TOP IMAGE WEB IMPIANA

Pastikan Plug Point Dalam Setiap Ruang Dengan Betul Dan Kegunaannya. Bila dapat rumah baru atau nak ubah suai ruang dalam rumah perkara ini pasti ramai yang lupa dan tak ambil tahu. IMPIANA nak kongsikan perkara yang perlu anda ambil tahu dan buat kalau buat renovasi. Sebelum kontraktor buat wiring, pastikan kita tahu dimana kita hendak letak setiap plug point.

  • Kedudukan plug point pada bahagian tempat masak kurang sesuai.
  • Jika kita nak pasang sambungan wayar dan pada masa yang sama hendak memasak, kita bimbang api akan terkena pada wayar tersebut dan akan menyebabkan kebakaran.
  • Oleh itu, lebih baik jika plug point tersebut tidak digunakan

Kedudukan plug point yang betul dalam rumah amat penting. Ini kerana ingin memudahkan pengguna untuk jangka masa akan datang. Ia juga akan berfungsi dengan lebih baik dan kemas untuk setiap ruang.

Jika plug point kurang dan kedudukan yang tidak sesuai ia akan membuatkan kita untuk membeli plug tambahan untuk memudahkan kegunaan. Ini telah membuatkan ruang dalam rumah anda kelihatan serabut dan tidak cantik.

Dalam asyik mengubah plug point ini, perkara yang perlu kita ambil tahu adalah kapasiti yang cukup dan juga wiring yang dibuat haruslah betul dan tepat.

IKLAN

Peringatan penting :

Wiring atau pendawaian elektrik rumah sangat penting bagi mengelakkan kebakaran! Ketahui tips dan cara membuat wiring rumah terbaik dan tahu juga cara kira harga wiring supaya boleh rancang bajet!

Wiring rumah adalah salah satu benda utama yang kita kena selalu periksa. Lagi-lagi kalau duduk rumah kayu lama, cukup masa memang kena buat wiring baru.

IKLAN

Jangan buat main tau jika ada wiring rumah yang dah lama atau bermasalah, silap hari bulan boleh terbakar satu rumah tu.

Bayangkan setiap tahun kita akan dengar kes rumah atau bangunan terbakar dan kebanyakannya berpunca daripada masalah pendawaian elektrik.

IKLAN

Contohnya, seperti pendawaian yang tak elok, tak ikut spesifikasi yang betul dan terdapat kebocoran pada wayar yang sudah lama. Kalau boleh kita semua nak elak dari berlakunya kebakaran, betul tak?

Walaupun kecuaian sendiri seperti terlupa tutup api dapur atau menggunakan peralatan elektrik yang rosak boleh menyebabkan kebakaran rumah, namun wiring rumah juga penyumbang utama kepada kes kebakaran.

Bagi memberikan kesedaran tentang pentingnya wiring, kami menyediakan panduan ini untuk menerangkan apa itu wiring rumah, kelebihan dan kekurangannya, tips memasang wiring rumah, serta cara kira harga wiring rumah.

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI