RUANG TAMU

Makeover PPR Hanya RM 3K Nampak Macam Condo

kebiasaany saiz PPR sangat terhad. Jadi, ramai antara penghuni mengabaikan keperluan dekorasi dek keterbatasan ruang.

Sofa Koyak Di Cakar Kucing, Ini Penyelesaian Paling Cantik Dan Mudah

Bukan koyak disebabkan telah usang, akan tetapi menjadi tempat kegemaran si kucing untuk mencakar. Tidak kira sofa baru atau lama, tetap akan menjadi mangsa.

Elak Rumah Jadi Tandas Kucing. Ini Caranya

Kalau tuan punya kucing memang boleh bersabar lagi bila si bulu buat hal berak bersepah

TRENDING RUANG TAMU

6 Tip Elak Aura Negatif Dan Rasa Bosan Dalam Kediaman

Pernah rasa tak rumah dah cantik, tapi emosi anda berasa suram? Ia di sebabkan terdapat aura atau cas negatif yang terperangkap di dalam kediaman yang tidak dapat dilihat

Inspirasi Penggunaan Langsir Bercorak Di Setiap Ruang Kediaman

Percaya atau tidak, langsir dapat mengubah pesona sesebuah ruang dengan sekelip mata! Dengan beribu-ribu pilihan langsir dengan pelbagai jenis material, corak, potongan serta warna yang terdapat di pasaran sekarang.

10 Idea Unik Dan Comel Tempat Gantung Kunci

Kenapa perlu tempat menyimpan kunci ni? ia bagi mengelak anda tersalah letak atau mungkin boleh di katakatan kunci anda hilang di dalam rumah sendiri,

Idea ‘Fresh’ Dan Menarik Untuk Pintu Masuk Utama Kediaman

Perkara pertama yang pasti menarik perhatian para tetamu apabila berkunjung sudah tentunya pintu masuk ke rumah

Susun Atur Bijak Apartmen Ini Pastikan Setiap Sudut Berguna Dan Praktikal

Saiz kediaman kini bukan lah menjadi masalah buat pemilik. Sama ada rumah anda banglo tiga tingkat mahupun apartmen kecil dua bilik, perkara paling penting adalah bagaimana anda menyusun atur dan menghias kediaman agar sesuai degan gaya hidup masing-masing.

DAPUR

Sabun Mandi Untuk Kilatkan Kuali Lama

Kuali aloi anda di rumah macam mana kondisinya? masih berkilat macam baru beli tak terutamanya bahagian bontot kuali. Kerak tebal berwarna hitam pada bahagian...

Peluang Ubahsuai Kediaman Dengan IMPIANA Makeover

Berita gembira buat anda yang mengimpikan kediaman indah serta praktikal buat keluarga, mari sertai IMPIANA MAKEOVER dan menangi peluang ubahsuai ruang dari kami!

‘Checklist’ Perkara Wajib Tahu Sebelum Bina Kabinet Dapur

Citarasa dan keperluan mungkin berbeza-beza mengikut individu tetapi garis panduan ini penting bagi memastikan dapur dapat bertahan lama

RUANG MAKAN

Dekor Maskulin Dengan Sentuhan Glam

Bagi penulis, si bujang yang minat menghias kediaman mempunyai cita rasa yang tinggi dan merupakan seorang yang teliti.

Renovasi RM35k Rumah Persinggahan Yang WOW!

Transformasi WOW sebuah rumah kos rendah dengan kos RM35k.

TRENDING RUANG MAKAN

Wanita Ini Tunjuk Cara Buat Bingkai Kufi Dengan Modal Hanya RM 32

Frame kufi memang harganya agak mahal. Ada tu yang makan harga sampai RM 300. Tapi, Myrah Che Rani berjaya buktikan,

DIY “Feature Wall” Dari Cermin Kedai Bajet RM 2

Penggunaan cermin di dalam kediaman tidak kira di dapur, ruang tamu mahupun bilik, ia memberi kesan ilusi sesuatu ruang itu kelihatan lebih luas.

VIDEO IMPIANA

BILIK AIR

10 Barang Ni Tak Layak Duduk Dalam Bilik Air

Berapa bersih bilik air anda? tersusn kemas, di cuci tiap hari belum tentu menjamin kebersihan. Seperti umum tahu, biik air adalah ruang paling lembap...

Resepi Giant Bubble Dari Sabun Cecair Dan Tepung Kanji

Masa cuti sekolah, mak-mak sibuk merancang pelbagai aktiviti untuk mengisi masa lapang si anak supaya tidak bosan. Tapi hari-hari nak belanja keluar, boleh bocor...

RM 440.60 Sahaja Untuk Make Over Tandas Guna Cat

Kebiasaanya, untuk make over dengan melibatkan kerja-kerja memacah permukaan jubin untuk digantikan dengan yang baru menelan belanja ribuan ringgit.

TRENDING BILIK AIR

Dua Bahan Ini Berkesan Bersihkan Mangkuk Tandas Yang Berkerak!

Kebersihan tandas melambangkan keperibadian seseorang itu. Jika tandas kotor, tentu pemiliknya jenis yang tidak pedulikan kebersihan atau hygiene. Salah satu kawasan yang sering menjadi...

Variasi Warna Jubin Untuk Bilik Air Lebih Menarik

Bilik air yang kecil memerlukan lebih penelitian jadi pemilik perlu lebih peka dan bijak membuat pilihan agak ruang ini selesa dan praktikal untuk diguna.

Pilihan Material Lantai Terbaik Untuk Tandas Anda

Memilih kemasan lantai bilik mandi adalah jauh berbeza dan lebih rumit berbanding pemilihan lantai pada ruangan yang lain dalam rumah. Ini adalah senarai bahan yang boleh digunapakai dalam bilik air anda.

BILIK TIDUR

Cara Lipat Baju “Tuck-In” Pastikan Laci Tak Bersepah

Mak-mak rasa lagi mencabar apabila bayi anda mula merangkak dan baru dapat kaki.

DIY Rug Kaki Mahal Dan Cantik Dari Alas Periuk

Kalau nak mendekor, tidak semestinya perlukan modal yang banyak. Yang penting bijak mengolah. Seperti yang dilakukan oleh dekor influence Puan Ogosh Iskandar.

Guna Barang Kedai Bajet “Makeover” Bilik Tidur

Bilik tidur adalah tempat yang paling banyak kita habiskan masa berbanding ruang lain di dalam kediaman.

TRENDING BILIK TIDUR

“Floral Wall” Idea “Cute” Untuk Dinding Polos

Dinding polos memang kelihatan membosankan. Selain dekorasi aksesori seperti cermin, bingkai gambar, cat dan sebagainya

Idea Cantik Dan Comel Olahan ” Animal Figurines”

Kebanyakkan ibu bapa akan buang sahaja dari bersepah dan menyemak di dalam stor. Tapi, IMPIANA nak bagi cadangan yang lebih bijak

AWAS! Kemitep Serangga Perosak Pakaian

Ia pemakan fabrik untuk meneruskan kehidupan. Sebab itu, kebiasanya serangga ini dijumpi di dalam almari atau timbunan pakaian lama.

HOTEL, KAFE & SHOPPING DEKO

Impikan Bilik Tidur Bak Hotel Mewah? Ikut Tip Ini

Tidur dibilik hotel pastinya extra lena dan selesa. Bagi mendapatkan kamar tidur ala hotel 5 bintang, tidaklah susah sebenarnya. Ikut dulu tip yang telah IMPIANA sediakan ini.

10 Senibina Islam Yang Indah Patut Anda Kunjungi!

Perkembangan kebudayaan Islam secara tidak langsung telah menyebarkan karya-karya senibina bercirikan Islamik yang paling indah untuk masyarkat dunia.

Destinasi Rahsia Bagi Sang Pengembara

Destinasi rahsia, untuk pengunjung di Singapura. Hotel Butik Soloha kini jadi pilihan, dengan reka bentuk dan hiasan yang mengasyikkan.

LAMAN

Jambangan Bunga Segar Kurangkan Tekanan Emosi Dan Darah Tinggi

Kenapa kita digalakkan membawa atau menghantar jambangan bunga kepada ahli keluarga atau sahabat handai yang sedang sakit dan dalam kesedihan?

Resepi Racun Rumpai Dari Daun Mangga Harumanis

Sahabat dari majalah Trubus berkongsi resepi herbisida menggunakan bahan-bahan semula jadi yang terdapat di sekeliling anda iaitu daun mangga harumanis

TRENDING LAMAN

Jambangan Bunga Segar Kurangkan Tekanan Emosi Dan Darah Tinggi

Kenapa kita digalakkan membawa atau menghantar jambangan bunga kepada ahli keluarga atau sahabat handai yang sedang sakit dan dalam kesedihan?

Idea “Stepping Stone” Untuk Laman Moden Kontemporari

Kebiasaanya, stepping stone di perbuat dari concrete dengan pelbagai kemasan, reka bentuk dan saiz.

Nak Laman Bercahaya Terang Tapi Masih Jimat Elektrik Sehingga 80%

Pencahayaan di laman adalah sesuatu yang penting kerana selain menjadi sebahagian dekorasi,ia bertujuan memberi keselamatan kepada kediaman anda

HARTANAH

{VIDEO} Seremban 2 Jadi Tarikan Warga Kerja Di Kuala Lumpur

Terdapat juga banyak penduduk yang bekerja di Lembah Klang yang membuat keputusan untuk tinggal di Seremban 2 kerana kos kehidupan yang lebih rendah dan menikmati gaya hidup yang seimbang.

Untung Beli Rumah Flat Tingkat 5, Boleh Buat Duit

Berbanding dari service apartment, rumah flat yang paling atas mempunyai harga rendah berbanding tingkat bawah.

POPULAR

{VIDEO} Bagaimana Nak Jual Rumah? Jika Anda Terdesak!

Acap kali kita mendengar masa kini banyak rumah tidak dapat dijual kerana kini bukan mudah untuk mendapatkan pinjaman bank atau loan perumahan.

Untung Beli Rumah Flat Tingkat 5, Boleh Buat Duit

Berbanding dari service apartment, rumah flat yang paling atas mempunyai harga rendah berbanding tingkat bawah.

Beli Rumah Usia Muda? Ini Yang Anda Perlu Lakukan

Mesti ramai yang rasa membeli rumah bebannya tinggi dan ada juga generasi muda ni lebih suka hidup menyewa.

BULETIN

For Generations: Keselesaan Optimum Seiring Revolusi Gaya Hidup

Tidak kira apa jua peringkat umur, gaya hidup seseorang bukan hanya ditentukan oleh tahun kelahiran masing-masing tetapi pada pilihan kita yang membuatkan hidup lebih...

Rumah Impian Kini Bukan Lagi Sekadar Mimpi! Miliki Kediaman Impian Anda Dengan #SENANGjer

Impian anda untuk miliki rumah sendiri bakal menjadi realiti dengan EcoWorld #SENANGjer, menjanjikan rumah idaman seindah kayangan.

Central Park, Alam Suria Khas Untuk Penduduk Jalani Kehidupan Sihat

Di samping memiliki kediaman yang selesa dan selamat, penduduk juga diberi peluang untuk beriadah dan melakukan aktiviti bersama keluarga. Saya ingin mengucapkan tahniah kepada IJM Land kerana telah berjaya membina Central Park, satu inisiatif yang cemerlang bagi menginspirasi penduduk untuk menjalani kehidupan yang aktif dan sihat di samping mengeratkan hubungan silaturrahim dengan jiran tetangga

DIREKTORI IMPIANA

Terra Interior

Terra Interior Alamat : 18, Jalan PJS 7/21, Bandar Sunway, 46150 Subang Jaya, Selangor, Malaysia. No.Tel : 019-272 2780 FB/ Website : Terra Interior Sdn Bhd

The Roof Studio

The Roof Studio Alamat : 9/2 Jalan PJU 8/5i, Bandar Damasara Perdana, 47820 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan, Malaysia. No.Tel : +6 016-661 4998 FB/ Website : The...

Moonlit Inspiration

Moonlit Inspiration Alamat : D-3-5, Seri Gembira Avenue, No. 6, Jalan Senangria 6, Happy Garden, 58200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur No.Tel : 03-7971 8888 Facebook/ Website...

MLA Design Sdn Bhd

MLA Design Sdn Bhd Alamat : SO-20-01, Strata Office, Menara 1, KL Eco City, Jalan Bangsar, 59200, Kuala Lumpur, Malaysia. No.Tel : + 603 – 2202 2188 Facebook/...

Metrics Global Sdn Bhd

Metrics Global Sdn Bhd Alamat : B-01-12, to 15. Gateway Kiaramas Corporate Suite, Level 1 No.1, Jalan Desa Kiara Mont Kiara 50480 Kuala Lumpur, Malaysia No.Tel :  +603-6201 3999 Facebook/ Website...
KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group

error: