Sharp Electronics (Malaysia) Sdn Bhd (SHARP) melihat peluang besar untuk teknologi dan penyelesaiannya membantu proses pemulihan negara. Berkembang seiring dengan keperluan masa kini, SHARP bertekad untuk membantu para pengguna, dalam perniagaan, bilik darjah, dan isi rumah, dalam menyesuaikan diri dengan ‘normal baharu’ menerusi ekosistem penyelesaian, yang diperkenalkan buat pertama kali di Konvensyen Pengedar Maya SHARP baru-baru ini.

Solusi Teknologi “Remote Life” Dari Sharp Penuhi Keperluan Norma Baharu

“SHARP terus menjadi pembekal penyelesaian inovatif terulung dengan legasi di Malaysia yang menjangkau tempoh 35 tahun. Kami sentiasa menghasilkan inovasi penyelesaian untuk membantu pengguna menghadapi cabaran masa kini. Beberapa bulan kebelakangan ini, seluruh dunia didorong mempertingkatkan penggunaan penyelesaian digital lebih pantas berbanding sebelumnya. Mengambilkira kepentingan komunikasi dan keselamatan pengguna dalam ‘normal baru’, pengenalan konsep ‘Remote Life’ SHARP tahun ini tepat pada masanya bagi mewujudkan pejabat dan bilik darjah lebih pintar dan saling berhubung,” jelas Pegawai Urusan Eksekutif, Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif, Perniagaan ASEAN dan Pengerusi Sharp Electronics (M) Sdn Bhd, Robert Wu.

Solusi Teknologi “Remote Life” Dari Sharp Penuhi Keperluan Norma Baharu

Syarikat gergasi elektronik pengguna ini berkongsi rancangannya untuk memperkukuhkan kedudukan jenama dan mengembangkan pasaran menerusi strategi perniagaannya yang dinamik. SHARP kekal antara jenama teratas dalam kalangan pilihan pengguna menurut kajiselidik pasaran global. Analisis tinjauan pasaran, untuk tempoh Jun 2019 hingga Mei 2020, mendapati bahawa SHARP mendominasi kedudukan nombor satu dalam segmen produk peti sejuk dan mesin basuh berbanding pesaingnya, dengan menguasai sebahagian besar pasaran, sekitar 20% di Malaysia. SHARP juga tersenarai di antara tiga jenama teratas dalam segmen produk televisyen dan penyaman udara.

IKLAN

Menyuntik keterujaan dalam pasaran, SHARP melancarkan konsep ‘Remote Life’ baharunya sebagai tarikan utama konvensyen maya, dengan memberi tumpuan kepada kelancaran komunikasi dan keselamatan pengguna. Konsep ini merangkumi tiga penyelesaian untuk tiga bidang utama iaitu, ‘Remote Meeting’ atau mesyuarat secara maya untuk perniagaan, ‘Remote Education System’ SHARP atau sistem pendidikan secara maya untuk bilik darjah dan ‘Remote Lifestyle’ atau gaya hidup secara maya agar pengguna atau isi rumah mampu terus berurusan dengan berkesan dan selamat dalam ‘normal baharu’ ini.

Solusi Teknologi “Remote Life” Dari Sharp Penuhi Keperluan Norma Baharu Solusi Teknologi “Remote Life” Dari Sharp Penuhi Keperluan Norma Baharu

Dalam usaha menyokong pemulihan perniagaan dalam rangkaian pengedar, SHARP juga mengambil kesempatan untuk memperkenalkan platform e-dagang baharu, eSHARP, di konvensyen mayanya.
Membezakan dirinya agar menerajui pasaran, SHARP mengembangkan eSHARP khususnya bagi mendorong hasil kembali kepada pengedar.

IKLAN

“Dalam persoalan keselamatan dan kesihatan, kami memahami para pelanggan kami inginkan
saluran yang lebih baik untuk mendapatkan produk SHARP kegemaran mereka. Platform eSHARP kami mewakili konsep perniagaan runcit ‘aras kedua’ yang membolehkan para pelanggan membuat pembelian secara mudah. Pada masa yang sama, ia mengukuhkan kedudukan rangkaian pengedar sah kami serta menyokong perniagaan mereka. Proses pembelian pelanggan dijamin selamat tanpa ragu-ragu mengenai ketulenan produk SHARP dari pengedar sah kami. Strategi perniagaan baru ini akan membantu pengedar kami memperolehi pendapatan dalam talian dan meningkatkan interaksi bersama pelanggan,” terang Wu.

Memandangkan suasana ekonomi sosial semasa, SHARP memahami para pengguna mementingkan harga yang bersesuaian dengan kemampuan di samping memperolehi penyelesaian berkualiti. Di konvensyen mayanya, gergasi penyelesaian elektronik ini telah mengumumkan rancangan untuk melancarkan rangkaian *produk baharu termasuk rangkaian TV BIG AQUOS dan peralatan rumah pada tahun ini. Bertekad untuk memperluaskan pasarannya, SHARP juga mengumumkan kerjasama dengan BACFREE bagi memperkenalkan produk air. Kerjasama ini akan melengkapkan Penyelesaian ‘Air of Confidence’ SHARP yang terdiri daripada rangkaian Pembersih Udara, Penyaman Udara dan Penyejuk Udara yang dilengkapi teknologi Plasmacluster.

IKLAN

SHARP berhasrat untuk mengekalkan kedudukannya sebagai jenama Jepun no.1 di Malaysia.
Strategi pertumbuhan masa hadapannya disokong oleh kedudukan utuhnya di pasaran dan rancangan SHARP untuk memanfaatkan jalinan usahasama atau perkongsian jenama dengan perniagaan atau produk baru. Langkah ini akan mempelbagaikan dan memperluaskan kewujudan dan portfolio jenama SHARP dalam memenuhi keperluan pelanggan dengan lebih baik.

Mengenai Sharp Electronics (Malaysia) Sdn. Bhd.

Ditubuhkan pada tahun 1985 dan sebelumnya dikenali sebagai Sharp Malaysia Sales & Service Company (M) Sdn Bhd, Sharp Electronics (Malaysia) Sdn. Bhd. merupakan bahagian pemasaran Kumpulan Sharp di Malaysia dan bertanggungjawab untuk penjualan, pemasaran dan promosi semua barangan Sharp di negara ini.

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI