Air pancut atau orang kata waterfall, adalah satu design yang kita boleh tambah untuk interior kita. Air pancut ini, jika ada di rumah, ia lagi membuatkan rumah kita seperti orang bangsawan. Tapi, nak pasangnya di rumah, mengambil kos yang banyak. Jadi, saya akan tunjukkan cara untuk meng-DIY air pancut untuk rumah anda.

Rumah Cantik Tapi Tak Ada Air Pancut? Hmph, Lemah! DIY Je Air Pancut Dekat Rumah. Rumah Cantik Tapi Tak Ada Air Pancut? Hmph, Lemah! DIY Je Air Pancut Dekat Rumah.

Jika anda sudah mempunyai dinding, projek anda separuh siap. Walau bagaimanapun, adalah lebih mudah untuk menyembunyikan mekanik air pancut jika anda membuat dinding di sekeliling komponen ini. Dinding batu sungai, sebagai contoh, menarik secara visual, sukar untuk dimudaratkan dan menawarkan persekitaran semula jadi di mana air boleh dikawal. Pergi ke kedai bekalan landskap dengan ukuran kawasan untuk kerja itu. Mereka boleh menasihati anda tentang berapa batu untuk diperolehi untuk wilayah yang ingin anda tempuhi. Anda juga memerlukan simen dan kolam yang telah dibentuk atau pelampung takungan selepas anda mempunyai batu itu. Anda boleh sama ada menggali kolam di bahagian bawah mata air atau menggunakan bentuk takungan plastik.

IKLAN

Mortar akan menahan batu di tempatnya, dan anda boleh mereka bentuknya mengikut kehendak anda. Bina dari bawah ke atas, letakkan takungan anda di beberapa lapisan pertama batu. Letakkan pam di bahagian bawah takungan dan jalankan tiub ke atas dan ke dinding. Secara tidak sengaja tutup tiub dengan kerikil atau tumbuh-tumbuhan. Apabila anda selesai, ia harus berakhir di dinding batu. Isi takungan dengan air apabila mortar telah kering, tambahkan pam, dan lihat air pancut dinding anda muncul dari pembentukan batu.

IKLAN

Rumah Cantik Tapi Tak Ada Air Pancut? Hmph, Lemah! DIY Je Air Pancut Dekat Rumah.

IKLAN

Jadi, itulah dia cara-cara meng-DIY air pancut di rumah. Jika anda berminat? Boleh cuba sekarang di rumah.

Sumber: Haenselblatt (https://ms.haenselblatt.com/articles/ornamental-gardens/diy-wall-fountains-how-to-build-a-wall-fountain-for-your-garden.html)

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI