Spring Cleaning merupakan terma yang digunakan di negara 4 musim untuk kerja-kerja pembersihan secara total di musim bunga (Spring).

Tetapi buat negara kita yang beriklim khatulistiwa ini, aktiviti Spring Cleaning biasanya dilakukan sebelum tibanya musim perayaan. Ketika itulah, pemilik akan ‘tunggang terbalik’ kan seluruh kediaman untuk cuci, berus, sental segala celah penjuru dan sudut yang terdapat di kediaman.

Sebagai salah satu proses spring cleaning, segala barang atau peralatan yang sudah tidak berguna lagi juga perlu dihapuskan. Tapi, yang sering menjadi masalahnya ialah, apa yang patut dibuang, dan apa yang masih boleh disimpan?

Sesetengah orang menghadapi kesukaran untuk membuang barang lama yang tidak diperlukan lagi kerana bagi mereka item tersebut “mungkin” akan dikunakan lagi satu hari nanti, atau pun item tersebut mempunyai nilai sentimental buat mereka. Salah tu..

Jadi bagi memudahkan kerja anda, IMPIANA senaraikan 9 jenis barangan yang patut anda buang saja dari kediaman jika nak rumah yang kemas dan bersih.

IKLAN

1- KERTAS

2- PAKAIAN LAMA/ YANG SUDAH TIDAK MUAT

3- MAKANAN YANG BASI/ TIDAK DISUKAI

IKLAN

4- BUKU YANG SUDAH DIBACA

5- STOKIN TANPA PASANGAN

IKLAN

6- KRIM KOSMETIK TAMAT TEMPOH

7- PEN TIADA DAKWAT

8- BARANG ELEKTRIK ROSAK

9- BOTOL AIR PLASTIK

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI