Ubahsuai kediaman ini hanya memakan masa 2 minggu sahaja, hasilnya yang cukup mengujakan membuatkan ramai terpegun. Hanya dalam tempoh dua minggu sahaja, sebuah kediaman lama bertukar menjadi baru, tiada apa yang mustahil.

Kediaman 3 tingkat yang dibina sejak tahun 2000 ini sudah tidak lagi menarik dan berfungsi dengan baik sebelum tuan rumah membuat keputusan untuk mengubahsuai tingkat dua bangunan ini kepada sebuah apartmen moden dengan fasiliti yang lengkap.

Dengan ruang terhad yang ada pada pelan asal, arkitek perlu bijak dalam membentuk sebuah kediaman yang lengkap serba-serbi. Jadi, dengan persetujuan tuan rumah, balkoni kediaman ini telah ditukar menjadi sebuah ruang versatile yang menempatkan dapur kecil, ruang makan dan juga laundry area. Selain mempunyai pemandangan mengadap kejiranan yang nyaman, ruang ini juga mendapat simbahan cahaya semulajadi paling ideal.

Keseluruhan kediaman ini diserikan dengan warna putih serta rona hangat (warm) dari elemen kayu di lantai serta kemasan lain yang.

IKLAN

Bilik tidur utama yang bersambung terus dengan balkoni. Menggunakan sepenuhnya ruang sedia ada untuk penstoran disamping memberi keselesaan optimum kepada pemilik.

Tandas/bilik air juga diubahsuai sesuai dengan konsep keseluruhan kediaman ini yang tampak lebih moden dan selesa.

IKLAN

SUMBER / KREDIT

Ubahsuai rumah yang telah didiami bukan lah satu perkara yang mudah kalau tiada perancangan. Jarang kali kita mendengar kerja renovasi mampu disiapkan dengan sempurna dalam masa 2 minggu.

Artikel Berikut: Bajet Sekitar RM60k Untuk Kediaman Moden 90 Meter Persegi

IKLAN

IMPIANA nak ajak anda join Peraduan Makeover BILIK AIR AWESOME yang bernilai RM10,000. Mana tahu rezeki anda.

Memenangi makeover bernilai RM10,000 untuk bilik air anda, tak nak ker? 🤩

Jom sertai peraduan `Makeover Bilik Air Awesome!’ bermula dari 18 November sehingga 17 Januari 2022 anjuran Impiana X Creative Lab.

#impiana
#bilikaircreativelab
#impianaxcreativelab
#ideaktiv