Bagi anda yang tinggal di kawasan perumahan dan perkampungan, mesti pernah berdepan dengan situasi secara tiba-tiba muncul sebuah lori yang singgah ke rumah anda bagi mahu menawarkan khidmat turapan untuk di laman rumah anda sebelum ini. Betul tak?

Untuk pengetahuan anda, meski harga turapan telah ditawarkan dengan harga yang murah anda dinasihatkan untuk tidak sesekali menerima tawaran tersebut.

Kalau Ada Lori Datang Tawar Khidmat Untuk Turap Depan Rumah, Jangan Sesekali Terima!Foto sumber: Cigaretto Enterprise

 

Menerusi satu perkongsian pemilik akaun Malaysian Modders di laman media sosial Facebook telah memberitahu serta mendedahkan perkara sebenar berhubung hal tersebut. 

Jelasnya, ada beberapa perkara mustahak yang perlu anda tahu sebelum membuat keputusan untuk menerima khidmat tersebut. 

Kalau Ada Lori Datang Tawar Khidmat Untuk Turap Depan Rumah, Jangan Sesekali Terima!

IKLAN

“Bila depan rumah korang tiada turap.Akan datang sebuah lori, offer harga untuk turap tanah berpasir depan rumah korang.

“Seeloknya tolak, jangan terima.Turapan yg dia bawa tu adalah bitumen lebihan dari projek turapan jalan besar.Senang cerita “job duit tepi”.

“Turapan yang mereka offer itu adalah hot mix.Perlu berada dalam suhu yang tinggi untuk campuran dia mengeras. Kalau suhu dah turun lebih paras minimum, satu lori kena patah balik pergi premix plant mereka. 

“Nama pun lebihan, confirm2 turapan yg dia offer tu suhu yang rendah. Korang pun percaya dengan turapan itu bagus. Try tongkat motor dekat turapan tu, confirm berlubang sbb campuran dalam turapan dengan suhu itu ibarat gam, impact sahaja tak cukup. Sebab tu dah impact pun, turapan tak kuat…

IKLAN

“Jadi ini adalah scam yg macam tak scam.Cuma geng ini bergerak dlm kumpulan, biasanya muka berbeza-beza tp ternyata mereka berkumpulan. 

“Sorang datang korang reject, minggu depan datang lg dgn muka lain. Harga pun berbeza-beza. Diorang macam dah tahu depan rumah korang takde turap. 

“Nk turap, panggil org dtg turap. Bkn mereka yg direct selling dpn rumah..,” tulisnnya. 

IKLAN

Sumber: Facebook Malaysian Modders

Ingin lebih tahu pelbagai tips untuk dekorasi rumah? Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi IMPIANA. Klik di sini.

Kalau Ada Lori Datang Tawar Khidmat Untuk Turap Depan Rumah, Jangan Sesekali Terima!

Baca artikel berikutnya: Ubahsuai Rumah Tanpa Kelulusan PBT, Wajar Atau Tidak Dirobohkan?

 

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI