Bercakap tentang hantu sudah tentu boleh membuatkan semua orang berasa takut. Gangguan makhluk halus yang tidak boleh dilihat dengan mata kasar ini sangat digeruni khususnya di kediaman sendiri.

Di sini Impiana kongsikan beberapa rumah selebriti Hollywood yang punya aura mistik.

Adele

5 Rumah Selebriti HOLLYWOOD Dikatakan Berhantu & Ada Aura Mistik!

Penyanyi lagu ‘Hello’, Adele mengakui bahawa rumah mewah klasik miliknya di West Sussex, London, England berhantu apabila dia sering mendengar suara-suara yang tidak diketahui asal usulnya.

Dia juga mengatakan bahawa dia merasa sangat takut jika melalui salah satu lorong dirumahnya sehinggakan dia terpaksa mengupah penjaga wanita untuk menemaninya ketika berada di rumah. Kini rumah tersebut telah dijual.

Robbie Williams

5 Rumah Selebriti HOLLYWOOD Dikatakan Berhantu & Ada Aura Mistik!

Walaupun dia tidak pernah melihat hantu di rumahnya, bekas anggota Take That itu pasti bahawa semangat permaisuri terakhir Raja Henry VIII tinggal bersamanya.

IKLAN

Menurut Hello, dia mengatakan bahawa dia dapat merasakan kehadiran permaisuri ketika dia tinggal di rumah yang dibeli pada tahun 2007. Selain hantu, dia yakin pernah melihat penampakan UFO di rumah tersebut.

Michael Jackson

5 Rumah Selebriti HOLLYWOOD Dikatakan Berhantu & Ada Aura Mistik!

Sebelum meninggal dunia, salah satu kediaman mewah Michael Jackson di Neverland Ranch telah menjadi perhatian ramai orang. Dikatakan rumahnya yang berada di Neverland semakin diabaikan sejak kematian Michael Jackson pada tahun 2009.

Terdapat video menunjukkan bayangan hitam bergerak melintasi koridor dari kiri ke kanan, kemudian hilang secara tidak sengaja ditangkap pada kamera semasa siaran langsung di program televisyen CNN, ‘Indise Neverland’.

IKLAN

Marilyn Monroe

5 Rumah Selebriti HOLLYWOOD Dikatakan Berhantu & Ada Aura Mistik!

Pelakon cantik serba boleh Marilyn Monroe meninggal dunia di kediaman peribadinya di Brentwood, LA, Amerika Syarikat pada tahun 1962. Dia ditemui mati di bilik tidurnya kerana terlalu banyak mengambil pil tidur.

Menurut Hello, sejak kematiannya, pengawal dan penghuni rumah tersebut mengaku telah melihat kelibat Marilyn di beberapa penjuru rumah tersebut. Salah satunya adalah di kolam renang halaman belakang. Sehingga kini, rumah tersebut dikatakan masih menghantui penghuninya.

IKLAN

Amy Winehouse

5 Rumah Selebriti HOLLYWOOD Dikatakan Berhantu & Ada Aura Mistik!

Sebelum meninggal pada tahun 2011, penyanyi Amy Winehouse tinggal di sebuah flat di London Utara. Dia mengaku diganggu oleh hantu dalam bentuk seorang budak lelaki yang muncul kepadanya.

Amy sendiri sangat takut sehingga dia tidak mahu mengubahsuai salah satu bilik yang dipanggil ‘tempat rehat si kecil’. Sementara itu, beberapa saudara Amy telah mendengar rintihan manusia dan raungan binatang sehari sebelum kematian Amy.

Tapi, kalau boleh janganlah baca cerita ni masa dalam gelap sorang-sorang, nanti tak boleh tidur pulak!

Follow kami di WEBSITE, TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK dan YOUTUBE untuk dapatkan tip, idea dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI