Peminat barang vintage ni kebiasaanya berjiwa sentimental dan kreatif. Almaklumlah, tututan diperlukan untuk memastikan perabot lama atau antik sentiasa kelihatan cantik. Namun, berlainan pulak dengan cerita pasangan suami isteri ini. Minat terhadap barangan lama memang tidak dapat dipisahkan. Namun, kebiasaanya, peminta barang lama ni lebih cenderung menjadikan kediaman mereka macam muzium.

Koleksi barang antik yang padat dan terlalu sarat menyebabkan kediaman dah macam ruang pameran pula. Elak perkara ini berlaku, pemilik menggabungkan konsep moden dan kelasik untuk menghias kediaman miliknya. Mereka sepakat dan lehatlah hasilnya.

Dari segi pemilihan perabut, kita kena pandai2 cari & kalau rajin cari, boleh dapat yang berkualiti dengan harga yg cukup murah. Kami juga guna cara kreatif untuk hias rumah dengan menggunakan barangan recycle dan barang lama diubahsuai jadi sesuatu yang nampak baru dan cantik

Yang paling menarik corak yang dihasilkan pada dinding. Bukan sekadar kombinasi warna yang dipilih menyebabkan kediman ini kelihatan segar, malah kayu yang di jadikan sebagai garisan membentuk demensi berbeza jika dibandingkan dengan kediaman lain ang turut menggunakan konsep atau corak hiasan dinding seperti ini. Nak tambah klasik, kayu yang di tampal dicat emas.

IKLAN

Barang Antik:

IKLAN

 

Walaupun tinggal di apartmen, Pemilik gemarkan suasana yang segar, maka anjung yang diberi walaupun sekangkang kera tetap diusahakan.

IKLAN

Penghargaan:

BACA: Rajin DIY, Hasilkan Rumah Tampil Cantik Dan Kemas

Barang lama haruslah dijaga dengan baik, tambahan pula barang tersebut mempunyai nilai yang tersendiri. Ramai yang gemar dengan barang antik tetapi tidak pandai untuk menjaganya dan menghias agar ia sentiasa nampak sempurna dan tidak out dated. Kalau salah menghias silap hari bulan memang nampak macam masuk muzium.