Sudahkah anda tahu bagaimana memilih sofa yang betul dan bersesuaian untuk ruang tamu di rumah anda? Bagi yang tidak tahu, sudah pasti perkara ini menjadi persoalan anda.

Sebenarnya, ada beberapa perkara penting yang anda perlu tahu sebelum memilih sesebuah perabot sofa untuk ruang tamu. Ini kerana, jika anda tersalah dalam membuat pemilihan sofa bagi ruang tamu, sudah pasti hasilnya akan kelihatan kurang cantik, betul tak?

Tip Bagaimana Untuk Memilih Sofa Ruang Tamu Yang Betul

Oleh itu, dalam episod Tip Impiana kali ini telah mengundang Encik Noor Hisham Saidin selaku pakar interior decorator dari Fella Design sebagai tetamu jemputan untuk berkongsi tip bagaimana untuk memilih sofa ruang tamu yang betul. 

Ketika sesi temu bual bersama Encik Noor Hisham, perkara pertama yang para pembeli harus tahu adalah saiz keluasan ruang tamu yang ada di kediaman anda. Jelasnya, ianya sangat penting kerana supaya anda memilih saiz sofa yang bersesuaian dengan saiz keluasan ruang tamu anda.

IKLAN

Tip Bagaimana Untuk Memilih Sofa Ruang Tamu Yang Betul

Katanya lagi, selain itu para pembeli juga seharusnya tahu mengenai pemilihan material sofa untuk ruang tamu. Contohnya, antara pemilihan material yang diperbuat daripada fabrik atau kulit sangat penting ini kerana pemilihan material turut memainkan peranan dengan persekitaran ruang tamu anda.

Jadi, apakah lagi tip-tip bagaimana memilih sofa yang betul untuk ruang tamu anda? Sudah pasti anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai perkara tersebut. Mari ketahui jawapan dan maklumat lebih lanjut dengan menonton pautan video penuh sesi temu bual bersama Encik Noor Hisham di bawah;

IKLAN

Ingin lebih tahu pelbagai tips untuk dekorasi rumah? Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi IMPIANA. Klik di sini.

IKLAN

Tip Bagaimana Untuk Memilih Sofa Ruang Tamu Yang Betul

Baca artikel berikutnya: Mahu Tampak Lebih Eksklusif & Mewah, Ini Tip Untuk Dekorasi TV Di Ruang Tamu

 

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI