Tour De Force, sebuah nama yang kita akan biasa dengar di luar negara sahaja kan? Salah sekali jika anda pun berfikiran sebegitu. Ini kerana, ia adalah nama bagi sebuah rumah yang telah dikeluarkan oleh NU INFINITY malah ia berada di Selangor, Malaysia. Haaa jangan perlekeh-lekehkan orang Malaysia ya. Rumah yang kita rasa, hanya ada di luar negara, sudah ada pun di Malaysia. Di Tour De Force ini, apa yang saya boleh lihat di interiornya, ia bermain dengan konsep corak marble dan banyak pantulan digunakan seperti cermin. Kita boleh lihat, di dinding yang sebagai kaki rumah pun, ada cermin. Sungguh hebat sekali pereka rumah ini.

Rumah Ini, Sekali Masuk, Terus Tak Nak Keluar Dah.

Rumah Ini, Sekali Masuk, Terus Tak Nak Keluar Dah.

IKLAN

Beberapa info yang saya dapat dari NU INFINITY, ada sebuah pasangan pelanggan mereka menginginkan rumah baharu yang jauh lebih kecil daripada rumah lama mereka, mudah diselenggara, bergaya dan moden. Satu lagi kriteria utama ialah tiada langsir digunakan, itulah sebabnya pintu louvre pengatup boleh alih gaya resort dipilih. Ini juga bertujuan untuk menyaring sinaran matahari terbenam di luar padang golf yang tidak dapat dilihat oleh harta itu. Memandangkan ketinggian siling di Ruang Tamu, pereka memilih marmar kelabu dalam kemasan diasah dengan tepi serong pada sambungan untuk menambah kedalaman. Cermin gerbang bertujuan untuk memantulkan pantulan dalam nada kelabu yang canggih sambil menyembunyikan lajur. Di samping itu, dapur dibina dengan bijak supaya kelihatan diletakkan dengan betul di lokasi cul-de-sac itu. Keputusan untuk meninggalkan satu dinding kosong daripada almari dan menggantikannya dengan cermin berwarna kelabu meningkatkan keanggunan dapur. Terbuka semenanjung bertindak sebagai elemen perbualan di mana ahli keluarga boleh berdiri atau duduk untuk menjamu selera. Ciri siling yang dipilih dengan teliti bertujuan untuk memisahkan ruang kiri dan kanan secara senyap sambil menarik perhatian kepada laluan ke bilik tidur.

Rumah Ini, Sekali Masuk, Terus Tak Nak Keluar Dah.

IKLAN

Rumah Ini, Sekali Masuk, Terus Tak Nak Keluar Dah.

Selain daripada itu, sofa yang digunakan di situ. Fuhh material yang digunakan adalah kulit dan ada pula tempat letak kepala yang memboleh diri dalam keadaan tenang dan rileks. Ini dah jadi satu kepastian yang pemilik rumah pasti sentiasa berasa tenang apabila pulang dari kerja.

IKLAN

Jadi, secara konklusinya, rumah ini sememangnya rumah yang di antara yang terbaik untuk dimiliki oleh semua golongan umur.

Sumber: NU INFINITY Sdn Bhd (https://nuinfinity.com/project/tour-de-force/)

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI