Nak mengilap lantai dengan cara tradisional memang la menyusahkan dengan nak angkat baldi nak perah lagi dan sebaginya. Guna penyapu dan vakum pun tak jalan, apa kata pakai mop RM15 ni.

Square mop bukan digunakan untuk keringkan air atau berfungsi sebagai mop lantai tradisional tu ye. Ia adalah untuk menyapu habuk-habuk halus dan rambut yang tidak dapat diselesaikan oleh penyapu atau vakum. Sebab tu,kalau nak lebih efektif, pilih kepala mop yang diperbuat daripada microfiber, dengan ni  kerja lebih mudah dan cepat bila mengemas kediaman anda.

Mudah bukan bila ada mop moden macam ni. Kesian mak-mak kita dulu kena mop lantai susah-susah sampai sakit otot. Tapi kini dengan peralatan ini semua kerja jadi mudah dan cepat.

IKLAN

Mengilap lantai ini sebenarnya harus dilakukan setiap hari waktu pagi, ini akan membuatkan kerja rumah anda lebih mudah dan cepat. Lantai yang bersih akan membuatkan habuk susah untuk melekat. kalau nak tunggu seminggu sekali pasti boleh tulis nama di lantai.

Perkara paling penting guna bahan pencuci yang terbaik untuk kediaman anda. Agar lebih bersih dan terjamin. Elakkan dari menggunakan bahan pencuci kimia ini akan memudaratkan kesihatan pemilik rumah.

IKLAN

Kenal pasti jubin yang anda gunakan tidak semua bahan pencuci sesuai untuk permukaan lantai. Jika tersalah pilih mungkin akan merosakan permukaan jubin kediaman anda.

Artikel berkaitan: Banyak Jenis Mop, Setiap Satunya Mempunyai Kegunaan Berbeza

IKLAN

Atau nak lebih mudah dan lebih berkesan gunakan suquare mop yang dilengkapi dry atau wet sheet. pakai buang. Dulu, mop lantai jenis ni agak mahal. Tapi kalau beli di Shopee harganya tak sampai RM15 pun. nak beli, boleh tekan link ni https://invol.co/cl6vykb

@elsuhaz #barangbaik #racunshopee #racuntiktok #fypシ ♬ suara asli – mulis harjun.0428 – Tik Toker

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI