Semua orang tahu, ruang tamu adalah seperti jantung bagi rumah kita. Tetapi kalini, saya akan menceritakan tentang apakah meja yang sesuai untuk membuatkan keadaan ruang tamu itu menjadi estetik.

Meja Kopi.

Meja Yang Mampu Mengubah Nasib Hidup Ruang Tamu Anda

Mengapa saya kata meja kopi sesuai? Kerana meja kopi ini boleh di dekorasi dengan pelbagai furniture dan boleh juga menjadi tempat letak majalah atau pasu bunga walaupun pada asalnya meja kopi ini hanya tempat letak minuman yang panas.

Meja Ottoman.

IKLAN

Meja Yang Mampu Mengubah Nasib Hidup Ruang Tamu Anda

Meja ini serupa sahaja dengan meja kopi tetapi fungsinya lebih banyak daripada meja kopi. Antara uniknya fungsi meja ini adalah ianya meja yang empuk, dan boleh dijadikan sebagai kerus jika tiada kerusi untuk duduk.

Nesting Table.

IKLAN

Meja Yang Mampu Mengubah Nasib Hidup Ruang Tamu Anda

Meja Nesting Table ini, tersusun dari 2 sampai 3 meja yang ditumpuk bersamaan dan semua meja tersebut memiliki bentuk yang sama. Meja ini boleh digunakan jika kita hendak satu meja kecil tambahan. Maka, meja inilah yang sesuai dan mudah boleh kita ambil.

Console Table

IKLAN

Meja Yang Mampu Mengubah Nasib Hidup Ruang Tamu Anda

Meja ini, berbeza sedikit dengan meja lain. Jika kita boleh lihat, meja ruang tamu yang lain, semuanya rendah sahaja. Tetapi, meja Console Table ini, ia lebih tinggi dan selalunya diletakkan di dinding atau belakang sofa. Console Table ini berfungsi untuk meletakkan hiasan-hiasan atau dekorasi untuk menaikkan lagi keserian ruang tamu anda.

Maka dengan ini, berakhir lah perkongsian saya tentang meja-meja yang sesuai untuk ruang tamu di rumah. Semoga anda dapat memilihnya dengan baik dan kesesuaian citarasa anda.

Sumber: ruparupa (https://www.ruparupa.com/blog/jenis-meja-ruang-tamu/)

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI