Pandemik Covid-19 yang melanda dunia telah mencetuskan kebimbangan global. Pelbagai langkah telah diambil oleh kerajaan Malaysia bagi menyekat penularan wabak ini.

Kementerian Kesihatan Malaysia memainkan peranan yang sangat penting dalam usaha menyebarkan informasi sebagai panduan seluruh rakyat Malaysia.

Antara langkah-langkah pencegahan yang disyorkan adalah mengamalkan penjarakan fizikal, kerap membasuh tangan dan memakai pelitup muka bila berada di tempat-tempat awam.

Atas dasar ini juga, Karangkraf Medicare mengambil inisiatif untuk menghasilkan pelitup muka yang terjamin dari segi kualiti dan cara pembuatannya.

Pelitup Muka Karangkraf Medicare Terjamin Suci, Bersih Dan Menepati Standard Klinikal

Pelitup muka Karangkraf setakat ini telah mencapai standard ujian parameter EN14683:2019. Ujian yang dijalankan oleh Eurofins Lab ini membuktikan pelitup muka Karangkraf Medicare mencapai tahap penapisan tinggi dengan BFE ≥98% dan PFE ≥95%, sekali gus melayakkan pelitup muka yang dihasilkan mencapai gred ‘MEDICAL’.

Pelitup Muka Karangkraf Medicare Terjamin Suci, Bersih Dan Menepati Standard Klinikal

Tagline ‘Suci dan Bersih’ diguna pakai sebagai langkah bagi memperkuatkan lagi jenama pelitup muka Karangkraf Medicare. Malah, Karangkraf Medicare diperakui mempunyai ruang pembuatan yang bersih dan terjamin dari segi pembuatannya.

IKLAN

Istimewanya, pelitup muka Karangkraf Medicare ini terletak pada ‘Hygiene Case’ yang didatangkan bersama set Karangkraf Plus.

Tujuan utama diperkenalkan ‘Hygiene Case’ ini adalah untuk memberi kesedaran kepada orang awam betapa pentingnya menjaga kebersihan pelitup muka di samping mendidik masyarakat agar sentiasa mengamalkan cara penyimpanan dan pembuangan pelitup muka yang betul.

Rata-rata, rakyat Malaysia tidak mengambil berat cara menyimpan pelitup muka dengan betul. Tabiat ini akan menyebabkan kuman tersebar sekali gus memudaratkan kesihatan.

Pelitup Muka Karangkraf Medicare Terjamin Suci, Bersih Dan Menepati Standard Klinikal

IKLAN

Berikut adalah 6 tema menarik ‘design’ bagi ‘Hygiene Case’:

a.Floral
b.Frontliners
c.Classic
d.Musical
e.Geometric
f.Tropical

Di pasaran, pelitup muka Karangkraf Medicare ini didatangkan dalam dua set iaitu set KARANGKRAF dan set KARANGKRAF PLUS.

Set KARANGKRAF:

IKLAN

– Mempunyai 30 keping pelitup muka dalam satu kotak.
– 6 pilihan ‘design’ kotak.
– RM24 sekotak

Set KARANGKRAF PLUS:

– Mempunyai 10 keping pelitup muka dalam satu kotak.
– Ada 6 pilihan ‘design’ kotak
– Disertakan bersama 10 keping ‘Hygiene Case’. Setiap pelitup muka dipek dengan teliti di dalam ‘Hygiene Case’ yang berasingan.
– Ada 6 ‘design’ ‘Hygiene Case’ (diberi secara rawak di dalam setiap kotak).
– Berharga RM10 sekotak

Pelitup Muka Karangkraf Medicare Terjamin Suci, Bersih Dan Menepati Standard Klinikal

Pelitup muka Karangkraf kini boleh didapati secara online di :

www.karangkrafmall.com

atau boleh datang sendiri ke Karangkraf Mall di Seksyen 15, Shah Alam.

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI