Selain untuk tujuan membersihkan gigi anda, ubat gigi juga mempunyai kegunaan lain yang jarang dipraktikkan. Berikut, 20 penyelesaian mudah dan cepat hanya dengan menggunakan ubat gigi:

11. Atasi jerawat
Ramai telah membuktikan bahawa dengan menggunakan ubat gigi yang dibiarkan semalaman mampu menghilangkan masalah jerawat. Letakkan ubat gigi pada tempat-tempat jerawat sahaja tau..

(PART 2) 20 Trik Ubat Gigi Rugi Kalau Tak Cuba

12. Bersihkan seterika
Seterika yang dah lama tu mesti tapaknya meninggalkan pelbagai kesan kotoran. Paling tidak, kekuningan kan? Dengan menggunakan ubat gigi seperti yang dilakukan pada barang perak, seterika anda kelihatan seakan baru.

(PART 2) 20 Trik Ubat Gigi Rugi Kalau Tak Cuba

(PART 2) 20 Trik Ubat Gigi Rugi Kalau Tak Cuba13. Bersihkan skrin telefon
Untuk mendapatkan paparan lebih jelas seperti baru di beli, gosok ubat gigi pada skrin telefon anda dan cuci dengan kain bersih yang telah dibasahkan sedikit

IKLAN

(PART 2) 20 Trik Ubat Gigi Rugi Kalau Tak Cuba

(PART 2) 20 Trik Ubat Gigi Rugi Kalau Tak Cuba14. Hilangkan bau busuk pada kasut
Kasut dah lama dan kerap dipakai mesti tak lari dari bau yang kurang menyenangkan. Ramai mengambil langkah untuk melakukan cucian. Cucian dengan menggunakan ubat gigi lebih berkesan untuk menyingkirkan bau kasut berbanding sabun.


(PART 2) 20 Trik Ubat Gigi Rugi Kalau Tak Cuba15. Calar pada kereta
Untuk menghilangkan kesan calar pada kereta, lakukan kaedah yang sama seperti menghilangkan calar pada CD.

IKLAN


16. Mencuci tangan
Ubat gigi bukan sekadar boleh membersihkan gigi anda. Bagi mereka yang kerap melakukan aktiviti lasak seperti berkebun, penggunaan ubat gigi untuk tujuan membersihkan tangan usai berkebun lebih berkesan berbanding menggunakan sabun.

17. Hilangkan kotoran dan bau thermos
Bekas thermos yang kerap di gunakan lama-kelamaan akan meninggalkan kesan kekuningan pada permukaan dalam di samping bau yang kurang enak. Gunakan ubat gigi sebagai gantian kepada sabun untuk mencuci thermos. Bukan sekadar bersih, thermos akan berbau segar.

18. CD dan DVD calar
Kesan calar halus pada CD atau DVD anda mesti mengganggu ketika ia dimainkan. Untuk hilangkan kesan calar tersebut, gosok sedikit ubat gigi dengan menggunakan napkin secara perlahan-lahan dan dan lap dengan kain bersih.

IKLAN

19. Hilangkan kesan kotoran pada karpet
Tidak perlu cemas jika ada air kopi atau kuah berminyak tumpah pada karpet anda. hanya perlu ambil sedikit ubat gigi dan sapukan pada permukaan karpet yang terkena tumpahan. Biarkan ia mengering semalaman dan cuci dengan air bersih.

20. Tampal poster
Ya betul, anda boleh gunakan ubat gigi untuk menampal poster pada dinding. Letakkan sedikit ubat gigi pada penjuru poster dan lekatkan terus pada dinding. Dengan kaedah ini, ia mempu mengatasi korosakkan pada dinding anda jika menggunakan pelekat lain.

(PART 2) 20 Trik Ubat Gigi Rugi Kalau Tak Cuba

Untuk trik 1 hingga 10 sila klik sini

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI