Tak Sangaka 4 Barang Yang Kita Selalu Guna Ni Punca Kanser. Kanser adalah pembunuh no. satu di seluruh dunia. Untuk atasi nya sudah pasti gaya hidup sihat seperti penjagaan pemakanan amat di titik beratkan. tapi pernah dengar tak sedara anda ke, jiran atau sahabat yang dah amalkan cara gaya hidup sihat tetap menghadapi kanser.

Menurut Persatuan Kanser Amerika, kanser adalah disebabkan oleh perubahan dalam sel DNA. Perubahan ini boleh diwarisi, atau boleh disebabkan oleh faktor-faktor alam sekitar. Karsinogen tidak selalu menyebabkan kanser. Ia bergantung kepada berapa banyak seseorang itu terdedah kepada karsinogen dan juga genetik orang itu.

KENAPA PERKARA INI BERLAKU? 

Sebenar secara tidak sedar ada objek isi rumah yang boleh menyumbang kepada pengaktifan sel kanser. Dan barang-barang atau objek tersebut anda gunakan setiap hari. Antaranya ialah:

Penyegar Udara

Kebanyakan penyegar udara – walaupun yang bertanda “semulajadi” atau unscented “mengandungi sebatian toksik berbahaya yang diketahui menyebabkan kanser. Satu kajian dari University of Colorado mendapati bahawa beberapa bahan kimia yang terdapat dalam kebanyakan penyegar udara mencetuskan pertumbuhan tumor.

IKLAN

Sebagai pilihan, gunakan minyak pati aroma terapi yang tidak menggunakan sebarang kandungan seperti aroma tiruan. Produk pati minyak asli dari Tanamera ni harganya tak lah terlalu mahal dan dieprakui dari sumber semulajadi 100%. Boleh je klik link sini kalau nak beli online https://invol.co/cl9jd7nTak Sangaka 4 Barang Yang Kita Selalu Guna Ni Punca Kanser

Baca juga: Penyegar Udara Punca Pencemaran Dalam Rumah Yang Kita Tak Perasan

Produk Pembersihan

Berhati-hati dengan bahan kimia alkylphenols, triclosan dan tetrachlorethylene. Menurut Tabung Kanser Payudara, ini adalah bahan kimia yang biasa terdapat dalam produk pembersihan yang telah didapati mengandungi karsinogenik.

IKLAN

Lilin pewangi

Kebanyakan lilin wangi mempunyai sifat karsinogenik yang sama dengan penyegar udara. Sebagai alternatif, anda boleh memilih untuk menggunakan lilin lebah yang menggunakan sumbu kapas.Tak Sangaka 4 Barang Yang Kita Selalu Guna Ni Punca Kanser

Bekas plastik 

Plastik mengandungi bahan kimia yang dipercayai mengandungi endokrin yang boleh membawa kepada tumor kanser. Bekas plastik mengandungi ikatan BPA  yang tidak stabil dapat menyebabkan sejumlah kecil zat kimia ini terlepas ke dalam makanan terutamanya ketika ia dalam keadaan panas atau di panaskan. Oleh itu, Walaupun ada bekas makanan yang di katakan sesuai untuk kegunaan gelombang mikro, sebenarnya tidak. Jadi anda perlu lebih hati-hati.

IKLAN

Menurut Universiti Harvard, anda boleh memindahkan makanan ke dalam gelas atau bekas seramik sebelum menggunakan ketuhar gelombang mikro untuk mengelakkan plastik daripada mencemarkan makanan anda. Oleh itu, Anda digalakkan menggunakan bekas plastik tanpa bisphenol-A atau BPA.Tak Sangaka 4 Barang Yang Kita Selalu Guna Ni Punca Kanser

Tak Sangaka 4 Barang Yang Kita Selalu Guna Ni Punca Kanser

Sumber: Asian Parent

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI