Mulai kecoh dan tular di laman media sosial sekali lagi selepas puncak menara tertinggi di Malaysia yang masih dalam pembinaan, Merdeka 118 dilaporkan telah diceroboh oleh sekumpulan warga asing demi untuk mencipta kandungan di laman maya.

Memetik sumber Buletin TV3, sekumpulan warga asing terbabit yang dikenali sebagai Driftershoots itu dipercayai telah menceroboh puncak menara tersebut pada 30 Disember lalu. 

Sekali Lagi Puncak Menara Merdeka 118 Diceroboh Warga Asing

Menerusi perkongsian di laman media sosial YouTube, video berdurasi selama 7 minit 18 saat itu memaparkan kumpulan terbabit, terdiri daripada sekurang-kurangnya empat individu, termasuk dua daripada mereka dikaburkan muka, menyelinap ke tapak bangunan itu dengan memakai jaket seperti pekerja binaan.

Rentetan itu, mereka kemudian memotong jaring keselamatan yang digunakan untuk menutup laluan masuk ke puncak menara, sebelum memanjat bangunan itu menuju ke puncak.

IKLAN

Sekali Lagi Puncak Menara Merdeka 118 Diceroboh Warga Asing Sekali Lagi Puncak Menara Merdeka 118 Diceroboh Warga Asing

Sebelum ini, ada pasangan daripada negara Rusia yang dikenali sebagai Angela Nikolau dan Ivan Beerkus, telah menceroboh dan menawan puncak menara kedua tertinggi di dunia itu sekitar bulan Disember tahun lalu.

Sumber: Buletin TV3

IKLAN

Ingin lebih tahu pelbagai tips untuk dekorasi rumah? Jangan lupa ikuti kami di Telegram dan TikTok rasmi IMPIANA.

Sekali Lagi Puncak Menara Merdeka 118 Diceroboh Warga Asing

IKLAN

Baca artikel berikutnya: Hampir 9 Tahun Dalam Pembinaan, Menara Merdeka 118 Kini Sudah Hampir Siap Sepenuhnya!

 

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI