Rumah kecil menjadi tarikan ramai pemilik masa kini, kali ini pemilik di Kepala Batas, Pulau Pinang iaitu Encik Mohd Nasrul Pazil berkongsi rumah kecilnya yang berkeluasan 40 x 16.

Konsep rumah kecil ini untuk keluarga yang tidak besar dan inginkan suasana yang lebih akrab dalam kehidupan dan pergerakan di dalam rumah. Ia bergantung dengan ciri pemilik rumah itu sendiri apa yang diinginkan dalam kehidupan mereka. Perlu ambil tahu isi rumah juga. Jika ramai penghuninya, rumah seperti ini tidak sesuai dijadikan inspirasi.

Tetapi rumah Encik Mohd Nasrul Pazli ini cukup memberi inspirasi untuk semua pemilik rumah yang inginkan kediaman sebegini. Jom lihat rumah comel beliau.

IKLAN

Bahan binaan kediaman ini

Structure reinforcement concrete n clay brick.
Finishing aluminum glass panel, gypsium board untuk dinding.
Roof, combination concrete slab dan metal deck dengan RHS(rectangular hollow section) untuk struktur bumbumg
Lantai concrete dengan floor board finishing

Keluasan keseluruhan 40’x16′
Dapur 16’x8′, tandas 4’x8′, bilik utama 20’x8′, hall plus dining area plus family area 20’x16′

Rumah Kecil ‘Tiny House’ Di Kepala Batas Pulau Pinang Curi Perhatian Rumah Kecil ‘Tiny House’ Di Kepala Batas Pulau Pinang Curi Perhatian Rumah Kecil ‘Tiny House’ Di Kepala Batas Pulau Pinang Curi Perhatian Rumah Kecil ‘Tiny House’ Di Kepala Batas Pulau Pinang Curi Perhatian Rumah Kecil ‘Tiny House’ Di Kepala Batas Pulau Pinang Curi Perhatian Rumah Kecil ‘Tiny House’ Di Kepala Batas Pulau Pinang Curi Perhatian Rumah Kecil ‘Tiny House’ Di Kepala Batas Pulau Pinang Curi Perhatian

IKLAN

Kontraktor: Nasmaju Venture

IKLAN

 

Kredit: Mohd Nasrul Pazli

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI