Struktur tiang rumah tinggi sesuai untuk musim banjir. Rumah yang dibina dengan tiang dan struktur yang baik untuk musim banjir mampu memberi menyelamatkan pemilik rumah ketika musim banjir yang sukar di ramal.
Melihat seni bina rumah kayu ini cukup menarik perhatian dengan elemen strukturnya, selain mengusulkan kerangka struktur yang mendukung lantai yang dinaikkan, jenis kayu yang dapat memasang plat besi pada kayu dirancang dengan cukup baik. Teknik ini digunakan untuk menanggung beban.
Rumah ini diberi nama “Millenium Village Project” adalah salah satu penelitian utamanya yang dimulai setelah gempa tsunami pada tahun 2011. Sejak itu, dia berfikir untuk pindah dari Tokyo. Dia memilih di sebuah kampung di Kanto Utara dan meminta arkitek pilihan, untuk merancang sebuah rumah. Rumah ini adalah kerjasama antara pemilik dan FT arkitek yang diberi nama “Millenium Village Project.”
Melihat seni bina rumah ini pastinya memberi inspirasi kepada yang gemar akan rekaan sebegini. Jika kawasan itu sering mengalami bencana banjir, struktur rumah ini amat sesuai.
Struktur Tiang Rumah Tinggi Sesuai Untuk Musim Banjir
Struktur Tiang Rumah Tinggi Sesuai Untuk Musim Banjir Struktur Tiang Rumah Tinggi Sesuai Untuk Musim Banjir Struktur Tiang Rumah Tinggi Sesuai Untuk Musim Banjir Struktur Tiang Rumah Tinggi Sesuai Untuk Musim Banjir Struktur Tiang Rumah Tinggi Sesuai Untuk Musim Banjir Struktur Tiang Rumah Tinggi Sesuai Untuk Musim Banjir Struktur Tiang Rumah Tinggi Sesuai Untuk Musim Banjir Struktur Tiang Rumah Tinggi Sesuai Untuk Musim Banjir Struktur Tiang Rumah Tinggi Sesuai Untuk Musim Banjir Struktur Tiang Rumah Tinggi Sesuai Untuk Musim Banjir Struktur Tiang Rumah Tinggi Sesuai Untuk Musim Banjir
Rumah yang mempunyai tiang yang tinggi seperti ini mampu mengelakkan rumah dari ditelenggami air banjir. Sekurang-kurangnya rekaan ini dapat membantu untuk anda yang inginkan inspirasi kediaman lebih tinggi dan selamat.
Kredit: FT Arkitek
Lokasi: Jepun
Tip ringkas sewaktu musim banjir 
1. Pastikan semua barang yang penting di selamatkan seperti kad pengenalan diri, duit dan juga barang berharga.
2.  Selamatkan kanak-kanak, warga emas dan juga haiwan peliharaan bawa ketempat yang lebih selamat.
3. Cabut plug kerana takut akan renjatan elektrik. 
Nak macam-macam info lagi? Join Channel Telegram Geng Laman IMPIANA & CHANNEL IMPIANA
https://t.me/GENGLAMANIMPIANA
https://t.me/impianamy
Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI