Hartanah

Apa Itu Renovasi Patuh Syariah

Seronok bukan kalau hendak membuat mahligai idaman kita tampak lebih cantik dan sempurna, atau memasang hajat untuk mengubah suai rumah kita agar lebih selesa dengan keperluan isi rumah masa kini.

Mohon Rumah PPR “Online” Je, Sewa Bulan RM 124 Bagi Yang Layak

Bagi pendapatan isi rumah bawah RM 3,000, anda dikatogorikan sebagai rendah lebih-lebih lagi jika anda tinggal di kawasan perbandaran.

BETUL atau TIDAK, Mudah Miliki Hartanah Masa Kini

Keinginan untuk memiliki rumah pasti semua ada bukan? Tetapi 1001 persoalan bermain diminda, ditambah pula dengan situasi masa kini. Hilang pekerjaan, hilang punca pencarian dan banyak lagi yang berlaku di luar sana. IMPIANA tahu apa yang anda lalui dan hadapi, tetapi kami tahu yang anda kuat semangat dan rezeki ada di mana sahaja kalau kita ada kemahuan,

Elakkan Beli Unit Studio Sebagai Kediaman Pertama Anda, Ini Kata Pakar

Nak beli hartanah, lebih-lebih lagi untuk rumah pertama banyak perkara perlu diambil kira. Bukan sahaja harga dan lokasi, layout atau susun atur ruang di dalam kediaman pun perlu perhatikan.

Sediakan Rumah Untuk “Settle Down” Masa Tua Nanti, Ini Ciri-Ciri Yang Diperlukan

Sebelum "settel down" mesti kita dah siap-siapkan rumah tu terlebih dahulu. Tapi, macam mana rumah yang sesuai dan praktikal untuk "settle down" nak-nak bila usia dah kategori warga emas?

IMPIANA Bawa Anda Gaya Hidup Eksklusif Dengan Ervina

Bayangkan jika kediaman anda terletak dilereng bukit dengan deruan angin segar serta pemandangan yang luas tanpa halangan. Inilah yang dikatakan dengan syurga dunia. ‘Rumahku Syurgaku’ di mana anda masih boleh miliki kediaman seumpama ini....

Perubahan Dalam Trend Harta

Rumah yang lebih besar di luar bandar besar menarik lebih banyak pembeli dan menunjukkan tanda-tanda penghargaan bernilai tinggi.

Mengapa Harus Miliki Kediaman Di Sendayan?

Walaupun negara kini dilanda dengan pandamik Covid, hartanah tidak terjejas malah  bagi pelabur hartanah dan juga yang berhasrat memiliki rumah sendiri inilah masa yang sesuai untuk anda rebut kerana pelbagai rebat diberikan kepada pembeli. Kali...

Apakah konsep hunian ‘Green Living’?

Pernah tak anda dengar tentang kediaman yang berkonsepkan lestari atau ‘Green’. Apa sebenarnya konsep ini. Saya pasti ramai yang kurang faham dengan perkara ini.

Nak Tambah Tingkat Kediaman? Ini Perkara Mustahak Yang Perlu Anda Ambil Tahu

Menaiktaraf sesebuah kediaman memerlukan kesabaran kerana ia membabitkan ramai pihak dan akan mengambil masa yang panjang.

Popular

© Hakcipta Terpelihara Nu Ideaktiv Sdn Bhd • Dikendali Oleh Astro Group

error: Hello. Cannot.