Rata-rata pada masa kini kita semua sudah memmpunyai kesedaran untuk menjaga alam sekitar dengan baik. Walaupun negara di seluruh dunia melakukan yang terbaik untuk menangani masalah alam sekitar – terutamanya memandangkan kenaikan produk penggunaan tunggal seperti topeng muka yang tidak dapat dielakkan – Samsung Electronics memahami bahawa pengeluar produk juga mempunyai tanggungjawab untuk membantu menangani isu perubahan iklim.

Komitmen ini untuk memberi pilihan kepada pengguna dari seluruh pelosok dunia yang meletakkan kelestarian alam sekitar di hadapan telah menyaksikan pelaburan besar oleh Samsung untuk penyelidikan dan pengembangan produk mesra alam.

Pengguna juga dapat membantu menjalankan tugas harian dengan persekitaran yang baik serta sempurna. Dengan hanya mencuci pakaian sahaja pengguna dapat membantu menjaga alam sekitar dengan sempurna jika dengan teknik yang betul.

Tetapi ramai yang tidak tahu sewaktu kita membasuh pakaian dengan mesin basuh kita akan melepaskan karbon ini akan merosakkan sistem hijau. Kali ini IMPIANA ingin berkongsi tentang cara bagaimana untuk kurangkan pelepasan karbon itu dengan teknologi penjimatan tenaga.

Tip Terbaik Cara Menjadikan Ruang Dobi Anda Lebih Mesra Alam

Menggunakan air panas semasa cucian menggunakan sejumlah besar tenaga – sebenarnya, 75% tenaga yang diperlukan semasa kitaran cucian panas digunakan hanya untuk memanaskan air. Oleh itu, untuk mengurangkan jumlah tenaga yang digunakan untuk melakukan cucian, pilih pencucian sejuk atau tetapan pencucian suhu yang dioptimumkan.

Jangan risau dengan teknologi kini Samsung menghasilkan satu lagi teknologi EcoBubble ™ Samsung, anda tidak perlu risau pencucian yang lebih sejuk akan menghasilkan pembersihan yang kurang berkesan.

Walaupun pada suhu mencuci sejuk pada suhu 15 ° C, teknologi EcoBubble ™ akan melarutkan detergen dengan berkesan dan mencampurkannya dengan udara dan air untuk membuat gelembung yang menembusi pakaian sehingga dapat menghilangkan noda yang paling sukar. EcoBubble ™ memberikan penembusan kain yang lebih baik dan kadar penyingkiran tanah sebanyak 24%, dan akan menjaga pakaian anda juga, kadar peningkatan prestasi penjagaan pakaiannya sebanyak 45.5%.

IKLAN

Tip Terbaik Cara Menjadikan Ruang Dobi Anda Lebih Mesra Alam

Cara lain untuk mengurangkan jumlah tenaga yang anda gunakan bersama dengan bil elektrik semasa melakukan cucian adalah dengan mengurangkan masa mencuci. Untuk menjimatkan masa, wang dan melindungi pengguna, QuickDrive Unik Samsung mengurangkan masa mencuci hingga 50% tanpa kompromi pada prestasi pembersihan.

Putaran drum dinamik teknologi Q-Bubble ™ dan tangkapan air tambahan menghasilkan gelembung yang lebih banyak dan kuat, jadi detergen menembusi lebih cepat dan mencuci dengan cepat dan lembut.

Dengan mesin basuh Samsung QuickDrive ™, anda dapat mencuci seluruh cucian sepenuhnya hanya dalam 39 minit menggunakan butang Super Speed, yang menggunakan teknologi Speed ​​Spray yang menembakkan jet air yang kuat untuk mengeluarkan sisa pencuci dengan berkesan dan mengurangkan masa mencuci.

IKLAN

Lebih-lebih lagi, mesin basuh Samsung diaktifkan oleh SmartThings, yang membolehkan anda membuat tekaan untuk melakukan cucian anda cara gaya di Dobi yang pintar, yang mencadangkan kitaran optimum untuk muatan anda berdasarkan warna, jenis kain dan maklumat tahap kekotoran.

Kurangkan Penggunaan Air dan Bahan Pencuci Anda

Sebilangan besar detergen dobi mengandungi mikroplastik5, menjadikan pengguna perlu menggunakan hanya jumlah pencuci yang diperlukan semasa mencuci pakaian mereka. Walaupun setiap beban cucian yang anda lakukan akan berbeza, cara terbaik untuk memastikan bahawa anda tidak membuang bahan pencuci atau air semasa melakukan pencucian adalah dengan menggunakan fungsi kitaran yang paling sesuai untuk setiap beban.

Ciri AI Wash Samsung dapat membantu anda melakukan perkara yang tepat: AI Wash menggunakan empat jenis sensor yang berbeza untuk mengesan berat cucian anda sebelum mengira dan mengeluarkan jumlah air dan pencuci optimum yang diperlukan untuk muatan. Sensor kekeruhan yang dipatenkan bahkan memantau tahap pengotoran sepanjang kitaran pencucian, menyesuaikan jumlah pencuci atau jenis basuh jika perlu.

IKLAN

Tip Terbaik Cara Menjadikan Ruang Dobi Anda Lebih Mesra Alam

Bagi mereka yang mencari cadangan jarak jauh melalui aplikasi SmartThings mereka, ciri Resipi Dobi pintar juga membolehkan anda memperhitungkan tahap pencuci yang anda ingin gunakan dalam pengiraannya ketika memberikan cadangan kitaran yang optimum.

Pilih Perkakas Mesra Masa Depan yang Dibangun sehingga Tamat

Tip terakhir untuk menjadikan cucian anda mesra alam mungkin adalah memilih peralatan yang tahan lama, pengurangan sampah di tempat pembuangan sampah, pencegahan pencemaran alam sekitar dengan bahan toksik dan pengurangan gas rumah hijau yang dihasilkan dalam penghasilan bahan baru.

Produk mesin cuci dan pengering Samsung telah dirancang untuk penggunaan jangka panjang, dilengkapi dengan jaminan terkemuka untuk kedua-dua produk dan komponen supaya pengguna dapat yakin bahawa keputusan perkakas mereka adalah yang terbaik untuk alam sekitar.

Tip Terbaik Cara Menjadikan Ruang Dobi Anda Lebih Mesra Alam

Dapatkan oven Microwave panggang percuma (bernilai RM799) atau detergen Breeze, atau kredit Touch ‘n Go eWallet (bernilai sehingga RM400)  apabila anda membeli mesin basuh Samsung semasa promosi.  Kalau dah mula berminat beli sewaktu promosi Stay Strong Malaysia ini yang hanya berlangsung sehingga 30 September 2021, jadi cepat dan beli sekarang: https://www.samsung.com/my/offer/staystrongmsia2021/da/

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI