Bagi kebanyakan kita, bekerja jarak jauh sudah menjadi kebiasaan. Oleh kerana pakar industri menjangkakan bekerja dari rumah akan tetap ada di masa depan, model kerja hibrid baru telah muncul – yang mempunyai ciri-ciri yang terbaik, berkolaborasi dengan rakan sekerja di pejabat secara berkala sambil menikmati faedah bekerja dari rumah pada hari-hari lain.

Oleh kerana ruang pejabat anda kemungkinan akan menjadi tempat tinggal tetap di rumah anda, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk meningkatkan ruang kerja rumah anda jika anda belum melakukannya. Berikut adalah tiga peretasan untuk mengubah kediaman anda menjadi ruang yang produktif untuk bekerja dan bermain.

Merancang Rumah untuk Tempat Kerja dan Bermain

1. Ubah susunan pejabat rumah untuk meningkatkan kecekapan kerja

Dengan pelaburan dan peretasan yang betul, bekerja dari rumah kini boleh menjadi lebih produktif.

Kuasakan ruang kerja anda
Mengatur ruang produktif anda ke skrin komputer riba kecil selama berjam-jam boleh menjadi sukar pada mata, bahu dan leher. Di sinilah terdapat monitor untuk memanjangkan skrin komputer riba anda.

Samsung Smart Monitor membolehkan pengguna beralih antara kerja dan hiburan dengan lancar

Tingkatkan produktiviti kerja ke tahap seterusnya dengan Samsung Smart Monitor, yang menyatukan rangkaian ciri yang belum pernah terjadi sebelumnya untuk kerja, pembelajaran dan hiburan dalam satu paparan. Dengan Smart Monitor, anda dapat mengakses aplikasi Microsoft Office 365 tanpa sambungan PC, yang bermaksud anda dapat melihat, mengedit dan menyimpan dokumen di cloud secara langsung dari layar yang lebih besar.

Sementara itu, anda boleh terus melakukan lebih banyak kerja pada telefon pintar anda, termasuk memeriksa e-mel atau bahkan membuat nota dengan Galaxy S Pen.

Untuk pengalaman desktop yang lengkap menggunakan peranti mudah alih, anda juga dapat menghubungkan telefon pintar anda ke monitor dengan Samsung DeX dan menggunakan aplikasi produktiviti mudah alih, seperti persidangan video dan dokumen, untuk membuka pengalaman penuh PC tanpa PC.

IKLAN

Setelah menghantar e-mel terakhir anda untuk hari itu, beri hadiah kepada diri sendiri dengan mengalirkan kandungan kegemaran anda di Netflix, YouTube dan Prime Media melalui Pusat Hiburan Smart Monitor dengan hanya satu klik butang atau suara suara anda pada alat kawalan jauh yang disediakan.

Buat zon kerja dan rancang rutin biasa untuk memaksimumkan produktiviti
Sebilangan besar kediaman kami dirancang untuk berehat dan menghabiskan masa bersama orang tersayang. Sekiranya ruang kerja yang telah anda ukir di rumah adalah di antara ruang-ruang ini, ia mungkin menarik anda dari menjadi produktif di tempat kerja. Ringkasnya, anda mungkin merasa tergoda untuk meluncur kembali ke bawah penutup jika anda bekerja tepat di sebelah katil anda.

Oleh itu, penting untuk membuat ruang kerja yang dapat membantu anda masuk ke ‘mod kerja’ dengan mudah. Sekiranya anda tidak mempunyai ruang ganti yang boleh dipasang di pejabat rumah, anda masih boleh menggunakan ruang yang ada dengan membuat ruang kerja di sudut bilik yang tenang yang menghadapi godaan seperti tempat tidur atau TV.

Untuk membantu, anda juga boleh mempertimbangkan untuk membuat jadual kerja yang ditetapkan dan memberitahu rakan sekerja anda mengenai waktu kerja anda. Semasa bekerja dari rumah, cubalah berpakaian secara profesional pada waktu kerja anda dan berpakaianlah setelah anda selesai bekerja.

Juga penting untuk berehat sebentar di antara kerja sepanjang hari. Permainan pantas di telefon pintar atau Samsung Smart Monitor melalui Tap View, yang membolehkan anda menyambungkan peranti mudah alih peribadi anda hanya dengan satu ketukan sederhana, dapat membantu meningkatkan produktiviti. Namun, jangan lupa untuk berpegang pada masa rehat yang diperuntukkan!

Merancang Rumah untuk Tempat Kerja dan Bermain

IKLAN

2. Lebih fokus, kurang gangguan

Tingkatkan produktiviti anda bekerja dari rumah dengan hadir sepenuhnya dan menyedari apa yang anda lakukan dan berusaha untuk tidak terbeban dengan apa yang berlaku di sekeliling anda.

Buat kurang gangguan semasa bekerja
Salah satu gangguan terbesar semasa bekerja dari rumah adalah menguruskan kerja rumah dan aktiviti rumah tangga.

Untuk mengurangkan gangguan rutin, muat turun aplikasi Samsung SmartThings, yang membolehkan anda mengawal keseluruhan ekosistem peranti di rumah dari kemudahan telefon pintar anda. Sama ada pemeriksaan penghantaran melalui kamera bel pintu pintar anda, menetapkan suhu bilik yang tepat atau memeriksa status cucian anda, kemungkinannya tidak ada habisnya dengan SmartThings!

Merancang Rumah untuk Tempat Kerja dan Bermain

Aplikasi SmartThings Samsung mengintegrasikan seluruh rangkaian peranti rakan kongsi melalui platform all-in-one

IKLAN

Biarkan mesin melakukan angkat berat
Persekitaran yang bersih adalah asas bagi akal yang jernih, tetapi tugas dapat memakan masa. Melabur dalam produk yang memberikan beban berat untuk anda, sementara anda tetap produktif di meja anda.

Samsung Jet Bot AI + dengan Intel A.I Driving membersihkan dengan cekap dan menyeluruh

Sebagai permulaan, Jet Bot AI + dengan Intel A.I. Mengemudi pembersih vakum robot adalah alat yang bagus yang boleh dibiarkan berjalan semasa anda bekerja di meja anda. Sementara itu, Mesin Cuci Beban Depan dengan AI Ecobubble , Mesin Cuci 10KG melengkapkan pencucian harian anda hanya dalam 39 minit, menjadikan cucian menjadi mudah sehingga anda dapat fokus pada kerja.

Merancang Rumah untuk Tempat Kerja dan Bermain

3. Menjaga kecergasan dan kesejahteraan

Bina rutin kecergasan
Jangan memandang rendah nilai kecergasan untuk produktiviti. Manfaatkan masa yang dijimatkan dari perjalanan harian untuk melakukan senaman yang baik, kerana endorfin yang dibebaskan daripada jantung anda dapat membantu menjaga kesihatan.

Apabila kerja menjadi luar biasa, tingkatkan produktiviti rutin senaman anda melalui jam tangan pintar seperti Galaxy Watch3, yang menggabungkan produktiviti tahap telefon pintar dan teknologi kesihatan terkemuka untuk memberikan semua statistik penting pada telefon pintar Samsung anda.

Melabur dalam kesihatan fizikal anda
Oleh kerana sebahagian besar hari anda dihabiskan dengan duduk, melabur di kerusi ergonomik dapat membantu memberikan sokongan dan bantalan belakang yang mencukupi untuk membantu anda menguasainya sepanjang hari. Sekiranya anda merasa gelisah duduk di meja anda semasa bekerja dari rumah, pertimbangkan untuk bergantian antara duduk dan berdiri dengan meja yang boleh disesuaikan dengan ketinggian juga.

Langkah mudah untuk hari kerja yang dikenakan bayaran tinggi
Oleh kerana pengaturan kerja hibrid mungkin di sini untuk jangka masa yang akan datang, sekarang lebih penting daripada sebelumnya untuk menyesuaikan diri dengan sewajarnya. Dengan pendekatan yang tepat dan peranti yang tepat, kita semua dapat menantikan gaya hidup kerja hibrid yang dipertingkatkan yang membolehkan kita menjadi produktif dan kolaboratif di tempat kerja dan di rumah!

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI