Kegunaan surat khabar dalam dekorasi rumah. Surat khabar bukan sahaja menyampaikan maklumat, malah boleh digunakan secara kreatif dalam hiasan rumah.

Adalah penting untuk memilih surat khabar dengan dakwat yang tidak luntur atau haus untuk memastikan penampilan hiasan yang tahan lama. Selain itu, pastikan anda mempertimbangkan tema dan gaya hiasan rumah anda supaya penggunaan surat khabar dapat disepadukan dengan baik ke dalam ruang.

Berikut adalah beberapa penggunaannya dalam hiasan rumah:

1. Gunakan sebagai Kertas Dinding

Surat khabar lama boleh digunakan sebagai kertas dinding untuk dinding. Kaedah ini memberikan sentuhan vintaj atau retro yang unik kepada bilik. Anda boleh melekatkan surat khabar terus ke dinding dengan gam khas atau menjadikannya lebih tahan lama dengan lapisan pelindung.

2. Karya Seni

Kertas surat khabar boleh digunakan sebagai bahan untuk membuat seni dinding. Sebagai contoh, anda boleh membuat kolaj dengan menggabungkan keratan akhbar dengan lukisan atau bingkai gambar untuk mencipta hiasan yang unik dan artistik.

IKLAN

3. Pembuat Bunga dan Hiasan

Keratan akhabar boleh dibuat bunga tiruan atau unsur hiasan lain. Contohnya membuat bunga daripada surat khabar yang kemudiannya boleh disusun dalam pasu atau dijadikan hiasan meja.

4. Pelapik atau Rak Laci

Gunakan keratan akhabar sebagai pelapik dalam laci atau rak buku untuk memberikan sentuhan kreatif dan mencantikkan ruang penyimpanan.

5. Lampu Hiasan

Anda boleh membuat lampu hiasan dengan menggunakan keratan akhbar untuk menutup lampu atau membuat lampu gantung kreatif. Ini boleh memberikan rasa pencahayaan yang unik dan menyeronokkan.

IKLAN

IMPIANA: Dengan sedikit imaginasi dan kreativiti, surat khabar lama boleh dijadikan elemen hiasan yang menarik dan berbeza untuk mengindahkan kediaman anda.

Mesti Baca: 5 Kegunaan Surat Khabar Lama Dan Kertas Terpakai Yang Ramai Tak Praktikkan Di Kebun

IKLAN

Baca Lagi Di Sini: Hanya Guna Vinyl Untuk Dapatkan “Feature Wall” Yang Menarik Dan Jimat!

Artikel Menarik: Buat Sendiri Cendawan Batu Gunakan Surat Khabar, Botol Terpakai dan Simen

Follow kami di  WEBSITE,  TELEGRAM,  INSTAGRAM,  TIKTOK,  FACEBOOK  dan YOUTUBE   untuk dapatkan tip, idea dan artikel-artikel terkini serta menarik.

                                       

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI