Nippon Paint thank frontliners at Hospital Sungai Buloh

Nippon Paint mengucapkan terima kasih kepada barisan hadapan dari Hospital Sungai Buloh dengan menyumbangkan lebih dari 1,000 liter cat anti-virus untuk pengecatan semula hospital melalui inisiatif #RuangSelamat

Penyedia Lapisan Jumlah No. 1 Malaysia, Nippon Paint telah menyumbang lebih dari 1,000 liter inovasi terbarunya, cat anti-virus dan anti-bakteria pertama, Nippon Paint VirusGuard, ke Hospital Sungai Buloh sebagai penghargaan atas dedikasi dan usaha barisan hadapan mereka selama ini masa yang belum pernah terjadi sebelumnya.

Sejak penularan wabak COVID-19 di Malaysia pada bulan Disember 2019 dan sepanjang pelbagai fasa Perintah Kawalan Pergerakan ('MCO') hingga kini, barisan hadapan di Hospital Sungai Buloh telah menunjukkan komitmen, dedikasi dan keberanian yang tinggi terhadap kesihatan dan keselamatan rakyat Malaysia. Bekerja tanpa lelah sepanjang masa untuk meratakan lengkung kes COVID-19, mereka telah memainkan peranan penting dalam melindungi masyarakat kita. Mengingat peningkatan kes COVID-19 di seluruh negara pada masa ini, sangat penting bagi semua orang untuk memainkan peranan mereka dalam mematuhi langkah keselamatan dan kebersihan untuk meratakan lekukan selama masa yang mencabar ini.

IKLAN

Sebagai menghargai usaha mereka, Nippon Paint secara khusus memilih cat anti-virus dan anti-bakteria Nippon Paint VirusGuard untuk pengecatan semula premis hospital. Ini wujud di bawah inisiatif #RuangSelamat yang merupakan sebahagian daripada usaha tanggungjawab sosial korporat (CSR) syarikat untuk mewujudkan persekitaran dalaman yang lebih selamat untuk semua. Lebih penting lagi bagi barisan hadapan yang berisiko tinggi kerana mereka terus menyelamatkan nyawa dan membantu menjaga keselamatan negara semasa masa penting ini.

Sebagai penyelesaian lapisan mesra alam, penggunaan Teknologi Ion Perak oleh Nippon Paint VirusGuard berkesan dalam mencegah penyebaran virus dan bakteria melalui pendekatan tiga langkah:
 mematikan fungsi virus dan bakteria
 mengurangkan keupayaannya untuk membiak dan membiak dan;
 menghambat pertumbuhannya yang akhirnya menyebabkan kematian bakteria dan virus

IKLAN

Baru dilancarkan di pasaran Malaysia, Nippon Paint VirusGuard diuji terhadap Human Coronavirus, ATCC VR-740, strain 229E oleh Analytical Lab Group dan menggunakan Silver Ion Technology yang menunjukkan pengurangan 99.9% dalam tajuk virus apabila terkena virus pada filem cat. Coronavirus manusia (strain 229E) adalah strain coronavirus pertama yang dikenal pasti dalam keluarga virus, yang berkaitan dengan gejala selesema biasa dan jangkitan saluran pernafasan. Sebagai tambahan kepada coronavirus manusia, Nippon Paint VirusGuard juga berkesan dalam mengurangkan pertumbuhan virus dan bakteria seperti penyakit tangan, kaki dan mulut (HFMD), Influenza A (H1N1), Escherichia coli dan Staphylococcus aureus.

IKLAN

“Barisan depan kami berada di barisan hadapan untuk memastikan kesihatan dan keselamatan komuniti kami dan dengan itu, Nippon Paint mengucapkan terima kasih yang sangat tinggi atas usaha tanpa pamrih mereka terutama pada masa yang mencabar ini. Sebagai sebahagian daripada perjalanan kesejahteraan Nippon Paint, kami terus menyedari betapa pentingnya mewujudkan persekitaran yang selamat sepanjang masa melalui peningkatan ruang dan meningkatkan keselamatan mereka dengan memberikan mereka penyelesaian lapisan yang tepat. Dengan ini, selain daripada terus berwaspada dan mematuhi SOP kesihatan dan keselamatan, kami ingin menekankan kepada semua rakyat Malaysia mengenai pentingnya menjaga tahap kesihatan dalaman yang sihat melalui inisiatif #RuangSelamat ini, "kata Datin Wong Meng Lee, Penolong Jeneral Pengurus Pemasaran, Nippon Paint Malaysia.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Nippon Paint VirusGuard, sila lawati, www.nipponpaint.com.my/virusguard/keepingeveryonesafe

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI