Ramai yang melompat dan terkesan dengan harga sayur naik sehingg berlipat ganda. Apakah punca perkara ini berlaku. Ramai yang membuat spekulasi yang mengatakan harga tidak dikawal oleh pihak berkuasa dan sebagainya. Harga Sayur Melambung Tinggi, Warganet Tanya Nak Makan Apa Pula?

Rata-rata warganet menzahirkan rasa kecewa apabila harga beberapa jenis sayur-sayuran di pasaran didapati naik sehingga 200 peratus sejak dua minggu lalu.

Ramai yang meluahkan perasaan dan berkongsi senario kenaikan harga bahan mentah bermula harga ikan, ayam, sardin, telur dan sayur. Menurut warganet ketika harga ikan naik ramai yang merungut, jadi mereka disarankan untuk makan ayam yang dikatakan lebih murah daripada ikan.

Harga Sayur Melambung Tinggi, Warganet Tanya Nak Makan Apa Pula? Harga Sayur Melambung Tinggi, Warganet Tanya Nak Makan Apa Pula? Harga Sayur Melambung Tinggi, Warganet Tanya Nak Makan Apa Pula? Harga Sayur Melambung Tinggi, Warganet Tanya Nak Makan Apa Pula? Harga Sayur Melambung Tinggi, Warganet Tanya Nak Makan Apa Pula? Harga Sayur Melambung Tinggi, Warganet Tanya Nak Makan Apa Pula? Harga Sayur Melambung Tinggi, Warganet Tanya Nak Makan Apa Pula? Harga Sayur Melambung Tinggi, Warganet Tanya Nak Makan Apa Pula?

IKLAN

Kebun Komuniti Presint 14 Putrajaya

Sedarkah anda perkara ini berlaku kerana pelbagai faktor lain yang membuatkan perkara ini berlaku. Kesan dari ekonomi negara dan palitan dari faktor politik negara sebelum ini. Usah kita cepat menilai dari dasar luaran, lihat dari setiap segi dan segenap perkara pasti ada penyelesaiannya. Ingin IMPIANA tegaskan disini , sudah lama kerajaan menyarankan agar kita bercucuk tanam dan menjana pendapatan dari hasil tanaman. Bukan sahaja boleh dimakan untuk keluarga boleh buat duit sampingan jika anda tahu cara dan teknik yang betul dalam bercucuk tanam ini.

IKLAN

Harga Sayur Melambung Tinggi, Warganet Tanya Nak Makan Apa Pula?

IKLAN
Harga Sayur Melambung Tinggi, Warganet Tanya Nak Makan Apa Pula?
Tapak Permainan Karak Utama, Sentul

IMPIANA banyak kongsikan cara bercucuk tanam dan menekan kelebihan pokok yang ditanam dengan kehidupan harian kita. Jika anda selalu ikuti Sembang Laman setiap Sabtu di FB live dan juga di Youtube IMPIANA TV. Dengan sokongan Jabatan Pertanian banyak petani-petani mahupun individu yang betul-betul minat dalam pertanian ini mendapat sokongan dan dibantu sehingga berhasil. Lihat sahaja hasil dari kebun-kebun komuniti ini.

Dalam situasai begini ayuh bangkit dan sahut cabaran bercucuk tanam mula hari ini tanpa alasan. Hasilkan tanaman sayuran segar dari laman ada mahupun balkoni kediaman anda. Tiada sebarang halangan lagi untuk bercucuk tanam masa kini. Pelbagai cara dan teknik anda mampu hasilkan tanaman segar dan sihat. “Tepuk Dada Tanya Selera”

Tonton Video Menarik Di Youtube IMPIANATV (KLIK DI SINI)

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI