Kali ini IMPIANA bukan ingin bercerita mengenai produk kecantikan, tetapi IMPIANA tertarik dengan kempen yang dilakukan oleh pusat rawatan kecantikan TANAMERA ini. Kini ada lebih banyak kesedaran mengenai kesan yang merosakkan itu produk kecantikan boleh dimiliki oleh alam sekitar, sama ada dalam bentuk tidak boleh dikitar semula pembungkusan atau formula berbahaya. Alam sekitar yang selalu menjadi asas penting di Tanamera, dan sekarang rakyat Malaysia juga dapat memainkan peranan mereka. Tanamera memperkenalkan Zero Waste atau sisa sifar dengan isian semula untuk pelanggan yang membawa bekas mereka sendiri ke kedai Tanamera terpilih.

Terdapat banyak perubahan dalam hidupan harian yang dapat membuat perbezaan termasuk menerapkan lebih banyak rutin kecantikan semula jadi, memilih jenama dengan pembungkusan yang bertanggungjawab dan menyokong penjagaan kulit jenama yang menggunakan bahan lestari. Ini mengenai mengambil sedikit langkah ke arah yang betul memberi impak yang besar. Tanamera dengan bangga menggunakan bahan mentah yang sumber dari tanah yang kaya dengan hutan hujan tropika untuk pelbagai produknya. Rangkaian produk unik syarikat adalah diformulasikan secara semula jadi mungkin, di mana penggunaan pewarna buatan, minyak wangi, aktif
bahan kimia dan bahan pengawet dielakkan. Untuk melengkapkan produk semula jadi ini, Tanamera menggunakan pembungkusan kertas kitar semula dan botol kaca yang tidak dicuci. Untuk keselamatan dan praktikal sebabnya, botol plastik yang boleh dikitar semula digunakan tetapi disimpan minimum.

IKLAN

Inisiatif sisa Tanamera bertujuan untuk mengurangkan lagi sampah dan menjadi lebih mesra alam sedar mengenai produk dan pembungkusan mereka. Kini, pelanggan dapat membawa bekas mereka sendiri ke kedai Tanamera terpilih untuk mengisi semula produk kegemaran mereka. Pelanggan juga akan mendapat perkhidmatan bekas akan ditimbang, disterilkan dan diisi semula dengan produk pilihan mereka, dari pelbagai yang ditawarkan oleh Tanamera. Isi ulang terpilih akan dikenakan setiap gram dan pelanggan dapat mengisi sesedikit atau seberapa banyak yang mereka mahukan – ini bermaksud pelanggan kini dapat berjimat cermat dari segi kewangan sambil mesra alam.

IKLAN
IKLAN

Menarik bukan kempen yang dijalankan oleh Tanamera ini, sebagai pengguna kita boleh melakukan perkara ini dengan pelbagai cara, pastinya ramai diluar sana telah melakukan aktiviti seperti ini. Menggunakan beg kitar semula sewakti membeli barang diluar, manakala anda juga boleh membawa bekas makan sendiri untuk membeli makanan diluar. Elak menggunakan bekas makan plastik yang disediakan oleh restoran. Apa kata kita mulakan sekarang jika kita sayangkan bumi kita. #kitarsemula.

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI