back to top
Impiana kini berada di dalam aplikasi   
Impiana kini berada di dalam aplikasi   

High Rise

Rebut Promosi Tahun Baru Cina, Beli Rumah Impian Di Aspire Residence, Cyberjaya Rebat Tambahan RM8,888

Berita baik bagi yang sedang mencari kediaman jenis kondominum, lengkap dengan segala fasiliti, Aspire Residence adalah pilihan terbaik anda. Sangat sesuai didiami sendiri ataupun dijadikan aset pelaburan untuk disewakan kelak.

Tak Rugi Beli Rumah Flat Tingkat 5, Boleh Buat Duit

Berbanding dari service apartment, rumah flat yang paling atas mempunyai harga rendah berbanding tingkat bawah.

Nak Beli Rumah, Tapi Tak Tahu Apa Itu Kadar Asas Standard

Nak beli rumah, tapi tak tahu apa maksud Kadar Asas Standard. Memahami pinjaman rumah mungkin agak sukar sekiranya anda tidak biasa dengan istilah yang rumit dan juga pelbagai jenis kadar faedah yang perlu difahami

Cara Tukar Geran Tanah Hilang, Rosak Atau Hancur

Apakah yang perlu dilakukan jika geran tanah hilang, rosak atau musnah?

Cara Jual Rumah Yang Belum Habis Bayar

artikel ini boleh membantu anda memahami cara jual rumah yang belum habis bayar pinjaman bank dengan jelas.

Pembiayaan Perumahan Terbaik Masa Kini, Ramai Tak Tahu

Memiliki sebuah rumah idaman pastinya menjadi satu igauan jika rumah itu mampu dimiliki. Semua orang mampu miliki rumah idaman mereka. Hanya perlu tahu bagaimana untuk milikinya sahaja. Kini segalanya dihujung jari anda. Nak tahu bank apa yang menjadi pilihan pada masa kini untuk pembiayaan perumahan? Baca artikel ini sampai habis.

Pentingnya Miliki Insurans Rumah Ramai Yang Ambil Ringan

Betapa Pentingnya Memiliki Insurans Rumah Sekarang Lebih Daripada Sebelumnya? Menjaga tempat yang dipanggil rumah harus diutamakan dan inilah sebabnya.

Bangunan 7000 Tan Dipindahkan Ke Lokasi Baru Dalam Masa 18 Hari

Bangunan yang dibina pada tahun 1935 dan mempunyai berat mencecah 7,000 tan itu dipindahkan bagi pembinaan pusat komersil baru di kawasan tersebut

Nak Beli Rumah Jangan Ikut 5 Kepercayaan Karut Ni

Nak beli rumah bukanlah mudah. Pelbagai dugaan yang bakal kita hadapi kalau silap langkah. Kewangan kita boleh sengsara dalam jangka masa yang panjang kalau tak bijak mengendalinya.

Siling Rumah Bertingkat Bocor, Tanggung Jawab Jiran Atas

Sering jadi isu, bila bumbung rumah ebrtingkat atau strata bocor. Adakalnya jiran tak nak bertanggung jawab dan tak beri kerja sama

TIP Beli RUMAH PERTAMA, Perunding Hartanah Saran Fokus 4 Proses Penting...

Sebelum merancang untuk membeli RUMAH PERTAMA, sebaiknya mempertimbangkan beberapa perkara ini dahulu supaya tidak menyesal di kemudian hari. Pembelian rumah yang betul mampu menjadi aset, sebaliknya jika tersalah beli boleh menjadi liabiti kepada pemilik.