Bagi mereka yang menduduki kediaman jenis apartment atau kondominium memiliki saiz keluasan ruang dalaman rumah yang lebih kecil dan terhad berbanding mereka yang mendiami rumah jenis teres, banglo dan sebagainya.

Memiliki sebuah kediaman dengan keluasan ruang yang sangat terhad antara salah satu masalah yang perlu dihadapi oleh pemilik kediaman untuk membuat pemilihan dari segi konsep dekorasi ruang dalaman yang bersesuaian serta susunan perabot yang betul.

Ini kerana, jika anda tersalah langkah dalam membuat pemilihan tersebut, saiz keluasan ruang dalam kediaman yang tersedia akan semakin bertambah sempit dan banyak ruang telah dibazirkan begitu sahaja. Alangkah baiknya semua ruang yang ada dimanfaatkan dengan sebaik mungkin, betul tak?

Dekorasi Berkonsepkan Moden Nordic, Boleh Beri Ruang Dalaman Rumah Tampak Lebih Luas

Jika anda ingin mahukan ruang dalaman rumah tampak yang lebih luas, ada pelbagai tip yang boleh anda pelajari dan lakukan. Antaranya, anda disarankan untuk memilih dekorasi berkonsepkan Moden Nordic sebagai pilihan. 

Untuk pengetahuan anda, konsep Moden Nordic ini mengetengahkan tema warna yang cerah seperti putih, coklat terang dan kelabu. Pemilihan warna cerah seperti ini boleh memberikan impak terhadap ruang dalaman kediaman yang kecil tampak lebih luas.

IKLAN

Dekorasi Berkonsepkan Moden Nordic, Boleh Beri Ruang Dalaman Rumah Tampak Lebih Luas Dekorasi Berkonsepkan Moden Nordic, Boleh Beri Ruang Dalaman Rumah Tampak Lebih Luas

Bagi menyempurnakan dekorasi yang berkonsepkan Moden Nordic ini, pemilihan jenis perabot yang didatangkan dengan rekaan yang lebih moden dan terkini pasti akan dapat menjimatkan ruang dalaman kediaman anda.

Selain itu, konsep Moden Nordic ini juga boleh menyerikan lagi dekorasi kediaman anda dengan penambahan elemen alam semula jadi seperti corak kayu-kayuan asli, batu marble dan sebagainya.

Dekorasi Berkonsepkan Moden Nordic, Boleh Beri Ruang Dalaman Rumah Tampak Lebih Luas Dekorasi Berkonsepkan Moden Nordic, Boleh Beri Ruang Dalaman Rumah Tampak Lebih Luas

IKLAN

Jadi, diharapkan perkongsian ini sedikit sebanyak boleh memberi input serta membantu untuk menyelesaikan masalah anda yang memiliki saiz keluasan ruang dalaman kediaman yang terhad. Selamat mencuba!

Sumber: Facebook Kakideko

Ingin lebih tahu pelbagai tips untuk dekorasi rumah? Jangan lupa ikuti kami di Telegram dan TikTok rasmi IMPIANA.

IKLAN

Dekorasi Berkonsepkan Moden Nordic, Boleh Beri Ruang Dalaman Rumah Tampak Lebih Luas

Baca artikel berikutnya: Interior Rumah Versi Japandi (Japan & Skandinavian), Menarik Minat Orang Ramai Sekarang

 

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI