Makin Ramai Yang Tidak Tahu, Inilah Perkara Perlu Tahu Sebelum Membeli Ampaian

Siapa sini yang setiap hari, mesti je mak suruh kita pergi jemur kain lah, angkat kain lah? Mesti ada punya. Bila kita setiap hari tengok ampaian itu, mesti kita akan mula perasan yang ampaian itu makin lama makin pudar. Mula lah kita yang setiap hari duk hadap benda sama je setiap hari, mula sakit mata dan mula terasa nak minta mak atau ayah tukar ampaian baru. Tapi lagi bagus kalau kita tahu nak pilih ampaiana macam mana kita mahukan. Jom saya ajarkan cara sebelum hendak membeli ampaian dan apa yang perlu kita kaji dulu.

Makin Ramai Yang Tidak Tahu, Inilah Perkara Perlu Tahu Sebelum Membeli Ampaian

MATERIAL YANG DIGUNAKAN

Aluminium dan keluli tahan karat adalah dua bahan yang digunakan. Walaupun kedua-duanya tahan karat, ketahanan bahan berbeza-beza. Oleh kerana aluminium sangat ringan, ia selalunya tidak dapat mengendalikan berat pakaian yang besar. Ia melorot dan akhirnya pecah. Keluli tahan karat, sebaliknya, lebih berat dan boleh menahan berat sehingga 60kg. Walau bagaimanapun, keluli tahan karat datang dalam pelbagai gred. Untuk memastikan gred keluli tahan karat yang terbaik, pilih penyangkut pakaian dengan waranti 2 tahun atau lebih lama.

IKLAN

 

TAPAK PEMEGANG UNTUK MELEKAT KE DINDING

Untuk mencapai penyangkut baju yang kukuh dan stabil di dinding, pastikan tapak pemegangnya cukup panjang dan lebar. Ciri ini menjamin bahawa pemberat besar boleh diuruskan sambil juga menghalang tapak daripada terputus sambungan dari dinding. Ciri ini penting kerana ia melibatkan perlindungan keluarga anda.

IKLAN

 

ROD

Dalam membeli ampaian ini, kita harus tahu 2 perkara penting tentang rod ampaian tersebut. Pertama bilangan rod dan rod boleh laras. Untuk bilangan rod, terdapat dua, tiga dan empat batang yang terdapat di pasaran. Lebih banyak rod yang digunakan, lebih banyak pakaian yang boleh digantung. Walau bagaimanapun, perlu diingat ciri pertama dan kedua dari segi beban yang boleh diterima, kerana lokasi antara rod akan semakin dekat, melambatkan proses pengeringan. Bagi kami, tiga batang adalah banyak, dan kami memilih penyangkut baju dengan jarak batang yang luas di antaranya.

IKLAN

Seterusnya adalah rod boleh laras. Terdapat beberapa saiz rod yang terdapat di pasaran, antara 3 kaki hingga 8 kaki. Ciri saiz rod adalah serupa dengan ciri nombor rod. Lebih besar saiz batang, lebih banyak pakaian yang boleh dijahit, dan aspek pertama dan kedua juga harus dipertimbangkan. Walau bagaimanapun, majoriti rod di pasaran tidak boleh laras. Sila lihat gambar yang dilampirkan. Rod terletak di hujung pemegang tapak. Jika rod hanya 2 atau 3 kaki panjang, masalah mungkin tidak berlaku. Walau bagaimanapun, jika panjangnya 4 hingga 8 kaki, rod akan kendur di tengah kerana ketidakupayaannya untuk menangani tekanan yang luar biasa.

Makin Ramai Yang Tidak Tahu, Inilah Perkara Perlu Tahu Sebelum Membeli Ampaian

Jadi, itu sahaja perkara yang anda perlu sebelum anda mencadangkan untuk membeli ampaian kepada mak atau ayah di rumah. Ataupun, jika anda sendiri mahu membelinya sendiri, sekurang-kurangnya anda sudah tahu hendak periksa apa dahulu sebelum membuat keputusan untuk membeli ampaian.

Sumber: Blogger (http://onehanger.blogspot.com/2010/07/tips-sebelum-anda-membeli-penyidai-baju.html)

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI