Jenama Signify (dahulu dikenali sebagai Philips Lighting), peneraju dunia dalam pencahayaan, telah melancarkan rangkaian WiZ terbaharu yang merangkumi produk tambahan Philips Smart LED dengan portfolio ketersambungan WiZ. Pelancaran baru ini merangkumi setiap pelusuk kediaman pengguna, daripada lampu mentol sehinggalah ke lampu mudah alih dengan sokongan aksesori bagi kegunaan mudah pengguna.

Produk WiZ menawarkan mod pencahayaan pra-tetap, pilihan suasana serta pilihan dinamik seperti simulasi kedipan lilin  di mana pengguna akan dapat menikmati cahaya pintar berwarna penuh menerusi aplikasi WiZ terus dari telefon pintar anda.

Rangkaian Produk Terbaharu WiZ Dilengkapi Keupayaan Aliran SpaceSenseTM & Matter

Lampu Pintar Ketersambungan WiZ dan LED Pintar Philips dengan produk-produk ketersambungan WiZ kedua -duanya berfungsi dengan aplikasi telefon pintar WiZ. Pengguna juga mempunyai pilihan untuk menetapkan lampu mengikut kesesuain mereka saat tidur dan terjaga dari lena bagi tujuan tidur dan bangun tidur.

Malah pengguna juga boleh menggunakan dua pilihan warna yang berbeza untuk kesan pencahayaan ombre. Terdapat kawalan fizikal pada lampu termasuk WiZ Remote untuk memalap, mencerah, atau mengaktif mod pra-tetap, dengan pengunaan aplikasi WiZ atau kawalan suara dari jarak jauh. 

Rangkaian Produk Terbaharu WiZ Dilengkapi Keupayaan Aliran SpaceSenseTM & Matter

Apa yang mengujakan dengan pelancaran baharu ini ialah, kini semua rangkaian produk WiZ tersedia dengan teknologi SpaceSenseTM dan diperakui Matter. Ciri -ciri baru ini kini boleh didapati di aplikasi WiZ V2 yang boleh dimuat turun dari kedai Google Play & Apple. 

“Memahami trend peningkatan dalam penggunaan teknologi, kami amat teruja untuk mengembangkan pelbagai produk pencahayaan pintar kami, WiZ Connected untuk membawakan penyelesaian pencahayaan yang inovatif untuk kehidupan seharian dan membolehkan pengguna mengawal lampu dan aksesori sejurus dikeluarkan dari kotak,” ulas Sukanto Aich, Ketua Pegawai Eksekutif, Signify Malaysia.

IKLAN

Seiring dengan peningkatan aliran dalam penggunaan teknologi pintar, kami amat teruja untuk membawakan rangkain lampu pintar WiZ Connected yang innovatif untuk penggunaan harian anda, dan membolehkan para pengguna untuk mengawal lampu serta aksesori terus daripada kotak.

“Kami juga ingin memperkenalkan teknologi terkini yang digabungkan didalam product WiZ Connected, iaitu SpaceSense™ dan Matter, dimana ianya dapat memperkasakan penggunaan WiZ ke tahap lebih tinggi dan dilengkapi dengan teknologi yang mudah untuk digunakan yang boleh menambah baik kehidupan harian  serta menyerikan rumah anda,” tambah beliau. 

Rangkaian Produk Terbaharu WiZ Dilengkapi Keupayaan Aliran SpaceSenseTM & Matter

WiZ SpaceSense™

Memperkenalkan WiZ SpaceSense™, dengan versi WiZ App V2 baru. Naik taraf dalam aplikasi termasuk SpaceSense™ membolehkan anda untuk menyalakan lampu pintar hanya melalui gerakan tanpa sebarang sensor tambahan. Ini merupakan salah satu inovasi futuristik di dalam industri pencahyaan, di mana pergerakan anda dapat dikesan melalui isyarat WiFi.

IKLAN

Teknologi pengesanan WiFi dapat memantau gangguan dalam isyarat yang menunjukkan sebarang pergerakan. Ini membolehkan pengesanan gerakan tanpa garis penglihatan atau keperluan untuk memasang sensor berasingan. Pengguna hanya memerlukan sekurang -kurangnya dua lampu di dalam bilik untuk menggunakan ciri ini. Pengguna kemudian boleh menyesuaikan tetapan sensitiviti sistem dalam aplikasi untuk membolehkan pelarasan tertentu contohnya bagi pergerakan haiwan peliharaan pada waktu malam.

Rangkaian Produk Terbaharu WiZ Dilengkapi Keupayaan Aliran SpaceSenseTM & Matter 

Adopsi Teknologi WiZ Matter 

Produk rangkaian WiZ adalah antara produk pencahayaan pintar pertama yang mendukung teknologi, Matter. Matter adalah standard universal yang membolehkan peranti dan sistem yang serasi untuk menyambung dan berinteraksi dengan selamat dan disokong oleh semua teknologi utama seperti Bluetooth atau WiFi. Dengan penggunaan Matter, pengguna boleh menikmati pengalaman yang lebih lancar dan mudah dari aspek pembelian dan kawalan kerana teknologi ini menyediakan standard untuk peranti berkomunikasi dengan lancar merentasi teknologi dan platform.

IKLAN

Matter membolehkan pengguna untuk:

  • Menyokong semua platform utama dunia tanpa perlu bimbang mengenai padanan sistem rumah pintar dengan sistem sedia ada di rumah.
  • Akses menyeluruh bagi pengalaman kawalan suara tanpa masalah rumit atau berlebihan.
  • Standard keselamatan yang tinggi untuk perlindungan pemilikan peranti dan privasi.
  • Akses mekanisme pelbagai-tadbir untuk kawalan multi sistem
  • Akses dan kawalan mudah untuk mengawal peranti menerusi Matter.

Rangkaian Produk Terbaharu WiZ Dilengkapi Keupayaan Aliran SpaceSenseTM & Matter

Temui kemudahan pencahayaan pintar dengan LED Pintar Philips yang dikuasai oleh WiZ dan WiZ Connected Lighting di www.wizconnected.com

Ingin lebih tahu pelbagai tips untuk dekorasi rumah? Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi IMPIANA. Klik di sini.

Rangkaian Produk Terbaharu WiZ Dilengkapi Keupayaan Aliran SpaceSenseTM & Matter 

Baca artikel berikutnya: Tidak Langsung Menggunakan Khidmat Pereka Hiasan Dalaman, Lan Solo & Isteri Dekorasi Rumah Mengikut Citarasa Sendiri

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI