Rumah, adalah tempat yang kita rasa selamat dan tenang. Sebab itu ada pepatah, ‘Rumahku Syurgaku’. Tapi kalini, kita tidak mahu bercakap tentang dalaman rumah tetapi luaran rumah. Jikalau anda ada halaman luar rumah yang luas, anda sepatutnya atau patut dekorasi halaman tersebut dengan pelbagai cara yang boleh. Tetapi jangan risau, hari ini saya akan menceritakan ap acara terbaik untuk menghiasai halaman rumah anda.

‘Rumahku Syurgaku’, Akhirnya Boleh Di Realisasikan. Baca Artikel Ini Untuk Tahu Cara-Cara Tersebut. ‘Rumahku Syurgaku’, Akhirnya Boleh Di Realisasikan. Baca Artikel Ini Untuk Tahu Cara-Cara Tersebut.

Jadi, cara pertama yang anda boleh buat untuk menghiasi halaman rumah adalah, menanam rumput hias atau rumput palsu itu serta meletakkan pasu-pasu bunga yang cantik. Ini membolehkan ia menaikkan lagi suasana halaman rumah anda dari kelihatan hijau sahaja menjadi pelbagai warna disebabkan warna bunga-bunga tadi.

Kedua pula, Meletakkan akuarium di halaman rumah yang berbumbung ataupun membina sebuah kolam supaya boleh memelihara ikan. Ingat, anda mesti pastikan anda membela ikan yang berwarna-warni untuk menceriakan lagi halaman anda.

IKLAN

Ketiga, menyediakan meja dan kerusi untuk anda duduk di laman sambil meminum kopi. Meja dan kerusi, nampak sahaja seperti tiada kena mengena tapi ia sebenarnya ada. Design meja dan kerusi yang lawa itu pun dapat menaikkan lagi suasana halaman.

Keempat, memasang lampu-lampu yang cantik dan estetik. Lampu-lampu ini akan berfungsi apa di waktu malam. Tapi, pastikan lampu-lampu ada benda yang boleh diletak sesuatu tempat yang tinggi.

IKLAN

Dan yang terakhir, Kelima. Jikalau anda ada skil atau kemampuan untuk membina dinding atau tembok, bina dan selepas itu mencorakkan dinding itu supaya jadi cantik. Konsep ini sama dengan mural yang di dinding itu.

Jadi, itu sahaja tips atau cara yang menghias halaman rumah anda menjadi lebih cantik. Kalau anda berpuas hati, kongsikannya kepada rakan-rakan anda.

IKLAN

Sumber: Blogspot, Penulis: Hafiy

(http://10caraterbaik.blogspot.com/2013/12/10-cara-terbaik-menghias-halaman-rumah.html)

 

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI