Sudahkah anda tahu bagaimana untuk memilih rekaan meja kopi atau lebih sinonim dengan panggilan ‘Coffee Table’ bagi ruang tamu di kediaman anda?

Tidak dinafikan, walaupun pemilihan rekaan meja kopi ini tidak kelihatan begitu sangat penting dari segi pemilihan perabot untuk ruang tamu anda, namun ia juga boleh memberikan impak terhadap dekorasi dalaman ruang tamu kediaman anda. 

Cara  Pilih ‘Coffee Table’ Yang Sesuai Untuk Ruang Tamu

Oleh itu, sudahkah anda tahu bagimana untuk memilih rekaan meja kopi atau ‘coffee table’ yang sesuai untuk ruang tamu anda? Jika belum, mari IMPIANA kongsikan tip bagaimana caranya untuk pilih meja kopi yang sesuai untuk ruang ramu. 

Dalam segmen Tip Impiana episod kali ini, IMPIANA telah berkesempatan bersama Encik Kama Ruzaman, Pengarah Decor Palace untuk berkongsi tip tersebut bersama orang ramai. 

Cara  Pilih ‘Coffee Table’ Yang Sesuai Untuk Ruang Tamu

IKLAN

Ketika sesi temu bual bersama beliau berkata, ada pelbagai pilihan rekaan meja kopi antaranya yang berkonsepkan moden, klasik dan mewah. Selain itu, dari segi reka bentuk pula terdapat yang berbentuk bulat, bujur dan petak. 

Jelasnya, perkara asas yang para pemilik kediaman wajib tahu adalah pemilihan ‘Coffee Table’ yang sesuai untuk ruang tamu ia bergantung dengan warna sofa di rumah anda. Maka oleh itu, anda seharusnya tahu dan memilih meja kopi yang bersesuaian dengan warna sofa yang anda miliki di kediaman anda.

Cara  Pilih ‘Coffee Table’ Yang Sesuai Untuk Ruang Tamu

IKLAN

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut bagaimana caranya memilih meja kopi yang sesuai untuk ruang tamu? Anda boleh tonton video penuh pada pautan di bawah;

Ingin lebih tahu pelbagai tips untuk dekorasi rumah? Jangan lupa ikuti kami di Telegram dan TikTok rasmi IMPIANA.

IKLAN

Cara  Pilih ‘Coffee Table’ Yang Sesuai Untuk Ruang Tamu

Baca artikel berikutnya: Bersempena Sambutan Valentine’s Day, IKEA Malaysia Hidangkan 2 Menu Istimewa

 

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI