pic 8

1. Entryway dengan latar belakang dinding berwarna lebih segar bersama perabot yang bersesuaian pastinya memberikan satu kesinambungan yang segar sebalik ruang tersebut. Tidak kira ruang laluan itu terhad atau luas. Pemilihan warna untuk latar belakang ruang ini perlu di titik beratkan. Pemilihan warna dinding mahupun anda mengenakan cat atau kertas hiasan dinding pemilihan yang tepat mengikut cita rasa pemilik perlulah ada dan mempunyai kesinambungan dengan perabot di sekeliling kawasan tersebut.

Nak Laluan Masuk Rumah Nampak Walah!

2. Entryway yang memaparkan cermin bercorak lengkung, meja konsol separuh bulan dan kerusi ini mampu menarik perhatian pandang pertama. Rekaan cermin tidak semestinya berbentuk lengkung, anda boleh memilih pelbagai bentuk mengikut kesukaan dan minat tersendiri. Jika ruang laluan tersebut agak sempit dan terhad gayakan dengan cermin yang bersaiz kecil atau sederhana. Jika ruang laluan anda luas sebaiknya mengayakan cermin yang mampu menjadikan ruang tumpu tersebut tampak luas. Bagi yang inginkan ruang ini lebih bergaya, tambahkan lampu terendak dan hiasan kecil yang lain di atas meja konsol, agar suntikan ini lebih menyerlah.

Nak Laluan Masuk Rumah Nampak Walah!

3. Rumah tamu dengan perabot dan dinding berwarna pastel, diberi sentuhan warna yang memecahkan kebuntuan.Hmmm…. ramai yang memiliki kediaman dengan cat sedia ada warna putih dan krim, apa kata kali ini berikan nafas baru dalam ruang dengan menyimbah warna lebih terang dan berani bagi memberi kelainan dan menaikan aura lebih menyengat. Usah bermain dengan lebih dari tiga warna dalam satu ruang. Ini kerana, jika anda padankan warna dinding dan perabot yang kurang serasi, pastinya mengundang kekeliruan di dalam tema dan gaya yang ingin diketengahkan.

IKLAN
Nak Laluan Masuk Rumah Nampak Walah!

4. Perabot kemasan metalik dengan hiasan dan cermin berwarna emas menghiasi laluan masuk, sudah pastinya memberi ekspresi WOW! Tampil mewah dalam bersahaja, ruang ini memberi penekanan yang membuatkan tetamu lebih terpegun dan tidak sabar untuk melangkah masuk ke dalam kediaman untuk melihat sentuhan peribadi yang dikenakan oleh pemilik kediaman. Ruang laluan atau entryway ini adlah selari dengan pelan lantai ruang tamu. Kedudukan kedua ruang ini perlulah dititik beratkan untuk memberi kesinambungan di atara satu sama lain.

Nak Laluan Masuk Rumah Nampak Walah!

5. Gabungan lama dan baru melalui elemen rustik kabinet pinggan mangkuk dan kerusi dan elemen moden cermin bulat dan kertas dinding yang bersinar di laluan masuk ini, menyuntik cita rasa kontemporari dalam garapan moden. Bak kata pepatah lama, ‘jika tiada yang dulu, mana datangnya yang baru’, usah buang dengan perabot lama yang ada anda boleh ubah suai dengan perabot lama menjadi seakan perabot baru dengan pelbagai cara. Mengecat semula, menambah baik kondisi perabot lama itu agar tambil baru. Ini mampu mencuri perhatian ramai malahan pemiliknya juga akan terpegun dengan perabot lama yang diberi nafas baru.

IKLAN
Nak Laluan Masuk Rumah Nampak Walah!

6.Penggunaan kertas dinding bercorak menyerlahkan lagi perabot dan aksesori yang digunakan pada laluan ini. Tidak perlu mengenakan kertas dinding yang bercorak seluruh ruang, cukup hanya dengan satu dinding sahaja. Dinding tersebut adalah dinding tumpu yang pastinya menjadi titik tumpu utama jika pintu rumah terbuka. Pemilihan aksesori yang membangkitkan ruang tersebut adalah seperti jambangan bunga segar, lampu terendak, gantungan bingkai gambar yang menyempurnakan ruang tersebut pastinya pilihan yang tepat untuk ruang laluan utama ini.

IKLAN
Nak Laluan Masuk Rumah Nampak Walah!
Gambar Hiasan: Pinterest

Follow kami di WEBSITE, TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK dan YOUTUBE untuk dapatkan tip, idea dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI