Kita selalu anggap sofa bed ni untuk rumah bujang. Atau kita anggap untuk bilik tidur atau perabot yang tak sesuai untuk diri kita. Jika anda mendiami kediaman agam atau banglo mungkin lah tak memerlukan. Bagaimana pula jika anda mendiami kediaman flat, apartmen atau kondo?

Dah gitu, kita berkongsi ruang dengan 3,4 orang adik beradik, kita pula suka tengok tv sampai terlelap di ruang tamu atau orang tua / sepupu kita suka lepak kat rumah dan adakala bermalam di rumah kita. Jadi bagaimana solusi kita untuk menyediakan tempa tidur buat mereka? Anda yang membantu, day bed.

IKLAN

Day bed memanglah direka untuk kita tidur time siang tetapi kini rekaannya sudah pelbagai. Kita boleh jadikan ia sebagai sofa utama bagi tempat duduk, tempat tidur jika perlu dan di sesetengah kediaman /kafe dijadikan tempat duduk utama ruang makan. Ia juga ada didatangkan dalam bentuk dwi bentuk iaitu ia boleh dibuka menjadi katil dan dilipat kembali menjadi sofa yang cantik. Jadi anda sudah jimat ruang dan wang di situ.

IKLAN

IKLAN

Malah ia juga boleh kita tempatkan di dalam bilik membaca, ruang keluarga, ruang tamu, dan ada juga rekaan ala kedesaan yang boleh ditempatkan pada pinggir pintu masuk. Jadi jangan pandang ringan pada kepentiingan day bed. Ia mungkin menjadi perabot pilihan mu.