Pintu pagar rumah tidak hanya sekadar menjadi batas fizikal antara ruang luar dan dalam, tetapi juga merupakan elemen penting dalam reka bentuk rumah yang menarik dan selamat.

Umumnya jika tinggal di kawasan perumahan, setiap rumah telah tersedia pintu pagar dengan rekaan yang ringkas oleh pihak pemaju. Pun begitu, tanpa perlu menukar pagar baharu sebenarnya anda juga boleh memiliki pagar rumah yang nampak mewah dengan bajet yang rendah.

Ini sepertimana idea tranformasi yang dikongsikan oleh Mohamad Izwan Mohamad Noor yang pada mulanya pagar rumahnya yang standard menjadi lebih eksklusif.

Jadikan ini sebagai panduan;

“Ambil idea dari group ni jadikan pagar rumah standart pemaju pasang aluminum panel. Nampak mewah dan jimat juga la dari tempah pagar baru sebab besi mahal sekarang. Yang penting hati wife berbunga sebab pagar rumah da cantik,” kongsinya di group facebook Tukang Apa Hari Ini.

Gambar asal pagar tak ambil.  Ambil gambar google je

Pintu Pagar ‘Standard’ Tampak Eksklusif Dengan Idea Ini, Bajet Pun Rendah!

IKLAN

SEBELUM

Pintu Pagar ‘Standard’ Tampak Eksklusif Dengan Idea Ini, Bajet Pun Rendah!

SELEPAS

Melihat tranformasi pagar yang pada mulanya nampak biasa menjadi luar biasa telah menarik tumpuan warganet untuk turut teruja memiliki pagar sedemikian.

IKLAN

Dikongsikan sedikiti info buat anda yang berminat untuk hasilkan sendiri pagar seperti ini.

-Material tu aluminium panel gate.  Beli shopee. Saya pakai skru dan bracket untuk lekatkan panel.

Pintu Pagar ‘Standard’ Tampak Eksklusif Dengan Idea Ini, Bajet Pun Rendah!

-harga aluminium panel ukuran 5kaki RM23 beli shopee. boleh request seller potong ikut panjang kita nak. Pakai skru je blkg tmbah bracket.

IKLAN

-Jika ingin guna shera plank pun boleh. Cuma bagi saya berat shera tu. aluminium ni ringan je cuma harga mahal sikit je la.

– Pada bahagian hujung pagar perlu potong sebab buat design melintang. Pakai grinder je.

IMPIANA: Cantik juga pagar rumah macam ni. Buat sendiri memang lebih jimat.

Sumber : Mohamad Izwan Mohamad Noor

Follow kami di WEBSITE, TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK dan YOUTUBE untuk dapatkan tip, idea dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI