Di bilik mandi, kadang-kadang kita boleh lihat yang sesetengah ada yang menggunakan pintu dan ada yang guna langsir sebagai penutup tempat mereka mandi. Kadang-kadang saya terfikir, pintu ke langsir lagi elok? Sebab macam saya, saya lupa sukakan pintu sebab dia lagi senang dan “proper”. Oleh sebab itu, saya akan menerangkan apa kelebihan menggunakan pintu sebagai penutup bilik mandi.

Pintu Ke Langsir? Pilihan Yang Membuatkan Anda Akan Terfikir Sampai Malam

BILIK MANDI MENJADI LEBIH LUAS

Jadi, bilik mandi ini, jika kita menggunakan pintu, ia akan membuatkan ruangan di dalam bilik mandi menjadi lebih luas. Lagi-lagi kalau pilih pintu kaca. Tapi kebanyakkan memang guna pintu kaca kan sebab takkan guna pintu rumah ya idok? Hahahaha. Maka, penggunaan pintu kaca untuk bilik mandi amatlah efektif untuk keselesaan anda semasa mandi.

PENCAHAYAAN

IKLAN

Salah satu faktor kenapa pintu kaca lebih bagus dari langsir adalah pintu kaca dapat memberi sumber cahaya dan refleksi yang baik. Dengan adanya cahaya, anda boleh buat kerja dengan senang dalam tandas. Sebab lain pula, ada sesetengah bilik mandi, tidak boleh memasang lampu yang terlampau kuat. Jadi, memerlukan pencahayaan dari luar tingkap.

MAMPU UNTUK CUSTOMIZE MENGIKUT CITARASA

IKLAN

Salah satu faktor kenapa peminat pintu lebih ramai dari langsir adalah pintu ini, kita boleh customizenya mengikut saiz dan style yang kita mahukan. Berbanding dengan langsir, ia tidak bole customize sebab ia sudah siap dengan size dan coraknya kerana ia dari kain. Jadi, jika kita mahu customize, ia mesti sebelum ia siap dibuat.

LEBIH SELAMAT

IKLAN

Dan yang terakhir adalah, keselematannya lebih terjamin berbanding dengan langsir. Jikalau langsir, ia akan cepat labuh atau rosak bila terkena air. Kadang-kadang kita tidak perasan jikalau kita mandi itu terlampau lasak atau tidak. Bila dah terkena air di langsir, maka mulalah langsir tersebut cepat rosak dan boleh mengakibatkan koyak.

Pintu Ke Langsir? Pilihan Yang Membuatkan Anda Akan Terfikir Sampai Malam Pintu Ke Langsir? Pilihan Yang Membuatkan Anda Akan Terfikir Sampai Malam

Akhir kata, pilihlah pintu, lagi-lagi pintu kaca, berbanding dengan langsir. Tetapi, itu apa pandangan dan pendapat. Terserah kepada anda semua.

Sumber: SantaiSini (https://santaisini.com/2021/05/11/bilik-mandi-pintu-vs-langsir-mana-satu-yang-lagi-ok/)

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI