Kenapa Perlu Mengilap Lantai Marmar

Lantai marmar/marble biasanya mempunyai tekstur berkilat dan bersinar dengan efek bersih dan kemas. Oleh sebab itulah ia menjadi pilihan ramai pemilik rumah. Walaupun permukaannya cantik berkilat ini tidak bermakna lantai marble tidak perlu dibuat maintenance. Polish atau kilatkan kembali wajib anda lakukan sekurang-kurangnya setahun sekali untuk menjaganya agar sentiasa kelihatan seperti baru.

Biasanya anda perlu menggunakan alat untuk polish lantai marble tetapi adalah mustahil untuk membeli mesin kilatan dengan harga yang mahal tetapi digunakan hanya sekali setahun. Banyak teknik dan syarikat yang menyediakan perkhidmatan mampu kilatkan apa saja jenis lantai sama ada marmar, terrazzo, kayu atau granite yang menggunakan teknologi penggilap berlian kasar terkini. Hasil proses penggilapan ini akan memulihkan sifat kilauan semula jadi material lantai dan menjadikan permukaan yang lebih berkilau dan selesa untuk dipijak.

Tip Penjagaan Lantai Selepas Di Gilap

IKLAN

Sapu lantai setiap hari untuk mengelakkan kotoran daripada merosakkan permukaan bawah dan terkumpul di dalam grout. Sikap malas untuk menyapu boleh menjadikan rongga kemasan lantai kita pudar serinya.

Penyapu dengan bulu lembut boleh digunakan tetapi kaedah yang paling berkesan. Malah penyapu yang paling sesuai untuk membersihkan permukaan halus ialah dengan menggunakan Mikrofibre Mop. Ia yang mempunyai pad lembut. Ia boleh digunakan basah atau kering.

IKLAN

Cara mengelap lantai yang dicadangkan adalah dengan menggunakan teknik kepala mop membentuk satu pusaran besar. Ia akan menghasilkan satu pergerakan dan kerja -kerja menyapu menjadi cepat.

Ketika mengemop tukar air dengan kerap supaya kotoran tidak terus dipindahkan ke lantai. Bilas lantai selepas mengelap untuk memastikan air kotor dikeluarkan sepenuhnya dari permukaan.

IKLAN

Lap lantai dengan kain atau tuala kerana ini akan mengeringkan lantai dan mengeluarkan apa-apa kekotoran pada sambungan, permukaan dan garis-garis. Kekerapan pembersihan akan bergantung pada trafik dan keadaan lantai.

Manfaat Selepas Menggilap Lantai Marmar

  1. – Menghapuskan kesan kotoran, calar dan tanda cela yang tidak enak
  2. – Mengembalikan kemasan yang digilap seperti asal, kelihatan cantik dan menarik
  3. – Ruang kelihatan cerah malah permukaan batuan semulajadi kelihatan seperti baru
  4. – Efek lantai lebih bersih dan sejuk.

Anda boleh mencuba sendiri dengan hanya membeli Power Floor Wax Marble Stone ini untuk mendapatkan lantai yang berkilat. Klik di sini untuk pembelian https://invol.co/clr7zt

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI