Apabila sudah lama digunakan, pasti penghawa dingin di rumah anda sudah tidak lagi mampu mengeluarkan udara angin yang betul-betul sejuk meski kadar tahap suhu telah diturunkan. 

Masalah seperti ini kebarangkalian boleh berlaku oleh kerana anda tidak pernah membersihkan penapis penghawa dingin di rumah anda sebelum ini. Maka oleh itu anda disarankan untuk membersihkan penapis penghawa dingin dengan kerap agar ia boleh berfungsi dengan baik. 

Cara Mudah Untuk Bersihkan Penghawa Dingin

Sudah ada pelbagai cara yang boleh anda lakukan untuk membersihkan penapis penghawa dingin di rumah anda antaranya menggunakan khidmat servis mencuci oleh tukang pencuci penghawa dingin. 

Namun begitu, dengan cara ini anda akan terpaksa berbelanja besar untuk membayar upah perkhidmatan servis tersebut. Tetapi tahukah anda, sebenarnya ada cara mudah yang boleh anda lakukan untuk membersihkan penghawa dingin di rumah anda. 

Cara Mudah Untuk Bersihkan Penghawa Dingin

IKLAN

Bukan itu sahaja, anda juga boleh melakukan cara ini sendiri di rumah tanpa menggunakan khidmat bantuan pakar langsung. Selain itu juga anda boleh mendapatkan penjimatan yang lebih dengan melakukan cara kaedah ini. Oleh itu, mari IMPIANA kongsikan cara-caranya bersama anda.

Perkara pertama sekali yang perlu anda lakukan, adalah mendapatkan sebotol pencuci khas penghawa dingin seperti yang tertera pada gambar di bawah. Anda boleh sahaja mendapatkannya dengan membuat pembelian secara dalam talian menerusi aplikasi Shopee.

Cara Mudah Untuk Bersihkan Penghawa Dingin Cara Mudah Untuk Bersihkan Penghawa Dingin Cara Mudah Untuk Bersihkan Penghawa Dingin Cara Mudah Untuk Bersihkan Penghawa Dingin Cara Mudah Untuk Bersihkan Penghawa Dingin

IKLAN

Foto: Facebook Pemburu Tiket Murah

Ingin lebih tahu pelbagai tips untuk dekorasi rumah? Jangan lupa ikuti kami di Telegram dan TikTok rasmi IMPIANA.

Cara Mudah Untuk Bersihkan Penghawa Dingin

IKLAN

Baca artikel berikutnya: 3 Aksesori Dekorasi Diperbuat Daripada Rotan Yang Menarik

 

 

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI