Nak Pendekkan Langsir Tak Payah Potong Dan Jahit, Lekat-Lekat Je. Langsir antara persiapan raya yang patut ada. Barulah rasa meriah tahun raya endamik tahun ni. Kalau beli langsir siap, memang pilihan ukurannya sangat terhad. Nak beli pendek, nanti nampak macma pelik pula. Terpaksa beli yang terlebih panjang. Tapi, tak ape lah nanti boleh potong.

Alamak! Nak potong tu masalah lah pula. Tak ada mesin jahit. Nak hantar upah orang pun, boleh tahan mahalnya. Selalu pilihan yang terakhir kita ada sembat atau jahit sendiri je. Aduh! leceh betul kan.

Baca juga: DIY Langsir Eyelet Guna Kain Jersey RM 2.50, Jimat Dan Cantik

IKLAN

Sebenarnya ada cara pendekkan langsir tanpa korang perlu potong. Malah kosnya jauh lebih jimat lagi! Impiana cadangkan anda guna adhesive tape Daiso. Atau boleh beli dekat shopee je.

Sebenarnya tape ni pelbagai guna. Bukan je untuk pendekkan langsir. Bagi mak-mak yang selalu ada isu nak lekatkan nama atau logo sekolah anak pada pakaian, boleh juga guna tape ni.

IKLAN

Kalau dekat Daiso dah habis, boleh juga beli dekat shopee. Lebih murah dari Daiso tak sampai RM 3 pun. Ni link nya https://invol.co/cla6wdu

IKLAN

1. Ukur ketinggian langsir yang sepatutnya.
2. Kemudian letak pelekat ini pada bahagian bawah langsir. Sesuaikan dengan ketinggian langsir.
3. Selepas itu lipat dan gosok dengan seterika. Dah siap.
4. Hasilnya memang kemas, tak perlu potong.

Tape ni jenis double sided. Selepas korang lekatkan perlulah iron sehingga betul-betul melekat. Cumanya bila baca beberapa pengalaman pembeli sebelum ni ada lah yang mengalami pengalaman lencana anaknya terbuka sikit selepas dicuci, tapi bila dia iron balik lencana tu melekat semula.