Air setiap hari mungkin mengandungi kekotoran seperti karat, pasir, kotoran, zarah terlarut, logam berat, dan rasa dan bau klorin. Toksin ini berbahaya kepada kesihatan seseorang. Penapis air sangat berguna dalam membuang kotoran dan bahan pencemar daripada air supaya ia selamat diminum untuk anda dan keluarga. Walau bagaimanapun, perlu disebutkan bahawa hanya beberapa jenis penapis air yang mampu membersihkan unsur-unsur tercemar dengan sempurna. Jadi dengan ini, saya akan memberi beberapa rekomendasi penapis air yang terbaik untuk rumah anda.

Penapis Air Panasonic TK-CS20

Anda Rasa Dalaman Diri Tak Bersih? Inilah Dia, Penapis Air Yang Mampu Membuatkan Anda Sihat

Jika anda sedang mencari penapis air jenama Panasonic, Panasonic TK-CS20 ialah penapis air yang mudah dipasang yang boleh menapis 6-liter air dalam satu minit. Iaitu, anda boleh mengisi botol 1L dalam masa kurang daripada 10 saat! Tambahan pula, kerana bentuknya yang padat, peranti ini sesuai digunakan di lokasi yang kecil dan terkurung di dapur. Tambahan pula, terdapat campuran dua bahan (kain bukan tenunan dan karbon teraktif serbuk) dalam kartrij Panasonic ini yang berfungsi sebagai penapis untuk mengeluarkan 95 peratus sisa klorin dan 90 peratus kekeruhan daripada air.

Penapis air ini juga mempunyai jangka hayat kartrij yang panjang, dengan kapasiti 12,800 liter. Pertimbangkan setiap ahli keluarga mengambil 8 gelas air sehari (kuantiti yang disyorkan), yang setanding dengan 2 liter; satu kartrij penapis mungkin bertahan sekitar 3 tahun untuk 6 keluarga, menjadikannya penapis air yang ideal untuk keluarga besar dan penggunaan di tempat kerja kecil. Yang penting, penapis air ini mungkin memberikan keluarga anda bekalan harian air minuman yang bersih dan selamat tanpa bahan cemar berbahaya.

IKLAN

Cuckoo Vivid

Anda Rasa Dalaman Diri Tak Bersih? Inilah Dia, Penapis Air Yang Mampu Membuatkan Anda Sihat

IKLAN

Penapis air Cuckoo Vivid ini mempunyai tangki air panas 5 liter dan tangki suhu bilik 1.3 liter. Ia juga dilengkapi dengan Sistem Penapisan Nano Positif (Penapisan Nano Positif), yang bertujuan untuk menyediakan air minuman yang bersih, selamat dan berkualiti tinggi. Jika anda mempunyai anak kecil, anda tidak perlu risau untuk membeli alat penapis air Cuckoo Vivid ini. Ini disebabkan oleh pemasukan ciri keselamatan, iaitu Kunci Keselamatan Kanak-kanak, untuk mengelakkan kanak-kanak daripada tersilap menolak air panas, justeru mengelakkan kejadian yang tidak diingini. Pada hakikatnya, butang air panas mempunyai petunjuk suhu untuk air panas.

Coway GLAZE

IKLAN

Anda Rasa Dalaman Diri Tak Bersih? Inilah Dia, Penapis Air Yang Mampu Membuatkan Anda Sihat

Penapis air Coway semakin popular di seluruh Malaysia hasil daripada kos rendah dan spesifikasi berkualiti tinggi. Penapis Air Coway Glaze ini adalah model air tulen terbaru Coway. Model Glaze ini menggunakan teknologi paparan digital ringkas, mempunyai empat tetapan suhu (1 panas, dua sejuk dan satu suhu bilik), dan tiga tetapan isipadu air (120ml, 250ml dan 500ml) untuk memenuhi keperluan anda, menjadikannya sesuai untuk yang kecil. kepada keluarga sederhana. Tambahan lagi, Penapis air Coway ini juga mempunyai ciri penjimatan tenaga yang dikenali sebagai Eco Mode. Penapis Coway Glaze secara automatik akan menurunkan tahap larian motor dan pemanas selepas waktu malam menggunakan ciri ini. Ini cuba menjimatkan kuasa, seterusnya mengurangkan perbelanjaan elektrik isi rumah.

Baiklah, itu sahaja jenis penapis air yang saya boleh sarankan dan ia boleh menjaminkan keselamatan dan kebersihan untuk keluarga.

Sumber: XAM MAX (https://xammax.my/penapis-air-terbaik/)

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI