Sihat dengan Inovasi Futuristik Baru untuk Rumah Pintar dengan LG Elektronik. Inspirasi cara hidup yang berkaitan dengan pengguna, LG Electronik melancarkan konsep Smart Home yang intuitif dan inovatif yang menampilkan barisan perkakas rumah dan produk hiburan rumah yang baru dan terkini.

Pada tahun ini, syarikat elektronik pengguna global mendedahkan kemasukannya ke dalam kategori produk baru di Malaysia, dengan matlamat untuk menjaga kesihatan dan mencegah dari mikroorganisma yang merbahaya dan pencemaran yang berbahaya  LG Purifier Water Tankless PuriCare ™ dan PuriCare® Air Purifiers, meneruskan inovasi-inovasi kesihatan ke peringkat seterusnya, memberi tumpuan kepada menyediakan pengguna dengan penjagaan pencegahan dengan cara dan kaedah smart home dengan inovasi yang terbaik.

Tip Penjagaan Pencegahan Terhadap Kesihatan Kebersihan

LG juga menghidupkan kehidupan baru ke dalam kesihatan kebersihan dengan konsep Penyelesaian Pakaian Penjagaan yang baru untuk pengguna yang mencari penyelesaian fungsional dengan teknologi futuristik untuk memenuhi kehendak mereka untuk kebersihan. Penyelesaian ini terbuat dari tiga peralatan utama yang boleh memenuhi pelbagai keadaan kehidupan sehari-hari pengguna:

· Untuk pakaian kotor dengan kain yang cenderung menyusut, LG TurboWash akan bergerak keras pada kotoran tetapi mudah pada kain

· Untuk pakaian yang dipakai sekali untuk tempoh yang singkat yang memerlukan penyegaran, Styler LG, tawaran baru dengan teknologi TrueSteam® mengurangkan kedut dan bau

· Untuk pakaian yang dipakai oleh ahli keluarga dengan alahan, LG DUAL INVERTER Heat Pump Dryer dilengkapi dengan Penjagaan Alahan yang mengurangkan 99.9 peratus alergen, seperti hama rumah yang boleh menyebabkan alahan atau masalah pernafasan

Peralatan dan peranti ini tertanam dengan LG Smart ThinQ yang revolusioner, sebuah platform rumah yang disambungkan pintar yang membolehkan pengguna mengawal dan memantau mereka dari jauh menggunakan aplikasi LG Smart ThinQ. Ia juga menawarkan diagnosis pintar dan fleksibiliti untuk peningkatan masa depan.

IKLAN

“Di LG, pemacu asas kami untuk menyediakan pengguna dengan kehidupan yang lebih baik melangkaui asas-asas. Kami ingin memberikan pengguna kami pengalaman yang tinggi yang membolehkan mereka membuat pilihan yang lebih bijak, lebih sihat dan lebih bebas dalam kehidupan sehari-hari mereka. Selaras dengan pengenalan Smart Home Concept hari ini, kami ingin menyediakan pengguna Malaysia dengan peluang untuk mewujudkan sambungan yang lancar di rumah dengan teknologi LG Smart ThinQ kami, walaupun sentiasa menjaga kebersihan, sihat dan menjadikan kehidupan secara keseluruhannya baik, “Kata Kim Kyutae, Pengarah Urusan, LG Electronics Malaysia.

LG OLED TV dan LG NanoCell TV: Untuk Cara Hidup Sempurna

Mengenai teknologi dan inovasi, penggemar hiburan kini boleh mengalami penukar permainan sebenar dalam inovasi televisyen dengan LG OLED TV dan LG NanoCell TV tahun ini. Dikuasakan oleh generasi kedua α9 Gen 2 pemproses pintar dan algoritma pembelajaran mendalam, model LG OLED yang baru menawarkan kualiti gambar AI dan kualiti suara yang lebih tinggi. Model LG NanoCell dikuasakan oleh pemproses pintar α7 Gen 2.

Algoritma baru ini akan menawarkan gambar dan bunyi TV yang dipertingkatkan dengan menganalisis kandungan sumber serta kandungan yang dioptimumkan sendiri dengan mengenali keadaan ambien. Ciri-ciri utama adalah:

IKLAN

· AI Picture: Mengenali sumber dan kualiti asal dan mengoptimumkan kualiti gambar

· AI Sound: Mengenali kandungan dan mengoptimumkan up-mix ke surround 5.1 maya

· AI Kecerahan: Laraskan kecerahan mengikut pencahayaan sekitarnya

· AI Tuning Acoustic: Mengoptimumkan bunyi dengan pembetulan bilik dengan jarak jauh sihir

IKLAN

OLED dan NanoCell TV mendengar dan bertindak atas arahan pengguna, terima kasih kepada platform LG ThinQ AI. Ia membolehkan pengguna untuk memilih program kegemaran mereka dengan lancar, bertanya soalan dan mengawal peranti rumah pintar yang serasi. Menggunakan kawalan suara pintar, semua yang perlu dilakukan hanyalah tekan dan tahan butang mikrofon pada LG Magic Remote untuk memulakan. Sebagai contoh, pengguna boleh menyemak cuaca dengan hanya meminta LG AI TV dan teknologi AI perbualannya akan memberi mereka ramalan penuh.

LG OLED TV dan NanoCell TV mempunyai LG TV Dashboard yang juga boleh mengawal LG Smart Appliances. Dengan hanya satu alat kawalan jauh, TV membolehkan pengguna menyambung peralatan rumah mereka.

Masa Cucian Intuitif dan Cekap (LG Front Loader)

Pada tahun 2019, pemuat depan LG direka untuk lebih pantas berbanding sebelum ini. Ia juga memaparkan semua inovasi AI DD yang baru, yang bukan sahaja mengesan berat beban, tetapi juga menganalisis ciri-ciri pakaian, sama ada lembut atau sengit dan memutuskan corak pencucian yang paling sesuai, yang dikumpulkan berdasarkan 20,000 data terkumpul. Teknologi ini akan membantu mengurangkan kerosakan kain sehingga 18% daripada jenis konvensional.

Ditambah dengan teknologi LG SmartThinQ ™, pengguna juga boleh mengendalikan pakaian mereka dari jauh dan memuat turun tetapan kitaran tambahan. Sebagai contoh, bagi mereka yang sentiasa pergi untuk perniagaan, dengan aplikasi Smart ThinQ mereka dengan mudah boleh menyokong

Wah! memang hebat dengan rangkaian teknologi untuk rumah pintar yang dibawa oleh LG elektronik ini. Jadi apa lagi tepuk dada tanya selera apa pilihan hati untuk kediaman pintar anda!

Jika anda inginkan butiran lebih lanjut atau sebarang kemusykilan boleh la ke https://www.lg.com/my/water-purifiers

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI