RUANG TAMU

Saya Remaja Malaysia 2022 Bintang Kecil Mini Fest 2022 Dewi Remaja 2022

Sofa X dan Crown Livin, Dalam Menrealisasikan Kehendak Semua Pemilik Rumah

Memiliki rumah dan menciptanya dengan tepat seperti yang anda inginkan adalah ideal untuk ramai orang, tetapi untuk ke sana mungkin menjadi mimpi ngeri. Pembangun SofaX mempunyai pengetahuan langsung tentang kesulitan ini, manakala profesional Crown Livin telah cuba untuk mengendalikan kehendak pelanggan, jangkaan dan realiti prosedur yang memakan masa ini selama beberapa dekad.

(VIDEO) Macam Ni Rupanya Cara Bancuh Dan Sapu Cat Lantai Epoxy, Hasil Macam Pro

Ramai kata, cat epoxy ni perlu upah kontraktor untuk dapatkan hasil yang kemas. Sebab jenis cat ni bukan boleh pakai sapu je. Perlu tertib dan tak boleh salah langkah.

Guna Air Panas, Cara Mudah Bersihkan Kotoran Pada Sofa Fabrik Tanpa Tinggalkan Kesan

Mak-mak memang takot nak guna sofa atau kerusi yang menggunkan fabrik berona cerah seperti baige, putih, kelabu terang dan sebagainya.

TRENDING RUANG TAMU

Mari Mewangikan Rumah Seperti Mewangikan Diri Anda

Penjagaan rumah dari dalaman amatlah penting ya kerana di dalam rumah lah kita akan banyak meluangkan masa dan berehat.

Awas! Inilah Sebab-Sebab Jangan Guna Penghawa Dingin

Penghawa dingin ke kipas? Bagus ke penghawa dingin ni? Ya, memang kebanyakkan orang sekarang, suka dengan penghawa dingin sebab ia sejuk seperti ais batu. Penghawa dingin dapat menghilangkan haba dengan lebih cepat tetapi ia nya juga ada kelemahan dari segi lain terhadap penghawa dingin ini, yang kita tidak tahu.

Sofa X dan Crown Livin, Dalam Menrealisasikan Kehendak Semua Pemilik Rumah

Memiliki rumah dan menciptanya dengan tepat seperti yang anda inginkan adalah ideal untuk ramai orang, tetapi untuk ke sana mungkin menjadi mimpi ngeri. Pembangun SofaX mempunyai pengetahuan langsung tentang kesulitan ini, manakala profesional Crown Livin telah cuba untuk mengendalikan kehendak pelanggan, jangkaan dan realiti prosedur yang memakan masa ini selama beberapa dekad.

Jenis Rail Langsir Yang Dapat Memantapkan Mata Tetamu Anda

Langsir. Siapa je yang tak pasang langsir di rumah kan. Langsir ini mampu berfungsi pelbagai perkara dalam rumah seperti halang cahaya matahari yang berlebihan masuk, habuk debu, melindungi privasi dan banyak lagi.

Kenali Jubin-Jubin Yang Mampu Menerangi Rumah Anda! Serius Level Kayangan

Siapa sahaja tidak kenal Jubin itu apa. Kebanyakkan orang yang ada rumah sendiri, akan mencantikkan rumah mereka dengan memasang Jubin-jubin yang cantik, tidak kira sama ada di lantai mahupun dinding.

DAPUR

Dapur Melekit Berkerak, Cuba Guna Cuka Dengan Soda Bicarbonate Lihat Hasilnya

Walaupun dah sental beribu kali masih lagi melekit minyak dan kerak. 1001 produk pencuci la dah cuba masih tidak tanggal sepenuhnya.

Aksesori Diri? Tidak! Ini Aksesori Dapur

Dapur yang bersih adalah sesuatu kenikmatan yang kita tak boleh nak abaikan tetapi alangkah bagusnya jika kita ada aksesori untuk barang-barang di dapur kita.

Buat Sendiri Lampu Gantung Kayu Untuk Ruang Makan Ala Restoran

Ramai yang gilakan lampu gantung kayu ini untuk meja makan. Kalau nak beli beratus juga la kan. Lampu ini mempunyai rekaan yang tersendiri dan membuatkan ruang makan anda tampil moden dan elegan. 

RUANG MAKAN

Nak Ruang Makan Nampak Lain Dari Biasa, Pasang Lampu Gantung

Indahkan kaunter makan mu dan ruang makan utama kediaman dengan pemilihan lampu yang tepat.

Jenis Rail Langsir Yang Dapat Memantapkan Mata Tetamu Anda

Langsir. Siapa je yang tak pasang langsir di rumah kan. Langsir ini mampu berfungsi pelbagai perkara dalam rumah seperti halang cahaya matahari yang berlebihan masuk, habuk debu, melindungi privasi dan banyak lagi.

TRENDING RUANG MAKAN

Buat “Feature Wall” Ruang Makan Guna Shiplap RM 2, Beli Online Je

Shiplap kini semakin diminati ramai dan telah mengambil alih populariti wainscoting. Ini disebabkan oleh teknik shiplap lebih mudah di buat sendiri berbanding wainscoting.

(VIDEO) DIY Tambah Lampu Siling Tanpa Perlu Tarik Line Baru, Boleh Kawal Guna “Remote”

Namun jika ingin menggunakan lebih dari 1 lampu, ia menuntut anda menyediakan lagi satu litar baru yang ditarik dari suis.

VIDEO IMPIANA

video

Konsep Kediaman Minimalis + Sedap Mata Memandang | Ilham Impiana 360

Wah! Rumah yang berkonsep minimalis memang sangat menjadi pilihan ramai. Yang paling penting mudah diselengara. Nak sapu rumah, and pemilihan warna pun nampak tenang.
video

Kediaman Minimalis The Haute | Ilham Impiana 360

Sangat love dengan konsep minimalis! Tak heavy dan senang maintain.   Pastikan anda LIKE & SHARE video ni, dan LIKE PAGE Impiana dan Youtube ImpianaTV...
video

Reka Teemor Rumah Berkonsep Tradisional | Ilham Impiana 360

Nilai senibina rumah tradisional limas berusia lebih 70 tahun ini dipadukan bersama gaya kolonial hasil air tangan pemilik reka teemor IKUTI KAMI DI MEDIA SOSIAL:...

BILIK AIR

Kenali Jubin-Jubin Yang Mampu Menerangi Rumah Anda! Serius Level Kayangan

Siapa sahaja tidak kenal Jubin itu apa. Kebanyakkan orang yang ada rumah sendiri, akan mencantikkan rumah mereka dengan memasang Jubin-jubin yang cantik, tidak kira sama ada di lantai mahupun dinding.

Menangi Peraduan Makeover Bilik Air Awesome Bernilai RM10,000

Peraduan Makeover Bilik Air Awesome! Memberi peluang pada anda semua untuk miliki ubahsuai bilik Air berjumlah RM10,000. Tunggu apa lagi inilah masanya nak tukar wajah bilik air lama anda.

Kenali Jubin-Jubin Yang Mampu Menerangi Rumah Anda! Serius Level Kayangan

Siapa sahaja tidak kenal Jubin itu apa. Kebanyakkan orang yang ada rumah sendiri, akan mencantikkan rumah mereka dengan memasang Jubin-jubin yang cantik, tidak kira sama ada di lantai mahupun dinding.

TRENDING BILIK AIR

Pintu Ke Langsir? Pilihan Yang Membuatkan Anda Akan Terfikir Sampai Malam

 Di bilik mandi, kadang-kadang kita boleh lihat yang sesetengah ada yang menggunakan pintu dan ada yang guna langsir sebagai penutup tempat mereka mandi.

Ke-Nyaman-An Tandas Duduk Ini Membuatkan Anda Khayal

   Bilik mandi adalah salah satu tempat yang paling penting dalam rumah kita. Jika tidak ada tempat mandi, bagaimana kita hendak membersihkan diri dan...

Tak Perlu Sental, Sembur Bahan Ni Jubin Tandas Berkerak Jadi Bersih

Kebersihan tandas juga mencerminkan peribadi pemilik atau penghuni kediaman. Tapi kalau tandas berkerak, memang susah nak hilang. Walupun dah sental kuat

BILIK TIDUR

“Pull Out Hanger Rail” Jimat Ruang Simpanan & Mudah Nak Ambil Baju

Almari kecil, tapi macam-macam nak disumbat sampai susah nak cari barang. Sebab itu, anda perlukan sistem simpanan yang bijak.

Telefon Lembab Atau “Storage Full”, Buat Macam Ni Terus Laju

Memang berangin bila telefon lembab atau storage full. Dah macam cara buat nak lajukan telefon tu. Beli telefon baru, bukan penyelesaian

Mahukan Si Manja Gembira Dan Tidur Lena? Ayuhlah Pilih Tilam Yang Terbaik 2022

Semua ibu bapa yang ada di dunia ini, pasti mahukan anak manja mereka sebuah tilam yang selesa untuk mereka tidur selain daripada fizikal dan kesihatan yang sihat.

TRENDING BILIK TIDUR

Mesti Tahu! 6 Elemen Penting Untuk Mendapat Tidur Berkualiti

Festival Tidur IKEA, IKEA menganjurkan pelbagai aktiviti interaktif di gedung, yang memberi peluang kepada pembeli-belah mencuba rangkaian Penyelesaian Tidur IKEA bagi memahami kepentingan pilihan penyelesaian tidur yang betul.

Mahukan Si Manja Gembira Dan Tidur Lena? Ayuhlah Pilih Tilam Yang Terbaik 2022

Semua ibu bapa yang ada di dunia ini, pasti mahukan anak manja mereka sebuah tilam yang selesa untuk mereka tidur selain daripada fizikal dan kesihatan yang sihat.

Mari Mewangikan Rumah Seperti Mewangikan Diri Anda

Penjagaan rumah dari dalaman amatlah penting ya kerana di dalam rumah lah kita akan banyak meluangkan masa dan berehat.

HOTEL, KAFE & SHOPPING DEKO

Ambil Tahu Ciri Homestay Yang Baik, Sebelum Bercuti

Setiap kali sebelum nak pergi bercuti, perkara pertama yang kita akan lakukan adalah menempah tempat tinggal untuk didiami sepanjang percutian. Terdapat beberapa jenis pilihan tempat menginap seperti hotel, butik hotel, hostel ataupun homestay. 

Teratak Penghulu Abu Seman Berusia Lebih 100 Tahun

Rumah Abu Seman dibawa berpindah dengan jarak sejauh 400 kilometer (km) dari tapak asalnya di Kedah dan kini tidak lagi sunyi berbanding sebelum ini yang hanya ditemani cengkerik dan unggas hutan. Sesuai rumah yang berada di segi tiga emas pusat bandaraya pastinya tidak terlepas melalui pencemaran bunyi.

Tak Perlu Staycation, Ini Cara Mudah Untuk Self Healing Di Rumah

IMPIANA kongsikan tip bagaimana untuk kurangkan tekanan bila berada di rumah dan sentiasa rasa seperti bercuti.

LAMAN

Lakukan 4 Langkah Ni Selamatkan Tanaman Layu Selepas Pulang Bercuti Raya

angan ingat tanaman layu tak boleh diselamatkan ye. Ada cara yang perlu anda lakukan untuk selamatkan tanaman tersebut

Tanam Sayur Sambil Ternak Ikan, Macam Mana Ye?

Tanam sayur sambil ternak ikan, kini dapat bantu anda selesaikan masalah ekonomi yang kita sedang hadapi.

TRENDING LAMAN

7 Jenis Kulat Yang Boleh Sebabkan Rumput Di Laman “Sakit”

Apabila ia mula menyerang laman, masalah kulat ini tidak mudah untuk dirawat.

Taman Lobak Dalam Pasu Lebih Mudah Menjadi, Tak Perlu Batas Luas

Ramai beranggapan untuk menanam lobak merah ia memerlukan batas. Memang benar, ini kerana lobak merah memerlukan tanah yang dalam untuk membolehkan ia menghasilkan ubi yang panjang.

6 Bulan Simpan Bunga Kantan Masih Kekal Segar, Ini Rahsianya

Mudahnya, teknik simpan bunga kantan dari lebam dalam peti sejuk. Cara ini bunga kantan mampu bertahan selama 6 bulan.

HARTANAH

Cara Langsai Hutang Rumah Dalam Masa Kurang 12 Tahun

Nak langsai hutang rumah ni selalunya makan berpuluh tahun. Ramai yang tak sanggup nak ikat perut. Tapi lelaki ini buktikan hanya 12 tahun sudah selesai hutang rumah.

Pentingnya Miliki Insurans Rumah Ramai Yang Ambil Ringan

Betapa Pentingnya Memiliki Insurans Rumah Sekarang Lebih Daripada Sebelumnya? Menjaga tempat yang dipanggil rumah harus diutamakan dan inilah sebabnya.

POPULAR

Pentingnya Miliki Insurans Rumah Ramai Yang Ambil Ringan

Betapa Pentingnya Memiliki Insurans Rumah Sekarang Lebih Daripada Sebelumnya? Menjaga tempat yang dipanggil rumah harus diutamakan dan inilah sebabnya.

Kini Berkerjasama SofaX, Mah Sing Tawarkan Lebih RM14.5 Juta Rebat Kepada Pemilik Rumah

Syarikat pemaju perumahan, Mah Sing Group Berhad kini telah mengorak langkah untuk berkerjasama dengan platform aplikasi SofaX, sebuah kendalian aplikasi rekaan dalaman secara maya...

Vega Mall Bentong Ditutup Sekian Lama Akibat Bebanan Hutang, Masih Tiada Jalan Penyelesaian

Baru-baru ini, seorang wargamaya di laman media sosial TikTok, Juan Danza telah membuat satu pendedahan berhubung sejarah kewujudan sebuah bangunan lama, Vega Mall yang...

BULETIN

Mahu Perkakas Dapur Yang Tampak Lebih Estetik? Gunakan Balang Rempah Bumbu Series Dari Kayangan Living

Bagi anda yang sememangnya hari-hari memasak di dapur, mesti ada perkakas dapur seperti bekas atau balang rempah yang sudah lama, rosak dan tidak boleh...

Sonno Memperkenalkan Butik ‘Flagship’ Pertama di Publika, Nikmati Pengalaman Membeli-Belah Gaya Baharu

Sebuah syarikat kelengkapan bilik tidur jenama terkenal, Sonno buat julung kalinya secara secara rasmi telah membuka pintu butik flagship yang pertama di Publika kepada orang...

Nampak Eksklusif & Mewah, Mesin Nespresso Hanya Untuk Golongan Kayangan?

Umum mengetahui, semenjak biji kopi ditemui berabad-abad lamanya, kopi merupakan antara salah satu minuman popular dan telah menjadi digemari ramai di seluruh dunia.  Seiring dengan...

DIREKTORI IMPIANA

Jambatan Terapung Menjadi Peranan Penting Yang Ramai Tak Tahu

Pada tahun 2021, sungai Rio Negro mencapai ketinggian 30.02m, yang merupakan banjir tertinggi yang pernah dicatat dalam sejarah Manaus. Fenomena ini berlaku berulang kali dan lebih intensif di bandar-bandar lain di Amazon dan mendorong kita untuk mencari penyelesaian teknologi untuk mengurangkan kemungkinan kesan negatif.

Pokok Bunga Kertas Nampak Merimbun, Ini Caranya

Perkongsian ini dinamakan teknik 'lentur dan selit'.

Sebalik Pokok Selasih Dandi, Apa Khasiatnya

Karakter pokok yang menarik dan berbunga biru yang terserlah di tangkai bunga muda yang berukuran 4-5 inci itu, sedikit sebanyak memberikan gambaran seperti ‘ekor ular’.

Terra Interior

Terra Interior Alamat : 18, Jalan PJS 7/21, Bandar Sunway, 46150 Subang Jaya, Selangor, Malaysia. No.Tel : 019-272 2780 FB/ Website : Terra Interior Sdn Bhd

The Roof Studio

The Roof Studio Alamat : 9/2 Jalan PJU 8/5i, Bandar Damasara Perdana, 47820 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan, Malaysia. No.Tel : +6 016-661 4998 FB/ Website : The...
error: Hello. Cannot.
© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd ❤️ Dikendali Oleh Astro Group