Kunjungan pada awal Julai yang lalu ke Banglo18 Oleh Frankitas ini memang membuat saya berada dalam pengalaman yang lain setelah lamanya kita tidak merasakan kehangatan bertemu dengan teman dan rakan yang lain.
Jemputan untuk merasakan kehangatan tempat ini nyata berjaya. Banglo18 ini yang terletak di tengah bandar Damansara Height ini mengetengahkan ruang pelbagai konsep bagi memberi peluang untuk semua pengunjung dan pelanggan yang datang dapat memilih aktiviti yang mereka inginkan.
Garapan Banglo18 Frankitas Ini Pasti Jadi Tempat Pilihan Yang Gemarkan Dekor Ceria
Banglo18 Oleh Frankitas ini tercetus apabila dua sahabat Francisca Turner Shaik lebih mesra dengan panggilan Franki dan Gayathri Subramaniam mesra dengan panggilan Gaya ini sangat terkesan dengan Covid 19 yang lalu.
“Semasa COVID-19, kami merasakan kekosongan yang besar dan terputus hubungan dalam aspek sosial manusia, yang membawa kepada isu kesihatan mental yang timbul pada ramai orang, termasuk diri kita sendiri. Atas sebab ini, kami mahu cipta ruang selamat untuk rakan dan keluarga kami, serta pelanggan kami untuk berhubung semula. Pada masa yang sama, kami ingin menghubungkan sebahagian daripada kenangan zaman kanak-kanak kami yang dihargai dengan jenama kami, sebagai banglo itu sendiri mengambil inspirasi daripada rumah zaman kanak-kanak Gaya di Petaling Jaya, yang mana kebanyakan daripada kami rakan-rakan telah menikmati detik-detik dalam, sama ada di peringkat menengah atau universiti kami. Ia adalah rumah yang ramai yang menikmati kerana ia adalah ruang yang selamat, mesra, mesra dan memupuk dalam pelbagai cara.
Sebaliknya, kami mahu mencipta semula emosi yang kami rasai di Banglo18 ini,” kongsi Franki.
Garapan Banglo18 Frankitas Ini Pasti Jadi Tempat Pilihan Yang Gemarkan Dekor Ceria Garapan Banglo18 Frankitas Ini Pasti Jadi Tempat Pilihan Yang Gemarkan Dekor Ceria Garapan Banglo18 Frankitas Ini Pasti Jadi Tempat Pilihan Yang Gemarkan Dekor Ceria
Di dalam Banglo18 ini terdapat ruang niaga produk tempatan seperti barang tenunan dan aksesoris wanita yang kesemuanya ada buatan tangan dan terdapat juga barang dekorasi kediaman seperti hiasan talam dan jugan bakul- bakul yang mungkin menjadi pilihan ramai peminat di luar sana. Jenama yang ada di sini seperti Fugeelah, Just Gaya’s, Owl X Frankitas, Bayou, Batik Martian, Favory Home dan banyak lagi. Memang rugi jika anda tidak datang sendiri dan merasainya sendiri.
Bukan ini sahaja yang dihidangkan kepada pelanggan Banglo18. The Nail Bar disajikan  untuk mereka yang inginkan manicure dan pedicure sambil memanjakan diri meraka tanpa gangguan.
Menariknya lagi di sini, Pop-Up Café yang dibuka pada hari Jumaat, bakal menjadi tempat berbual yang santai sambil melihat pemandangan laman yang sempurna dan nyaman. Hidangan minuman paling special di sini ialah bunga kantan. Jika anda kesini jangan lupa cuba yea! Memang rasa segar sahaja lepas minum. Manakala menu utama yang diketengahkan di sini adalah makanan klasik dari negara Indonesia yang diterajui oleh Franki dan Makcik Titinnya. Garapan Banglo18 Frankitas Ini Pasti Jadi Tempat Pilihan Yang Gemarkan Dekor Ceria Garapan Banglo18 Frankitas Ini Pasti Jadi Tempat Pilihan Yang Gemarkan Dekor Ceria Garapan Banglo18 Frankitas Ini Pasti Jadi Tempat Pilihan Yang Gemarkan Dekor Ceria
Bungalow18 menawarkan pergola yang selesa, kawasan patio dan taman yang disediakan sebagai tempahan ruang acara. Dengan hiasan dalaman yang indah, seni bina Bungalow18 direka mengikut tema retro-bergaya dengan elemen 1970-an yang unik dan siling tinggi. Setiap sudut mempunyai ciri Instagram-worthy latar belakang, menjadikan tempat ini mesti dikunjungi.
Garapan Banglo18 Frankitas Ini Pasti Jadi Tempat Pilihan Yang Gemarkan Dekor Ceria
“Bungalow18 ialah projek semangat untuk kami,” kata Gaya. “Ia telah menjadi projek impian untuk Franki dan saya, terutamanya selepas mempunyai keluarga sendiri dan mahukan ruang yang menangkap intipati saya rumah zaman kanak-kanak. Kami mahu membina jenama masing-masing, menyokong jenama tempatan yang memberi inspirasi dan memberi mereka platform untuk mempamerkan ciptaan mereka, serta mencipta ruang yang boleh dinikmati, sama ada untuk kecergasan, berniaga, berkongsi idea dan bertukar pengetahuan dalam perniagaan, mahupun memanjakan diri atau sekadar menikmati secawan kopi”.
dimanjakan atau sekadar menikmati secawan kopi”.
Untuk semua peminat kecergasan, kelas Kecergasan luar yang terdapat di Banglo18 akan
meninggalkan anda berjalan di bawah sinar matahari – secara literal, kerana anda boleh menyertai sesi pagi dan berjemur dalam kegemilangan matahari terbit. Ia pasti yang berbeza daripada gym biasa anda. Program yang ditawarkan pada masa ini ialah Kekuatan dan Barre Sculpt &amp.
Selain itu, Banglo18 menganjurkan kecergasan bulanan. Marathon sehingga setengah jam sesi Strength, Barre, Zumba dan Yin Yoga diikuti dengan latihan yang menyeronokkan
pada awal pagi. Dibimbing oleh jurulatih profesional, anda dijamin peluh yang baik dan membuatkan tubuh badan anda lebih bertenaga!
Pendek kata kalau anda carikan tempat bersantai atau ruang untuk membuat sebarang majlis. Inilah tempatnya, tunggu apa lagi jom la pergi.
Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI