Raya tahun ni kita telah melangkah ke fasa peralihan endemik. Ini bermakna dah boelh terima dan menjemput tetamu beraya ke rumah. Maka, dah boleh lah berdikit-dikit mula mengemas dan mempersiapkan rumah untuk menerima kehadiran tetamu raya nanti.

Ruang yang paling wajib dikemas dan didahulukan sudah pastinya ruang tamu. Cuba perhatikan sofa anda? dah 2 tahun tak terima tetamu, mungkin dah kepam. Tak perlu upah orang atau beli mesin mahal-mahal nak cuci sofa kepam tu. Boleh cuba cara ni

Haritu survey tukang cuci sofa.. Dia bagi harga RM120 servis cuci sofa datang rumah.. Hampir-hampir nak guna tukang cuci..

IKLAN

Adik beli 1 tin sebab nak try cuci seat kereta.. Saya pinjam.. Buat sikit kat sofa tengok-tengok menjadi. Lepas tu, pergi cari dekat Eco beli sendiri.. 1 sofa guna 2 tin setengah je. Modal baru RM6.30

IKLAN

Kalau tak ada dekat kedai Eco, boleh beli je dekat shopee. Ni link nya https://invol.co/claa391
Tak payah sental sangat pun kalau guna berus baju jenis macam tu. Berus dia lembut-lembut je. Spray bahagian mana nak dicuci, biar foam tu menyerap sekejap, dah boleh memberus.. Siap berus, la-lap2 manja guna kain bersih dan kering.. Tunggu je sofa kering sendiri

IKLAN

Sebelum spray, goncang dulu.. Masa spray, tutup hidung atau pakai pelitup muka sebab baunya macam menyegat jugak bau dia nie Saya sampai sekarag ulang alik ulang alik belek sofa macam tak percaya dah jadi macam sofa baru