Membuat suatu DIY atau makeover bukanlah perkara yang mudah kerana ia perlukan satu otak yang penuh dengan idea yang berseni dan bahan-bahan untuk menjayakannya. Akan tetapi, dari apa saya baca dari cerita ini, Hana Mkh telah berjaya melakukan sesuatu yang luar biasa, iaitu, dia make over sebuah tangga yang buruk dan kelihatan simple, menjadi tangga yang berwara-warni serta nampak sangat cantik.

Menurut apa yang saya dapat, kebanyakkan barang-barang yang digunakannya adalah dia membeli Shopee. Antara barang yang dibelinya dari Shopee adalah, 2 kotak lantai vinyl, 9 keping L profile dan 3 kotak sticker tangga. Ada juga barang-barang yang dibeli dari IKEA, seperti cermin bersaiz L jenama Stockholm yang berukuran 80 cm, chest drawer jenama Koppang, kerusi, Gateleg table jenama Norden, Pasu dan pokok dan pasu pampas grass.

SEBELUM

Hebat! Menakjubkan! Cantik Betul DIY Tangga ini. Hasilnya, Sungguh Mantap Sekali!

IKLAN

SELEPAS

Hebat! Menakjubkan! Cantik Betul DIY Tangga ini. Hasilnya, Sungguh Mantap Sekali!

IKLAN

Dari sini juga kita boleh lihat yang warna cat yang digunakannya adalah warna cat rumah iaitu kuning cair dan dinding pula berwarna peach. Selain daripada itu, saya juga dapat lihat yang, Hana Mkh ini, apabila dia membuat make over tangga, dia bukan sahaja tumpukan pada tangga sahaja. Tetapi dia juga membuat makeover pada dinding berdekatan dengan tangga tersebut. Saya merasakan apa yang dilakukan olehnya itu amatlah tepat sekali kerana jika kita hanya make over tangga sahaja, ia tetap akan nampak bosan. Oleh sebab itu, dia mengecat sekali dinding-dinding yang berdekatan dengan tangga tersebut.

IKLAN

Jadi, itulah sahaja cerita yang ingin kongsikan tentang Hana Mkh ini, dalam dia membuat make over tangga rumah yang dari kelihatan bosan hingga menjadi sangat cantik dan berseni. Kita yang membaca ini, mestilah mengambil ilham dari Hana ini, dari segi berfikiran kreatifnya.

Sumber: hias.my (https://hias.my/transformasi-tangga-secara-diy-guna-barang-dari-shopee-hasilnya-wow/)

Kredit: Hana Mkh

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI