Rak televisyen yang tepat naikkan seri ruang tamu, elak sumbat segala jenis hiasan. Kita selalu meletakkan segala macam gambar dan hiasan bersama televisyen. Mungkin dari aspek visual ia nampak cantik tersusun. Tetapi soalnya kini di mana mata kita mahu difokuskan?

Segala visual di tempatkan dalam satu tempat dan umpama merebut perhatian isi rumah. Mana tempat untuk kita beri tumpuan? Dinding televisyen sewajarnya dihias secara minimum.

Pereka yang peka selalunya menempatkan televisyen dan sistem penstoran supaya kelihatan kemas. Ia bagi memastikan agar ruang yang ada dapat dimanfaatkan tanpa mengganggu tumpuan ketika menonton.

Rak Televisyen Yang Tepat Naikkan Seri Ruang Tamu, Elak Sumbat Segala Jenis Hiasan
Kredit foto: Pexels

Seperti biasa anda boleh merancang kedudukan televisyen berdasarkan pelan lantai. Jadi ukur kedudukan televisyen berdasarkan tempat duduk anda. Ini adalah kerana ada di antara kita yang suka duduk di lantai, hanya selesa dengan bantal besar sahaja.

Ada juga yang gemarkan sofa lembut yang agak mendap apabila diduduki dan ada juga yang suka sofa yang agak tinggi sedikit seperti sattee. Jadi pastikan bahagian tengah televisyen berada di kedudukan aras mata kita.

CIRI-CIRI RAK TELEVISYEN:

* Rak televisyen jenis bina dalam misalnya mampu menempatkan pelbagai barang penting dan hiasan minimum. Televisyen nampak lebih selesa ditonton.

IKLAN

*Bagi rak televisyen dengan potongan kabinet tertutup pula, segala barang-barang perhiasan disimpan kemas agar tidak mengganggu fokus tontonan tuan rumah.

Rak Televisyen Yang Tepat Naikkan Seri Ruang Tamu, Elak Sumbat Segala Jenis Hiasan
Kredit foto: Pexels

*Warna rak tv juga turut mempengaruhi pemilihan rak tv. Pilihan warna gelap membantu menyerlahkan lagi visual televisyen.Kebanyakan kabinet bina dalam tertutup kemas dan tidak mengganggu pandangan.

*Rak televisyen dengan sentuhan moden pula mampu menjimatkan ruang. Sesuai untuk pemilik rumah kecil. Pemiliihan warna lembut memberi keselesaan deria pandang pada ruang kecil ini.

IKLAN

*Rekaan rak televisyen boleh dibuat secara horizontal atau pun vertical. Ia mampu menyerlahkan nilai elegan sesebuah ruang yang pada dasarnya ringkas dan kosong.

Kredit (top image): Pexels

Ingin kongsi idea dekorasi rumah anda? Klik link ini untuk join telegram grup Geng Dekor Impiana: https://t.me/gengdekorimpiana

 

IKLAN

Ingin lebih tahu pelbagai tip untuk dekorasi rumah? Jangan lupa ikuti kami di Telegram dan TikTok rasmi IMPIANA.

 

Rak Televisyen Yang Tepat Naikkan Seri Ruang Tamu, Elak Sumbat Segala Jenis Hiasan

 

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI