Kepala paip air pancuran ‘Shower’ mandian di bilik air rumah anda telah rosak? Anda tiada bajet untuk beli baru kerana harganya terlalu mahal? Mesti perkara seperti ini akan merungsingkan anda, betul tak? 

Jangan bimbang, kerana ada cara yang mudah boleh anda lakukan untuk mendapatkan kepala pair air pancuran ‘Shower’ mandian tanpa perlu berbelanja besar. 

Apa kata, anda hasilkan sendiri kepala paip air pancuran ‘Shower’ ini di rumah dengan hanya paip PVC sahaja. Caranya sememangnya mudah sahaja, anda cuma hanya memerlukan dua bahan sahaja iaitu paip PVC dan penyambung paip PVC. 

Cara-caranya, anda perlu memasangkan kedua-dua bahan tersebut dan hasilkan bentuk seperti yang tertera pada gambar di bawah. 

Tak Perlu Beli Kepala Paip ‘Shower’ Mahal, Buat Sendiri Guna Paip PVC Lebih Jimat & Mudah! Tak Perlu Beli Kepala Paip ‘Shower’ Mahal, Buat Sendiri Guna Paip PVC Lebih Jimat & Mudah!

Kemudian, tebuk beberapa lubang di bahagian permukaan bawah paip PVC pada kepala paip air pancuran ‘Shower’ untuk saluran air. 

IKLAN

Selepas itu, untuk tampak lebih menarik anda boleh warnakan seluruh permukaan luar kepala paip air pancuran ‘Shower’ mandian anda menggunakan cat semburan. 

Setelah warna cat semburan telah kering sepenuhnya, anda boleh terus sahaja pasangkan ia di dalam bilik air mandian anda. Mudah sahaja kan? Anda pun boleh membuatnya sendiri di rumah. 

Tak Perlu Beli Kepala Paip ‘Shower’ Mahal, Buat Sendiri Guna Paip PVC Lebih Jimat & Mudah! Tak Perlu Beli Kepala Paip ‘Shower’ Mahal, Buat Sendiri Guna Paip PVC Lebih Jimat & Mudah!

Bagi anda yang mahu mendapatkan kedua-dua bahan ini, anda boleh sahaja membelinya di mana-mana kedai ‘hardware’ atau peralatan logam yang berdekatan dengan anda. 

IKLAN

Atau, boleh sahaja mendapatkannya dengan membuat pembelian secara dalam talian menerusi aplikasi Shopee. 

Foto: Faceboook Deco Rumah Cara Kita

Ingin lebih tahu pelbagai tips untuk dekorasi rumah? Jangan lupa ikuti kami di Telegram dan TikTok rasmi IMPIANA.

IKLAN

Tak Perlu Beli Kepala Paip ‘Shower’ Mahal, Buat Sendiri Guna Paip PVC Lebih Jimat & Mudah!

Baca artikel berikutnya: Impiana Makeover Ruang Selebriti Saksikan Transformasi Kediaman Shiha Zikir, Warna Hitam Sebagai Pilihan Eksklusif!

 

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI