Ketika dunia dilanda virus pembunuh covid-19, pelbagai usaha telah dilakukan oleh kerajaan dan individu. Selain memastikan anda sentiasa dalam keadaan bersih dengan memakai penutup mulut dan sering mencuci tangan, imun badan juga perlu dijaga. Selain pengambilan ubat untuk tingkatkan immun, ada beberapa makanan di senariakan oleh Metro.co.uk berupaya meningkatkan imun badan. Antaranya ialah:

VITAMIN C
Vitamin C juga dikenali sebagai ascorbic acid. Menurut pengasas Eat Burn Sleep, Vitamin C dapat membantu meningkat sistem imunisasi badan. Sebaiknya pilih makanan tambahan dari jenis cecair seperti Redoxon dan scott emulsion.

Selain itu juga, terdapat makanan yang tinggi vitamin C seperti oren, limau, lemon, broccoli, kiwi, betik, kiwi dan pelbagai lagiSumber Makanan Semulajadi Bantu Tingkatkan Imun Badan Untuk Cegah Virus Covid-19

IKLAN

ZINC
Menurut Melissa Snover, CEO Nourished ‘This is necessary for a healthy immune system,’ Kekurangan zinc dalam badan akan boleh membuat seseorang lebih mudah terdedah kepada penyakit dan penyakit. Nutrien penting ini membantu mengekalkan keupayaan tubuh untuk membuat sel dan enzim baru, memproses karbohidrat, lemak dan protein dalam makanan dan juga meningkatkan kelajuan otot dan luka penyembuhan.

Sumber Makanan Semulajadi Bantu Tingkatkan Imun Badan Untuk Cegah Virus Covid-19Secara semulajadi, daging merah merupakan pembakal zinc paling tinggi.

IKLAN

HALIA
Masyarakat Asia banyak menggunakan halia dalam tujuan masakkan harian. Sejak dulu kala, umum tahu kelebihan magis halia dalam perubatan

IKLAN

Kandungan antioksidannya dipercaya dapat membantu melawan batuk dan selsema serta diperkaya dengan iron, sinc, kalsium juga magnesium.

Menurut satu kajian yang dilakukan pada 2013 oleh National Center for Biotechnology Information mendapati, halia segar juga membantu meningkatkan sistem imun sistem respiratoriSumber Makanan Semulajadi Bantu Tingkatkan Imun Badan Untuk Cegah Virus Covid-19

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI