal Jubin itu apa. Kebanyakkan orang yang ada rumah sendiri, akan mencantikkan rumah mereka dengan memasang Jubin-jubin yang cantik, tidak kira sama ada di lantai mahupun dinding.

Mari-Mari! Mari Kita Kenali Apa Itu Hias Dinding

Walaupun ruang tamu itu sudah diperhiaskan dengan pelbagai cara design yang menarik, ada perabot-perabot yang lawa dan cantik, tetapi ia tidak akan cukup juga kalau kita tidak memperhiaskan dinding di ruang tamu itu. Jikalau kita hias dinding ruang tamu itu dengan banyak cara atau banyak benda yang kreatif, pasti ruang tamu kita akan nampak lebih meriah.

DAPUR

Aksesori Diri? Tidak! Ini Aksesori Dapur

Dapur yang bersih adalah sesuatu kenikmatan yang kita tak boleh nak abaikan tetapi alangkah bagusnya jika kita ada aksesori untuk barang-barang di dapur kita.

Aksesori Diri? Tidak! Ini Aksesori Dapur

Dapur yang bersih adalah sesuatu kenikmatan yang kita tak boleh nak abaikan tetapi alangkah bagusnya jika kita ada aksesori untuk barang-barang di dapur kita.

Buat Sendiri Lampu Gantung Kayu Untuk Ruang Makan Ala Restoran

Ramai yang gilakan lampu gantung kayu ini untuk meja makan. Kalau nak beli beratus juga la kan. Lampu ini mempunyai rekaan yang tersendiri dan membuatkan ruang makan anda tampil moden dan elegan. 

RUANG MAKAN

Nak Ruang Makan Nampak Lain Dari Biasa, Pasang Lampu Gantung

Indahkan kaunter makan mu dan ruang makan utama kediaman dengan pemilihan lampu yang tepat.

Jenis Rail Langsir Yang Dapat Memantapkan Mata Tetamu Anda

Langsir. Siapa je yang tak pasang langsir di rumah kan. Langsir ini mampu berfungsi pelbagai perkara dalam rumah seperti halang cahaya matahari yang berlebihan masuk, habuk debu, melindungi privasi dan banyak lagi.

TRENDING RUANG MAKAN

Buat “Feature Wall” Ruang Makan Guna Shiplap RM 2, Beli Online Je

Shiplap kini semakin diminati ramai dan telah mengambil alih populariti wainscoting. Ini disebabkan oleh teknik shiplap lebih mudah di buat sendiri berbanding wainscoting.

(VIDEO) DIY Tambah Lampu Siling Tanpa Perlu Tarik Line Baru, Boleh Kawal Guna “Remote”

Namun jika ingin menggunakan lebih dari 1 lampu, ia menuntut anda menyediakan lagi satu litar baru yang ditarik dari suis.

VIDEO IMPIANA

video

Konsep Kediaman Minimalis + Sedap Mata Memandang | Ilham Impiana 360

Wah! Rumah yang berkonsep minimalis memang sangat menjadi pilihan ramai. Yang paling penting mudah diselengara. Nak sapu rumah, and pemilihan warna pun nampak tenang.
video

Kediaman Minimalis The Haute | Ilham Impiana 360

Sangat love dengan konsep minimalis! Tak heavy dan senang maintain.   Pastikan anda LIKE & SHARE video ni, dan LIKE PAGE Impiana dan Youtube ImpianaTV...
video

Reka Teemor Rumah Berkonsep Tradisional | Ilham Impiana 360

Nilai senibina rumah tradisional limas berusia lebih 70 tahun ini dipadukan bersama gaya kolonial hasil air tangan pemilik reka teemor IKUTI KAMI DI MEDIA SOSIAL:...

BILIK AIR

Kenali Jubin-Jubin Yang Mampu Menerangi Rumah Anda! Serius Level Kayangan

Siapa sahaja tidak kenal Jubin itu apa. Kebanyakkan orang yang ada rumah sendiri, akan mencantikkan rumah mereka dengan memasang Jubin-jubin yang cantik, tidak kira sama ada di lantai mahupun dinding.

Menangi Peraduan Makeover Bilik Air Awesome Bernilai RM10,000

Peraduan Makeover Bilik Air Awesome! Memberi peluang pada anda semua untuk miliki ubahsuai bilik Air berjumlah RM10,000. Tunggu apa lagi inilah masanya nak tukar wajah bilik air lama anda.

Kenali Jubin-Jubin Yang Mampu Menerangi Rumah Anda! Serius Level Kayangan

Siapa sahaja tidak kenal Jubin itu apa. Kebanyakkan orang yang ada rumah sendiri, akan mencantikkan rumah mereka dengan memasang Jubin-jubin yang cantik, tidak kira sama ada di lantai mahupun dinding.

TRENDING BILIK AIR

Pintu Ke Langsir? Pilihan Yang Membuatkan Anda Akan Terfikir Sampai Malam

 Di bilik mandi, kadang-kadang kita boleh lihat yang sesetengah ada yang menggunakan pintu dan ada yang guna langsir sebagai penutup tempat mereka mandi.

Ke-Nyaman-An Tandas Duduk Ini Membuatkan Anda Khayal

   Bilik mandi adalah salah satu tempat yang paling penting dalam rumah kita. Jika tidak ada tempat mandi, bagaimana kita hendak membersihkan diri dan...

Tak Perlu Sental, Sembur Bahan Ni Jubin Tandas Berkerak Jadi Bersih

Kebersihan tandas juga mencerminkan peribadi pemilik atau penghuni kediaman. Tapi kalau tandas berkerak, memang susah nak hilang. Walupun dah sental kuat

BILIK TIDUR

Ketahui, Kenapa Pemilihan Langsir Blackout Dan Dim-out Sangat Penting Untuk Kesihatan

Tidur yang lena dan berkualiti sangat penting untuk kesihatan. Kajian perubatan menunjukkan kurangnya tidur yang berkualiti antara punca peningkatan risiko penyakit

Telefon Lembab Atau “Storage Full”, Buat Macam Ni Terus Laju

Memang berangin bila telefon lembab atau storage full. Dah macam cara buat nak lajukan telefon tu. Beli telefon baru, bukan penyelesaian

Mahukan Si Manja Gembira Dan Tidur Lena? Ayuhlah Pilih Tilam Yang Terbaik 2022

Semua ibu bapa yang ada di dunia ini, pasti mahukan anak manja mereka sebuah tilam yang selesa untuk mereka tidur selain daripada fizikal dan kesihatan yang sihat.

TRENDING BILIK TIDUR

Mahukan Si Manja Gembira Dan Tidur Lena? Ayuhlah Pilih Tilam Yang Terbaik 2022

Semua ibu bapa yang ada di dunia ini, pasti mahukan anak manja mereka sebuah tilam yang selesa untuk mereka tidur selain daripada fizikal dan kesihatan yang sihat.

Mari Mewangikan Rumah Seperti Mewangikan Diri Anda

Penjagaan rumah dari dalaman amatlah penting ya kerana di dalam rumah lah kita akan banyak meluangkan masa dan berehat.

Awas! Inilah Sebab-Sebab Jangan Guna Penghawa Dingin

Penghawa dingin ke kipas? Bagus ke penghawa dingin ni? Ya, memang kebanyakkan orang sekarang, suka dengan penghawa dingin sebab ia sejuk seperti ais batu. Penghawa dingin dapat menghilangkan haba dengan lebih cepat tetapi ia nya juga ada kelemahan dari segi lain terhadap penghawa dingin ini, yang kita tidak tahu.

HOTEL, KAFE & SHOPPING DEKO

Ambil Tahu Ciri Homestay Yang Baik, Sebelum Bercuti

Setiap kali sebelum nak pergi bercuti, perkara pertama yang kita akan lakukan adalah menempah tempat tinggal untuk didiami sepanjang percutian. Terdapat beberapa jenis pilihan tempat menginap seperti hotel, butik hotel, hostel ataupun homestay. 

Teratak Penghulu Abu Seman Berusia Lebih 100 Tahun

Rumah Abu Seman dibawa berpindah dengan jarak sejauh 400 kilometer (km) dari tapak asalnya di Kedah dan kini tidak lagi sunyi berbanding sebelum ini yang hanya ditemani cengkerik dan unggas hutan. Sesuai rumah yang berada di segi tiga emas pusat bandaraya pastinya tidak terlepas melalui pencemaran bunyi.

Tak Perlu Staycation, Ini Cara Mudah Untuk Self Healing Di Rumah

IMPIANA kongsikan tip bagaimana untuk kurangkan tekanan bila berada di rumah dan sentiasa rasa seperti bercuti.

LAMAN

Lakukan 4 Langkah Ni Selamatkan Tanaman Layu Selepas Pulang Bercuti Raya

angan ingat tanaman layu tak boleh diselamatkan ye. Ada cara yang perlu anda lakukan untuk selamatkan tanaman tersebut

7 Jenis Kulat Yang Boleh Sebabkan Rumput Di Laman “Sakit”

Apabila ia mula menyerang laman, masalah kulat ini tidak mudah untuk dirawat.

TRENDING LAMAN

Daun Kesum Ni Banyak Khasiatnya Ramai Tak Tahu, Boleh Hilangkan Panau Dan Mengatasi Keputihan

Dipercayai ia kaya dengan beta kerotena, vitamin A & C serta kandungan mineral seperti kalium, kalsium dan fosforus.

Selalunya Kalau Paku Karat Ni Orang Buang Je, Tapi Kali Ni Untuk Suburkan Tanaman...

Iron chlorosis adalah salah satu penyakit yang di hadapi oleh tanaman yang berpunca daripada masalah kekurangan iron.

Teknik Mudah Tanam Carrot Dalam Pasu

Ramai beranggapan untuk menanam lobak merah ia memerlukan batas. Memang benar, ini kerana lobak merah memerlukan tanah

HARTANAH

Memiliki Kediaman Tepi Pantai, Selamat Atau Pun Tidak?

Memang seronok kan kalau kita dapat membina rumah idaman atau membeli kediaman yang terletak di sebelah pantai sambil menikmati pemandangan laut biru yang indah...

Bangunan 7000 Tan Dipindahkan Ke Lokasi Baru Dalam Masa 18 Hari

Bangunan yang dibina pada tahun 1935 dan mempunyai berat mencecah 7,000 tan itu dipindahkan bagi pembinaan pusat komersil baru di kawasan tersebut

POPULAR

Memiliki Kediaman Tepi Pantai, Selamat Atau Pun Tidak?

Memang seronok kan kalau kita dapat membina rumah idaman atau membeli kediaman yang terletak di sebelah pantai sambil menikmati pemandangan laut biru yang indah...

Ingin Memiliki Rumah ‘Landed’? Jom Ketahui Kelebihan & Kekurangan Sebelum Membelinya!

Sebelum anda membuat keputusan mahu memiliki rumah 'landed’ adalah sangat penting untuk kita mengetahui kelebihan dan kekurangan sebelum membelinya.  Bukan itu sahaja, sebagai pembeli anda...

Bangunan 7000 Tan Dipindahkan Ke Lokasi Baru Dalam Masa 18 Hari

Bangunan yang dibina pada tahun 1935 dan mempunyai berat mencecah 7,000 tan itu dipindahkan bagi pembinaan pusat komersil baru di kawasan tersebut

BULETIN

Selamat Tinggal Pepsi, KFC & Pizza Hut Bakal Hidangkan Coca-Cola Kepada Pelanggan September Ini

Syarikat minuman, Coca-Cola Malaysia dan QSR Brands (M) Holdings Bhd, pemilik francais serta pengendali restoran KFC dan Pizza Hut mengumumkan kerjasama yang menyaksikan minuman...

Kini Berkerjasama SofaX, Mah Sing Tawarkan Lebih RM14.5 Juta Rebat Kepada Pemilik Rumah

Syarikat pemaju perumahan, Mah Sing Group Berhad kini telah mengorak langkah untuk berkerjasama dengan platform aplikasi SofaX, sebuah kendalian aplikasi rekaan dalaman secara maya...

Sempena Sambutan Hari Kemerdekaan Ke-65, IKEA Malaysia Bakal Hidangkan Juadah & Produk Kegemaran Rakyat Malaysia!

Bersempena sambutan Hari Kemerdekaan ke-65, pusat membeli-belah kelengkapan barang rumah terkemuka, IKEA Malaysia dengan berbesar hati menyajikan beberapa tawaran promosi menarik bagi memeriahkan lagi...

DIREKTORI IMPIANA

Jambatan Terapung Menjadi Peranan Penting Yang Ramai Tak Tahu

Pada tahun 2021, sungai Rio Negro mencapai ketinggian 30.02m, yang merupakan banjir tertinggi yang pernah dicatat dalam sejarah Manaus. Fenomena ini berlaku berulang kali dan lebih intensif di bandar-bandar lain di Amazon dan mendorong kita untuk mencari penyelesaian teknologi untuk mengurangkan kemungkinan kesan negatif.

Pokok Bunga Kertas Nampak Merimbun, Ini Caranya

Perkongsian ini dinamakan teknik 'lentur dan selit'.

Sebalik Pokok Selasih Dandi, Apa Khasiatnya

Karakter pokok yang menarik dan berbunga biru yang terserlah di tangkai bunga muda yang berukuran 4-5 inci itu, sedikit sebanyak memberikan gambaran seperti ‘ekor ular’.

Terra Interior

Terra Interior Alamat : 18, Jalan PJS 7/21, Bandar Sunway, 46150 Subang Jaya, Selangor, Malaysia. No.Tel : 019-272 2780 FB/ Website : Terra Interior Sdn Bhd

The Roof Studio

The Roof Studio Alamat : 9/2 Jalan PJU 8/5i, Bandar Damasara Perdana, 47820 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan, Malaysia. No.Tel : +6 016-661 4998 FB/ Website : The...
error: Hello. Cannot.
© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd ❤️ Dikendali Oleh Astro Group