Sebuah kediaman selesa dari pelbagai segi, seperti kemudahan dan pembangunan sekeliling pastinya menjadi idaman ramai. Pastinya kediaman jenis ini menjadi idaman. Setiap pemaju akan menghasilkan sesuatu yang terbaik untuk pembanggunan. Perubahan ketara dalam keutamaan gaya hidup mendorong para pemaju memikirkan semula ruang bersama di bangunan kediaman tinggi yang moden, di mana kewujudan “Ruang Keempat” dan penambahan rumah sama ada untuk belajar, bekerja atau bersosial menjadi bahagian penting kehidupan seharian. Sebagai tambahan menarik terbaru kepada perbandaran Desa ParkCity yang telah memenangi anugerah, ParkCity melancarkan Park Place, sebuah pembangunan kondominium pertama seumpamanya yang terletak di antara Central Park dan Town Square Park yang sedang dibina. Dengan pandangan jauh ParkCity yang cepat menyesuaikan diri dengan gaya hidup pembeli rumah yang senantiasa berubah, pemikiran ke hadapan ini banyak memberi manfaat kepada pelancaran barubaru ini sekali gus menetapkan standard baharu kediaman bertingkat tinggi. Dibina di atas tanah pegangan bebas seluas 4.55 ekar dengan nilai pembangunan kasar (GDV) RM770 juta, Park Place menawarkan 537 unit rumah bermula dari 1,109 kaki persegi sehingga 4,047 kaki persegi.Setiap unit mempunyai dua hingga empat bilik tidur yang tersusun di tiga bahagian setara bergaya elegan di sebuah menara yang sama, yang menghadap landskap menghijau Desa ParkCity dan pemandangan indah langit Kuala Lumpur.

Park Place terdapat 5 jenis unit yang berbeza sesuai untuk gaya hidup setiap pembeli rumah individu, pasangan muda atau keluarga yang sedang berkembang, seperti Type A, B, C dan D yang berharga dalam lingkungan RM900,000 ke RM2.2 juta serta Type E, dengan 5 unit duplex terhad dimana harganya bermula daripada RM2.9 juta. Kediaman bertingkat tinggi moden menuntut ruang yang terancang dan tersusun bagi membolehkan penghuni menjalani kehidupan yang mereka ingini. Dengan tumpuan diberikan kepada estetika seni bina berserta kemudahan dan kemasan berkualiti tinggi, Park Place telah menetapkan dinamik baharu dalam kediaman bertingkat tinggi dengan menggabungkan pelbagai ciri yang memenuhi keperluan dinamika gaya hidup moden. 2 “Park Place memulakan pembangunan reka bentuk dan perancangannya pada pertengahan tahun lalu.

Park Place Tawar Ruang Kehidupan Lebih Menakjubkan
.

Pembangunan kediaman ini merangkumi banyak ciri yang sangat berguna untuk gaya hidup pembeli rumah masa kini dan dengan Covid-19, elemen-elemen ini berfungsi sebagai penambahan praktikal dan penting kepada kediaman masing-masing,” kata Datuk Joseph Lau, Ketua Pegawai Eksekutif ParkCity Group. Mendefinisikan semula kehidupan bertingkat tinggi Dijadualkan siap pada tahun 2024, Park Place akan megah berdiri setinggi 54 tingkat untuk menghadirkan gaya hidup komunal baharu yang holistik berserta ruang sosial dan kerja yang kreatif. Selain kemudahan umum biasa seperti gimnasium, kawasan barbeku, kolam renang kanak-kanak dan kolam renang bersaiz Olimpik di tingkat 8 podium, Park Place juga menawarkan peluang aktif untuk interaksi sosial menerusi Sky Garden seluas lebih 20,000 kaki persegi di Aras 41 dan 42, direka sebagai penambahan rumah yang menyediakan ruang untuk bekerja, bersantai, belajar dan bersosial.

IKLAN

Sky Garden dipisahkan kepada dua bahagian: Ruang Aktif (Active Hall) dan Ruang Pasif (Passive Hall). Active Hall adalah tempat untuk bersosial, mengadakan perjumpaan keluarga dan menonton filem; ruang di mana seseorang itu menemui atau mencipta pengalaman baharu. Passive Hall pula lebih kepada aktiviti seperti sesi tuisyen persendirian, melukis, membaca dan mengadakan mesyuarat pejabat; ruang di mana seseorang memerlukan ketenangan atau untuk mencambah pemikiran. Ia membolehkan pembeli rumah berjalan-jalan seketika sambil menghirup udara segar, kemudian meneruskan aktiviti harian seperti kerja atau mesyuarat dalam talian. Kombinasi perancangan yang teliti dan reka bentuk yang bijaksana dalam mewujudkan kemudahan, ruang dan persekitaran ini adalah bersifat mampan dan boleh diurus demi mencapai matlamat Park Place sebagai syurga yang selamat untuk didiami, bekerja, membesar dan berseronok di bawah satu bumbung.

Keanggunan bertemu praktikal di PARK PLACE Dengan keghairahan untuk mereka bentuk bangunan-bangunan berkualiti tinggi dan kekal, arkitek yang memenangi pelbagai anugerah Erik L’Heureux FAIA serta pengasas Pencil Office yang berpangkalan di Singapura percaya, seni bina cemerlang berfungsi untuk melengkap dan menyerlahkan persekitaran sekeliling sebagai nilai tambah dan membina kejiranan yang gemilang. Sebagai reka bentuk utama arkitek, visi ini terbukti dalam seni bina Park Place yang direka untuk melengkapkan pelan induk Desa ParkCity. Bekerjasama rapat dengan L’Heureux adalah PIA Interior, iaitu sebuah studio reka bentuk Thailand yang memenangi anugerah sejak lebih dua dekad dan memiliki pelbagai pengalaman.

IKLAN

Park Place Tawar Ruang Kehidupan Lebih Menakjubkan
.

Menggunakan idea perhotelan dalam membentuk ruang umum dimana ruang-ruang ini diibarat seperti sebuah hotel, 3 Park Place direka sebagai lambang kehidupan bertenaga yang merangkumi unsur-unsur seperti kreativiti, kebolehcapaian dan kemampanan, Pengarah Reka Bentuk PIA Interior Vachirapong Danny Arthayukti percaya bahawa ParkCity adalah pemaju pertama yang menawarkan penambahan ruangruang keluasan sebegini bagi setiap unit individu. Melalui kerjasama dengan ParkCity, Pencil Office dan PIA Interior berupaya menterjemahkan visi Park Place yang seimbang antara kehendak dan keperluan pasaran yang dizahirkan melalui garisan menegak dan landskapnya.

IKLAN

Elemen ini dapat dilihat pada bentuk tirus tiga sayap dalam menara yang sofistikated sekali gus melengkapkan tema landskap kehijauan hutan. Arthayukti telah menerapkan kualiti reka bentuk landskap Park Place bercirikan hutan tua melebihi kawasan seluas 70,000 kaki persegi bersama kanopi tinggi yang berfungsi sebagai payung untuk memberi perlindungan daripada panas dan teduhan antara ruang.Di bahagian bawah aras tanah pula, para penghuni dan pengunjung disambut dengan pemandangan mesra cerun kawasan hutan, hasil campuran elemen-elemenlembut dan padusebagai kemudahan bagisebarang aktiviti atau acara. Arthayukti percaya nilai tambah rekaan dalaman dan reka bentuk memartabat kedudukan Park Place ke tahap baharu.

Terletak dalam perbandaran mampan Dalam melengkapkan pelan strategik Desa Park City, penghuni Park Place boleh menikmati kesemua kemudahan hidup di perbandaran mampan lengkap dengan keselesaan dan kemudahan.Terletak paling hampir adalah The Waterfront, iaitu pusat hiburan ikonik dan Plaza Arkadia yang menyediakan ruang pejabat, hiburan dan pilihan F&B. Central Park yang terletak berhampiran pula adalah tempat ideal untuk ahli keluarga dan rakan-rakan berkumpul dan berkongsi minat melalui aktiviti berkelah, berjalan kaki secara santai, kanak-kanak bermain atau bersenam.Kemudahan-kemudahan taman yang banyak di sini adalah untuk kegunaan setiap pengunjung termasuklah laluan berjoging yang dibarisi pokok-pokok, laluan berjalan kaki, bangku taman ikonik dan taman permainan yang selamat untuk kanak-kanak. “Sebagai pemaju yang telah mencipta nama melalui reka bentuk inovatif di perbandaran pelan induk, ParkCity akan berusaha mengukuhkan status kami dengan menyediakan reka bentuk kediaman dinamik untuk memenuhi keperluan pembeli rumah kami yang senantiasa berubah, dan menyediakan peluang secara berterusan untuk menikmati detik-detik indah dalam kehidupan,” tambah Datuk Joseph Lau. 4 Datuk Joseph Lau yakin setiap situasi mendatangkan satu peluang.

Dengan kembalinya Kempen Pemilikan Rumah dan insentif di bawah Pelan Pemulihan Ekonomi Negara (Penjana) dan kadar faedah semasa yang rendah pada masa kini, ia adalah masa terbaik untuk memiliki rumah. “Kami senantiasa mengambil pandangan pelanggan dan pengikut setia kami untuk memenuhi keperluan serta kehendak mereka. Selaras dengan pasaran semasa dan saranan nilai Park Place, harga yang ditawarkan benar-benar berbaloi. Kami berasa gembira kerana Park Place mendapat sambutan yang amat menggalakkan di pasaran. Kami amat berterima kasih atas sokongan padu pembeli sedia ada, pelabur dan pembeli baharu yang berkongsi nilai dan semangat yang sama seperti kami terhadap Park Place.” Park Place mendapat sambutan yang menggalakkan semasa acara jualan utamanya hujung minggu lalu yang menyaksikan lebih 86% unit mereka terjual. Untuk mengikuti perkembangan terkini Desa ParkCity, lawati www.desaparkcity.com

Sentuhan Midas penuh kemewahan dan elegant untuk kediaman anda.
Rahsia dari IMPIANA, download sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI